Skip to main content

HTG Anmeldelser Kobo Aura HD: Det er ikke en tenne og det er ok

HTG Anmeldelser Kobo Aura HD: Det er ikke en tenne og det er ok

Geoffrey Carr

Selv om ebook-lesermarkedet har blitt dominert av Kindle (fortsatt sterk) og Nook (å miste damp) i flere år, er det en konkurrent som stiger fra rekkene: Kobo Aura HD. Les videre når vi legger det gjennom skrittene.

Hva er Kobo Aura HD?

Før vi hopper inn i å se på ebook-leseren, la oss ta en rask titt på selskapet bak den. Selv om mange lesere, spesielt amerikanske lesere, kanskje ikke er kjent med merkevaren Kobo (den har bare rundt 3% markedsmetning i det amerikanske markedet), er det en av de største ebook-leserbedriftene i verden, og står for en betydelig del av globalt marked (20% av verdensmarkedet, mer enn 16% aksjesplitt mellom Sony og Barnes og Noble). I Amerika, for eksempel, vil du ikke finne Kobo ebook-lesere på hyllene utenfor noen store, uavhengige bokhandlere, men i Canada finner du dem på alle slags store boksbutikker som Best Buy, Walmart, Staples, etc .

Kobo produserer ebook-lesere i en rekke størrelser fra deres lille Kobo Mini (en lommestørrelse med 5-tommers skjerm) til deres større flaggskip ebook-leser, og den vi er interessert i, Kobo Aura HD. La oss ta en titt på Aura HD.

Merk: Våre vurderinger inkluderer tradisjonelt en seksjon viet til nyhetsoppsett. Kobo, som Kindle Paperwhite, har en veldig rett fremsetting. Du slår på enheten, kobler den til en lokal Wi-Fi-node, og du registrerer enheten med Kobo. Gitt hvor rett oppsettet er, har vi valgt å hoppe over detaljering av skjerm for skjerm. Hvis du har noen spørsmål om spesifikasjonene for å konfigurere Kobo over Wi-Fi eller problemer med å ta opp det opprinnelige oppsettet, vennligst se Kobos innstilling av eReader-veiledningen her.

Form og styling

Kobo Aura HD (heretter referert til som Aura HD for korthet) ser på hodet, det ser ut som de fleste ebook-lesere: det er rektangulært med en matt svart bezel, den har en forsenket matt finish, og den er merket med firmalogoen på nederste senter av bekkenet. Også som nesten alle moderne ebook-lesere, er det ingen eksterne sideknappknapper som alt håndteres via berøringsskjermen. Hvor Aura HD begynner å skille seg ut i form- og stylingavdelingen, er når du ser den fra siden eller vri den over.

Kroppen til Aura HD har en tydelig vinkelkonstruksjon som ikke er sett på kroppene til konkurrerende ebook-lesere. Mens vi først var bekymret for designvalget, gjør det lett å feste kroppen, det er mer behagelig å holde enheten, da det gir en liten og naturlig spore for fingrene å presse inn. Interessant nok så vi ikke merke til at vinklene / sporene er fordelt forskjellig før en venstrehånds venn testet enheten ut. Avstanden på fingeren holder seg på baksiden, men ganske enkelt, favoritter som holder enheten med høyre hånd.

Toppen av Aura HD har tre elementer: en rød skyveknappsstyrke (hvorfor rød? Det ser veldig ut av sted med resten av den svarte stylingen på enheten), et lite LED-aktivitets- / ladelampe, og en svart knapp som skifter frontlyset på og av. Selv om det er fint å ha fysiske knapper for ting, bryr vi oss ikke mye om den fysiske front-light-knappen. På Kindle, for eksempel, justerer du frontlyset ved å trykke på lyspæreikonet, og du ser umiddelbart at det er en bred gradient av potensielle lysstyrkeinnstillinger. Aura HD, derimot, har skip med den lyseste innstillingen aktivert, slik at når du slår på frontlampen for første gang, er det lett å tenke at det er et binært system: helt eller fullt og sint, lyst. (Når frontlampen lyser, er det et lite ikon i navigasjonslinjen du kan trykke på for å justere innstillingene).

