Skip to main content

Tips for bærbar batteribruk Tips og optimalisering for Windows-brukere

Tips for bærbar batteribruk Tips og optimalisering for Windows-brukere

Geoffrey Carr

Power Management-teknologiene i Windows gir effektivitet på plattform og prosessor som reduserer strømforbruket og kan bidra til å redusere energikostnadene. Det gir også en bedre brukeropplevelse med lengre batterilevetid for bestemte scenarier.

Tips for bærbar batteri

Her er noen tips og vanlige spørsmål om hvordan du bruker batteriets batteri riktig:

- Trenger jeg å fullstendig lade ut og lade batteriet?

I litiumbaserte batterier er dette faktisk en myte, den gjelder bare for eldre nikkelbaserte batterier. Så fullstendig utladning og lading er batteriet helt ubrukelig og til og med skadelig. Lithium-ion-batterier lider ikke av "minneeffekt", et dårlig fungerende laptop-batteri kan være forårsaket av skade eller alder, noe som betyr tid for en ny.

Litiumionbatterier har alt fra 300-600 ladningssykluser som er 2-4 års bruk for den gjennomsnittlige brukeren.

- Skal jeg ta ut batteriet når strømuttak er koblet til?

Mange bærbare brukere har dette spørsmålet, og vi vil svare på det akkurat nå: Svaret er: JA og NEI, det avhenger av situasjonen.

Å ha et batteri fulladet og den bærbare datamaskinen er ikke skadelig, fordi når ladningsnivået når 100%, slutter batteriet å motta ladingsenergi, og denne energien blir omgått direkte til strømforsyningssystemet til den bærbare datamaskinen.

Det er imidlertid en ulempe ved å holde batteriet i kontakten når den bærbare datamaskinen er plugget inn, men bare hvis den for øyeblikket lider av overdreven oppvarming forårsaket av den bærbare maskinvaren.

- Full batteriladning (til strømtilkobling på laptop, 0%) bør unngås, fordi dette spenning batteriet mye og kan til og med skade det. Det anbefales å utføre delvise utslipp til kapasitetsnivåer på 20 ~ 30% og hyppige kostnader, i stedet for å utføre full utladning etterfulgt av full ladning.

Noen vil ha deg til å tro at du trenger å lade ut et bærbarbatteri helt før du la det opp, noe som du IKKE bør gjøre. Lithium Ion bærbare batterier har en begrenset mengde ladingssykluser (syklus = fullstendig utladet og fulladet fullstendig), så hvis du tømmer batteriet helt hver gang før du lader, forkorter du forkortet levetiden til pakken.

- For å oppbevare et batteri i lange perioder, bør ladekapasiteten være rundt 40%, og den skal oppbevares på et friskt og tørt sted. Et kjøleskap kan brukes (0ºC-10ºC), men bare hvis batteriet forblir isolert fra fuktighet. Man må si igjen at batteriets verste fiende er varmen, så det er en enkel måte å drepe batteriet på å forlate den bærbare datamaskinen i en varm sommerdag.

Lese: Slik lader du telefonen i hvilemodus med laptop-lokk lukket.

Laptop batteri optimizer programvare

BatteryCare er et freeware som optimaliserer bruken og ytelsen til det moderne bærbare batteriet. Det overvåker batteriets utslippssykluser og bidrar til å øke autonomien og forbedre levetiden. Den gir deg informasjon som batteriets totale kapasitet, spenning, CPU-temperatur og produsent hvis informasjonen er tilgjengelig. Programmet sporer også batteriets utslippssyklus.

I tillegg til dette, når du bruker batteriet, er det mulighet for å suspendere operativsystemfunksjoner som bidrar til å bryte ned autonomien (bare i Windows Vista eller høyere):

- Windows Aero, temaet som gir mulighet for visuelle effekter som vinduets gjennomsiktighet, krever grafikkortakselerasjon, som åpenbart vil bidra til å redusere batterilevetiden.

- SuperFetch, ReadyBoost og SearchIndexer er tre Windows Vista (og høyere) tjenester som, selv i batterimodus, bruker harddisken mye og øker totalt strømforbruk, og dermed reduserer batteriets levetid. Suspending disse tjenestene har absolutt ingen negativ innvirkning på ytelsen eller sikkerheten til systemet.

Disse funksjonene gjenopptas av BatteryCare når den bærbare datamaskinen er koblet til A / C-strøm.

Battery Optimizer er et freeware som vil kjøre avansert diagnostikk og testing og gi anbefalinger om hvordan du kan få bedre utnyttelse av batteriet. Det vil også fortelle deg helse eller tilstand på batteriet.

Hvis du vil bli bedre kjent med batteriet, bruker du BatteryInfoView. Det er et gratis verktøy for bærbare datamaskiner og netbooks som viser mye informasjon om datamaskinens batteri.

Lese: Batteriet har opplevd permanent feil og må byttes ut.

Windows 10/7/8 / Vista spiller en lyd når batteriet når et kritisk stadium. Du kan også sette den til å hente et varsel når det er fulladet.

Du kan bekrefte det som følger:

Åpne Kontrollpanel> Lyd> Lyder> Fremhev / Test at kritisk batterialarm fungerer OK.

Hvis du er en Windows 10 bruker, kan du aktivere batterisparemodus.

Ytterligere Les: Battery.

Les også: Slå av Windows-bærbar PC med ScreenOff.

Flere innlegg om batteriet ditt som er sikker på å interessere deg:

  1. Mobiltelefon og bærbar batteri eksplosjon - grunner og forebygging
  2. Advarsel, Systemets batterispenning er lav
  3. Tips for å fikse problemer med batteridrift.
  4. Effektivitetsdiagnostisk rapportverktøy i Windows for å sjekke helsen til batteriet
  5. Tips for å forbedre batterilevetiden til trådløst tastatur og mus
  6. Batteriindikator for bærbar batteri viser batteriet som tomt, selv om det er fullt
  7. Endre Critical & Low Level Battery Action i Windows.
Link
Plus
Send
Send
Pin