Skip to main content

Android-meldinger for web: Hva det er og hvordan du bruker det

Android-meldinger for web: Hva det er og hvordan du bruker det

Geoffrey Carr

Android-brukere har lenge vært i stand til å sende tekst fra sine datamaskiner med tredjepartsverktøy som Pushbullet eller MightyText. Men Google tar denne funksjonen innfødt med en ny funksjon som kalles Meldinger for Web. Her handler det om alt.

Hva er Meldinger for Web?

Meldinger for Internett er Googles fullstendig integrerte måte å sende tekstmeldinger direkte fra datamaskinen. Det krever selskapets Android Messages-app, så hvis du bruker noe annet for tekstmeldinger, fungerer denne funksjonen ikke. Det er den første (og eneste?) Ekte advarsel her.

Mens ideen her ikke er noe nytt, er det en ganske stor sak at det er en sentral del av Meldinger, fordi det ikke krever noen løsninger eller meldinger som sendes via tredjeparts servere. Det etablerer en sikret forbindelse mellom telefonen og datamaskinen.

Merk: Meldinger for Internett ruller fortsatt ut og er ikke tilgjengelig for alle.

Hvordan er dette annerledes enn Googles andre Chat-apper?

Her er ditt obligatoriske skudd hos Google for å ha flere chat-apper som alle bryr seg om å telle. Det er Hangouts og Duo og Allo og bla, bla, bla-men Meldinger for Internett er forskjellige.

Den har en klar retning: det er SMS og MMS fra datamaskinen. Det er det! Intet mer, intet mindre. Det tilbyr ikke telefonsamtaler eller videochatalternativer, og det er ikke mange klokker og fløyter. Det er enkelt, og det er bra.

Hvordan sette opp meldinger for web

Sette opp Melding til Internett er super enkelt. For å komme i gang, hopp over til messages.android.com i nettleseren din. En hvilken som helst nettleser vil fungere for dette, til og med en på en annen telefon eller nettbrett. Det er en super kul ting om Meldinger for Web.

Nettstedet viser deg en QR-kode, som du vil skanne fra telefonen din. Åpne Meldinger, trykk de tre punktene i øvre høyre hjørne, velg Meldinger for Web, og klikk deretter på "Skann QR-kode" -knappen. Bare mål kameraet ditt ved koden i nettleseren din.

Innen sekunder kobles Meldinger til Internett til telefonen din og synkroniserer alle dine nåværende meldinger.

Gjenta bare denne prosessen for å legge til flere datamaskiner.

Bruke Meldinger til Web

Grensesnittet ligner veldig på det du er vant til å se på telefonen, så overgangen er ganske sømløs. Hovedgrensesnittet er oppdelt i to hovedavsnitt: meldingslisten og samtalepartiet.

Du kan sende og motta tekstmeldinger, men det støtter også emoji, klistremerker og til og med bilder som alle kan nås på høyre side av meldingsboksen.

Men det er litt mer enn bare å sende og motta tekster på datamaskinen. Her er noen ekstra funksjoner du vil sjekke ut.

Tweaking meldinger for webens innstillinger

Du finner innstillingsmenyen ved å klikke på den tre punktknappen i øvre høyre hjørne av meldingslisten.

Innstillingssiden inneholder noen enkle, men nyttige verktøy, for eksempel muligheten til å aktivere varslinger og veksle meldingsforhåndsvisning.

Du kan også aktivere et mørkt tema her. Og vi håper det betyr at den faktiske Meldinger-appen snart vil få en mørk modusinnstilling.

"Remember this Computer" byttet er noe du vil aktivere på din personlige maskin, slik at du ikke trenger å skanne QR hver gang du vil sende en tekst.

Og hvis du vil vite når du er koblet til telefonen, men det bruker mobildata i stedet for Wi-Fi, sørger du for at du får et riktig varsel om datautvekslingsdatabasen. Endelig er det et par tilgjengelighetsalternativer her: Tastaturgenveier og høy kontrastmodus.

Alternativer for individuelle samtaler

Det er også noen muligheter du kan angi for individuelle samtaler. I øverste høyre hjørne av meldingsruten er det to knapper: en klokke og menyknappen.

Ved å klikke på klokken, demper samtalen. Du vet at det er dempet når det er et streik gjennom klokken. Muting "blokkerer" varsler fra den spesifikke samtalen. For å deaktivere den, klikk bare på klokken igjen.

Menyknappen inneholder nesten alle de samme alternativene du finner i Meldinger-appen på telefonen din: Personer og Valg, Arkiver, Slett, Send tilbakemelding og Hjelp. De er alle ganske selvforklarende, men det finnes et alternativ som mangler her: Søk. På nåværende tidspunkt er det ikke mulig å søke meldinger fra datamaskinen, noe som er en bummer. Forhåpentligvis kommer det snart.

Andre ting du bør vite

Det er også noen andre ting du bør vite om Meldinger for Web.

Du kan bare ha en aktiv sesjon om gangen

Hvis du har flere datamaskiner, er det verdt å merke seg at du bare kan bruke en av dem med Meldinger for Internett om gangen. Det gir deg et varsel om en økt er aktiv på en annen datamaskin.

Heldigvis kan du enkelt bytte frem og tilbake ved å klikke "Bruk her" -knappen i varselet.

Du kan eksternt logge deg ut fra appen

Hvis du bestemmer deg når som helst må du drepe en ekstern tilkobling, degkan gjør det fra datamaskinen i spørsmålet, men du trenger ikke å-du har også muligheten til å drepe alle (og alle) eksterne tilkoblinger fra appen.

Bare åpne Meldinger på telefonen, trykk på menyknappen, og velg Meldinger for Internett. Denne siden viser alle datamaskinene du er innlogget på. Trykk på X til høyre for en datamaskin for å drepe den aktuelle forbindelsen, eller trykk bare på "Logg ut alle datamaskiner" for å kutte alle eksterne tilkoblinger.


Meldinger for web er noe som Android har behov for for enlang tid, og det er bra til en god start. Det er rent og kjent, tilbyr nesten alle funksjonene du vil ha fra en ekstern tekstprogram, og viktigst: den er innfødt.

Link
Plus
Send
Send
Pin