Skip to main content

Slik aktiverer du tekstforespørsel for maskinvare-tastatur i Windows 10

Slik aktiverer du tekstforespørsel for maskinvare-tastatur i Windows 10

Geoffrey Carr

Tekstforespørsel er en av de mest nyttige funksjonene som alle operativsystemer kan tilby. Det sparer ikke bare tid, det tar også vare på stavemåte som kan skremme deg på et sosialt nettverk eller et offisielt dokument. Windows 10 tilbyr også tekstforutsigelser, men det var begrenset til programvaretastatur som hovedsakelig brukes på tabletter. Fra og med Windows 10 versjon 1803, kan du nå aktivere tekstforespørsel for maskinvare-tastatur i Windows 10.

Aktiver tekstforutsigelse for maskinvare-tastatur

For å gjøre dette åpner du Innstillinger> Enheter og bytter til Tastatur-delen.

Bla til Maskinvare tastatur.

  • Slå på "Vis tekstforslag når jeg skriver
  • Slå på "Autokorrekt feilstavede ord jeg skriver inn

Det er det!

Hvordan virker det

Dette fungerer på tvers av Windows 10 Apps, inkludert Edge, Notisblokk og så videre. Den fungerer ikke på tredjeparts applikasjoner som Chrome.

Så snart du begynner å skrive, ser du forslag som dukker opp med maksimalt tre eller fire ord. For å velge et av de foreslåtte ordene, trykk pil opp og naviger deretter med venstre og høyre piltast. Og for å fullføre et ord, trykk på plass for å hente en fra forslagene.

Hvis du ikke holder fast i eksakte ord av engelsk, kan du velge å deaktiver autokorreksjon av feilstavede ord.

Når det er sagt, støtter ikke alle programmer, det er en stor ulempe, spesielt når det gjelder Chrome. Det er mange brukere som bruker Chrome på Windows og bruker det til alt. Slike brukere må bruke forutsigbar tekst.

Fungerer det med alle språk

Offisielt hevder Microsoft at den bare har arbeidet med engelsk, men jeg ser det fungerer med alle språk som støttes for det programvarebaserte tastaturet på Windows 10. Jeg prøvde noen hindi-ord, og det foreslo dem.

Den inkluderer assamesisk, baskisk, hviterussisk, grønlandsk, hawaiisk, isisk, irbo, irsk, kirgisisk, lorsk, maltesisk, maori, mongolsk, nepalsk, pashto, sakha, tadzjikisk, tatarisk, tswana, turkmen, urdu, uyghur, walisisk, xhosa, Yoruba, Zulu.

Aktiver flerspråklig tekstforutsigelse

Ikke bare er det lettere å bytte mellom to språk når du bruker programvaren tastatur, Microsoft har også aktivert flerspråklig tekst prediksjon som også fungerer for maskinvare tastaturet.

Så hvis du skriver på mer enn ett latinsk skript språk, fungerer tekstforutsigelse.

  • Gå til Innstillinger> Enheter
  • Bytt til tastatur seksjon.
  • Bla til Flerspråklig tekstforutsigelse.
  • Aktiver veksle for "Vis tekstforutsigelser basert på anerkjente språk du skriver inn

Gi oss beskjed hvis du finner bruk av denne funksjonen nyttig.

Link
Plus
Send
Send
Pin