Skip to main content

Hvorfor Bluetooth-hodetelefoner er forferdelige på Windows-PCer

Hvorfor Bluetooth-hodetelefoner er forferdelige på Windows-PCer

Geoffrey Carr

Bluetooth lyd er bra nå, ikke sant? Det er det jeg har hørt, så jeg kjøpte et Bluetooth-headset på $ 300 for min Windows PC, og forventet å ha en god opplevelse. Det var forferdelig. Jeg skylder Bluetooth og Windows.

Full avsløring: Mine kolleger har hatt gode erfaringer med Bluetooth-lyd på både Android-telefoner og W1-aktiverte Apple-enheter. Dette handler om PC-hodetelefoner.

Windows vil ikke fortelle deg om det bruker AptX

Bluetooth er forvirrende. Som lydnettsted Darko.Audio setter det: "Bluetooth-lydens skitne hemmelighet er ikke at det ikke høres bra ut, det er at det bare vil høres godt hvis visse betingelser er oppfylt."

Moderne high-end Bluetooth-hodetelefoner støtter AptX, et lydkodescompresjonsprogram som gir bedre lydkvalitet. Men AptX er bare aktivert hvis den støttes på både senderen og mottakeren. Når du bruker et Bluetooth-headset med en PC, virker det bare hvis PC-maskinens maskinvare og drivere er kompatible.

Andre konfigurasjonsproblemer kan også deaktivere AptX-lyd. Som Darko.Audio forklarer, på en Mac, hvis du bruker 2,4 GHz Wi-Fi, hvis du har mer enn to Bluetooth-enheter koblet til et skrivebord, eller hvis du har mer enn en koblet til en bærbar datamaskin, faller macOS ned til SBC-lyd av lavere kvalitet over A2DP-tilkoblingen (Bluetooth Advanced Audio Distribution Profile). Det er ifølge Apple.

Windows 10 har nå integrert støtte for AptX, men det er umulig å fortelle om Bluetooth-tilkoblingen din faktisk bruker AptX. Android og macOS lar deg se denne informasjonen, men den er ikke synlig hvor som helst i Windows. Så du vet aldri om du får den høyeste lydkvaliteten.

Bluetooth støtter ikke lyd av høy kvalitet når en mikrofon er i bruk

Hodesettet mitt hadde en integrert mikrofon, så jeg forventet at jeg kunne fortsette å bruke hodetelefonene normalt mens du bruker mikrofonen.

Men, sjokkerende, dette virker ikke. Hvis du har et stereohodesett med en integrert mikrofon, kan du ikke bruke hodesettet med normal lydkvalitet mens du bruker mikrofonen. Det er bare ikke nok båndbredde tilgjengelig for Bluetooth-enheter, som Sennheiser forklarer.

Teknisk, når du bare bruker hodetelefonene som lydutgangsenhet, bruker de A2DP Bluetooth-profilen, og ideelt sett bruker du AptX for maksimal lydkvalitet. Når du trenger mikrofonen, bruker de hodesettprofilen eller handsfree-profilen (HSP eller HFP). Dette gjør det mulig for både opptak via mikrofonen og avspilling via hodetelefonene, men hodetelefonens lydkvalitet er forferdelig når du bruker HSP eller HFP.

Hvis du bare bruker et Bluetooth-headset for å ringe, kan det være bra. Hvis du vil snakke inn i hodetelefonens mikrofon mens du hører på musikk, spiller et spill, eller ser på en video på PCen, blir du frustrert.

For et PC-headsett med en integrert mikrofon er Bluetooth et forferdelig valg. Du har det bedre å få et kablet headset, eller til og med bare å få en egen mikrofon.

Bluetooth 5.0, som allerede er annonsert, gir mye høyere båndbredde. Dette burde la fremtidige Bluetooth-hodetelefoner spille av lyd i høy kvalitet mens mikrofonen blir brukt, teoretisk.

Windows Viser profilene som forskjellige lydenheter

Når du kobler et Bluetooth-headset med en mikrofon til Windows, ser du to enheter: Standard A2DP stereohodetelefoner av høy kvalitet, og den håndfrie profilen som har dårlig lydutgang, men støtter også lydinngang.

