Skip to main content

Øyekontroll i Windows 10 lar deg få tilgang til PC med bevegelse av øyne

Øyekontroll i Windows 10 lar deg få tilgang til PC med bevegelse av øyne

Geoffrey Carr

Personer med utfordringer vil nå kunne få tilgang til deres Windows 10 PC ved hjelp av en Eye Tracker. Microsoft har nylig annonsert "Eye Control ' funksjon ved selskapets hackathon. Funksjonen er spesielt utviklet for folk med utfordringer som hjelper dem å betjene sin Windows 10-PC med et tastatur og en mus på skjermen.

Eye Control-funksjonen i Windows 10

Funksjonen er spesielt utviklet for Windows 10 PC. I den første hackathon av Microsoft annonserte selskapet denne fantastiske funksjonen Eye Control som kan la deaktivere brukere tilgang til PCen med øynekontroll.

Imidlertid krever funksjonen også en kompatibel øyesporing til å fungere. Ifølge Dona Sarkar nevnte en programvareingeniør hos Microsoft i bloggen at brukerne vil trenge en kompatibel øyesporing for å bruke denne nylig lanserte funksjonen til Windows 10. Sarkar anbefalte også 'Tobii Eye Tracker 4C ' for å bruke denne funksjonen.

For å bruke det, må brukerne først slå på Eye Control-funksjonen på PC-en, som deretter bringer en Launchpad på skjermen slik at brukerne får tilgang til PCen. Når Launchpad vises på skjermen, må brukerne stirre på skjermen til funksjonen aktiveres.

Når funksjonen Eye Control er aktivert, lar brukerne bruke musen fra Launchpad. Du trenger bare å plassere øynene dine der du vil at markøren skal være. På samme måte kan de velge tastaturet på skjermen fra Launchpad og bare stirre på tegnene de vil skrive.

Selskapet sier imidlertid at denne nye funksjonen kanskje ikke fungerer bra i sollyset og fortsatt jobber for å løse dette problemet. Det kan heller ikke fungere når brukerne flytter PCen til en annen lysforhold. Når det er flyttet, kan verktøyet trenge en omkalibrering. Selskapet foreslår omstart av verktøyet i et slikt scenario.

The One Week Hackathon er fokusert på selskapets oppdrag å styrke brukerne over hele verden. Den berømte funksjonen til Eye Control ble inspirert av en annen magisk innovasjon Eye Gaze Wheelchair designet av Evility Eye Gaze-teamet. Eye Gaze Wheelchair som var den vinnende hack av 2014, er en av dens slag der brukeren kan operere og flytte rullestolen med bevegelse av øynene.

Microsoft opprettet et nytt team for å bruke denne øye sporingsteknologien og kom opp med det fantastiske Øyekontroll funksjon for deres Windows 10 PCer. Dette er absolutt en revolusjonerende funksjon lagt til i Windows 10 og vil være til stor hjelp for brukere med funksjonshemninger.

Se videoen for å vite mer om det.

Microsoft har alltid vært opptatt av sine brukere og har tilføyd nye og innovative funksjoner til operativsystemet fra tid til annen. Funksjonen støtter for øyeblikket kun 4C-versjonen av Tobii Eye Tracker.

Les neste: Braille i Windows 10.

Link
Plus
Send
Send
Pin