Skip to main content

Slik stopper du nettverksaktivitet fra å våkne Windows-PCen

Slik stopper du nettverksaktivitet fra å våkne Windows-PCen

Geoffrey Carr

Har du noen gang hatt PCen din på midten av natten for en eller annen ukjent grunn? Det er sannsynligvis enten nettverkstilkobling eller noen som kobler til en USB-enhet.

Slik stopper du nettverksaktivitet fra å våkne datamaskinen på Windows 7, 8 og 8.1

For å redigere denne innstillingen må vi åpne Windows Enhetsbehandling. For å åpne den, trykk på Win + R-tastaturkombinasjonen, skriv "devmgmt.msc" og trykk enter. Denne generiske metoden for å åpne Enhetsbehandling gjør at artikkelen kan fungere på alle nyere versjoner av Windows.

Utvid nettverksadaptere og høyreklikk på den du vil endre innstillingen for, og velg deretter egenskaper fra hurtigmenyen.

Her finner du en "Tillat denne enheten til å våkne opp datamaskinen" -alternativet. Fjern markeringen i boksen for å deaktivere den. Eventuelt kan du la den være aktivert, og merk av for alternativet "Bare la en magisk pakke slå opp datamaskinen" som forhindrer at alt unntatt Wake-On-Lan-pakker slår opp maskinen.

Interessant nok, kan du også velge å endre samme innstilling for en USB-port. Dette kan være nyttig hvis du bruker for USB-porter til å lade opp mobiltelefonen din, for eksempel.

På en side notat, bruker noen faktisk Wake-On-Lan? Hvis ja, hva bruker du det til? Gi oss beskjed i kommentarene.

Link
Plus
Send
Send
Pin