Dette ser ut til å forvirre applikasjoner. Da jeg startet et lydanrop på hodesettet, fungerte håndfri lydmodus riktig, og jeg kunne høre personen jeg snakket med. Men etter at jeg lanserte et PC-spill, var spillet helt stille. Selv om den håndfrie headsettet er satt som standard lydavspillingsenhet, fungerte ikke. Jeg måtte gå inn i Windows-lydegenskapene og deaktivere A2DP-enheten manuelt, noe som tvang spillet til å bruke handsfree-profilen og faktisk utføre lyd. Spillets lyd hørtes veldig komprimert og lav kvalitet, men jeg kunne i det minste høre det.

Med andre ord forvirrer Bluetooth-profilbyttet noen Windows-programmer, med mindre du flapper med den manuelt. Det er ikke en sømløs opplevelse i det hele tatt, og det er frustrerende.

Bluetooth-tilkoblinger er fortsatt upålitelige

Hodesettet kobler noen ganger fra PCen, selv om jeg sitter noen få meter fra datamaskinen. Feste denne nødvendige strømmen ned av hodetelefonen og slå den på igjen, med andre ord, start på nytt på hodetelefonene.

Når tilkoblingen kom tilbake på nettet, fungerte noen programmer bra, og noen gjorde det ikke.

Jeg snakket med noen i et taleanropsprogram da hodetelefonene mistet forbindelsen, og programmet avsluttet umiddelbart samtalen fordi lydenheten var forsvunnet. Jeg måtte starte samtalen på nytt etter at jeg startet på nytt hodetelefonene mine. Så, ikke bare Bluetooth-lyd er potensielt flaky, men mange Windows-programmer kan ikke grasiøst håndtere den flakinessen.

For det meste har jeg hatt en solid forbindelse med AirPods som bruker Apples W1-chip mens de er koblet til en iPhone. Men et vanlig Bluetooth-headset med en Windows-PC virker bare ikke så pålitelig.

Microsoft jobber med enkel sammenkobling for Bluetooth-enheter, noe som er fint, men det hjelper ikke mye hvis enheten fortsatt mister forbindelsen mens den er sammenkoblet.

Gode ​​PC-hodesett er ikke bra for iPhone

Et solidt Bluetooth-headset kan brukes med både en PC og smarttelefonen, noe som vil være veldig praktisk. Men hvis du er en iPhone-bruker som jeg dessverre er, vil AptX-headsettet ikke gi deg god lydkvalitet når du er koblet til en iPhone. Det er fordi Apple nekter å støtte AptX på iPhone og iPads, selv om Macs støtter AptX. Du trenger et headset med AAC-støtte for å få god kvalitet med en iPhone, og $ 300 Sennheiser HD1 trådløse headset jeg kjøpte bare støttet AptX.

Android-brukere har flaks, da moderne Android-telefoner støtter AptX. I motsetning til Windows, er det enda mulig å sjekke om forbindelsen bruker AptX!

Jeg vurderte kort å kjøpe et Beats-headsett fra Apple, da de bruker Apples W1-chip for en stabil forbindelse med Apple-produkter og har AAC-støtte. Men Beats-headsettet støtter ikke AptX, noe som betyr at de ikke har god lydkvalitet når de er koblet til en Windows-PC. Og mange anmeldere merker at Beats-hodetelefoner har flakket Bluetooth-tilkoblingskvalitet når de er parret med en enhet uten W1-støtte, som en Windows-PC.

Bluetooth er alltid noen få år unna arbeidet bra

Så i sammendrag: Hodesettets tilkobling er upålitelig, det er umulig å fortelle om det bruker lyd av høyeste kvalitet med min PC, og den kan ikke fungere som et normalt par stereo hodetelefoner mens du bruker den integrerte mikrofonen. Og hvis jeg kobler den til min iPhone, vil jeg ikke få lyd av høyeste kvalitet.

Jeg returnerer hodesettet til Amazon. Jeg holder meg til et kablet headset med tradisjonelle analoge lydkabler på datamaskinen min, takk. Jeg tar en titt på noen få år når Bluetooth 5.0-headsettet er ute.

Link
Plus
Send
Send
Pin