På selve bunnen av enheten finner du også tre elementer: en micro USB-port for lading og synkronisering av enheten, et MicroSD-spor for å utvide enhetens lagringskapasitet, og en liten knapphull reset-knapp som kan utløses med en papirclips . Vi er store fans av begge disse funksjonene.

Mens de fleste ebook-lesere sender med nok internt minne til å holde tusenvis av bøker (og Aura HD er ikke noe unntak) har vi alltid muligheten til å utvide en ebook-leser med et microSD-kort (og var veldig skuffet da de nyeste Nook-leserne droppet denne funksjonen). Sikker, ikke alle føler seg nødt til å bærehver ebook de noensinne har kjøpt sammen med dem, men for de som gjør de kan de bruke opptil 32 GB microSD-kort i Aura HD for å skyve lagringspotensialet fra noen få tusen bøker til titusenvis av bøker. Det er ingen spesiell formatering eller tinkering som kreves for å bruke microSD heller; ta noen vanlige Fat32 formaterte microSD, kopier ebøker til rotkatalogen, og hold den i Aura HD. MicroSDs innhold vil automatisk bli lagt til i enhetens bibliotek.

Tilbakestillingsknappen er også en fin touch. Ebook-lesere pleier å være veldig stabile enheter, men i de sjeldne tider som de låser seg, kan det være en stor smerte å få dem til å starte / nullstille seg selv. En fysisk tilbakestillingsknapp er et godt tillegg for de sjeldne tider du må nullstille enheten din.

Med hensyn til total størrelse er Aura HD større, men ikke nødvendigvis uhåndterlig.Aura HD er 6,97 x 5,05 x 0,46 og veier 8,5 gram. The Kindle Paperwhite er 6,7 x 4,6 x 0,36 i og veier 7,5 gram. Auraen er større både i dimensjoner og vekt, men for de ekstra brøkdelene av en tomme og unse kommer du opp med en større skjerm med høyere oppløsning.

Her er et sammenligningsfoto som viser det fysiske fotavtrykket til Kindle Paperwhite ved siden av Aura HD:

Aura HD er større i lengde og bredde, men bare marginalt så; Hvis ikke for sin brede bunnkant, ville det være vanskelig å merke seg. Hvor forskjellen er mer tydelig, er det imidlertid når du ser på dybden:

Aura HD er betydelig tykkere, i denne forbindelse enn tenne. Noen liker gadgets som er så slanke og lette som mulig, andre vil ha noe som er lettere å holde. Med dette tiltaket har Aura HD et betydelig biffere skall med de løftede fingerholderne.

Skjermen

Gitt at du vil bruke mer tid på å stirre på skjermen på ebook-leseren enn du vil bruke noe annet med det, er skjermen den mest kritiske komponenten. I den arenaen er Aura HD-skjermen både objektivt og subjektivt den vakreste skjermen på i ereader-markedet akkurat nå. Hvis du leser vår gjennomgang av Kindle Paperwhite, vil du huske hvor mye vi likte den skarpe skjermen. Kindle Paperwhite har en nesten-XGA-oppløsning (6 ", 758 × 1024 piksler, 212 ppi) hvor Aura HD har en større og bedre WXGA + oppløsningsskjerm (6,8", 1440 × 1080, 256 ppi).

Gjør de ekstra piksler og ppi en forskjell? Absolutt. Selv om det ikke er noe galt med den nederste oppløsningen Kindle Paperwhite-skjermen (og det er sikkert bedre enn omtrent alle andre ebook-leserskjermbilder der ute), er Aura HD-skjermenvakker. Det er den første eBok-leseren vi noen gang har brukt der vi har helt glemt vi ser på en digital skjerm. Uansett hvilken klage vi måtte ha om noe annet element i Aura HD-design, grensesnitt eller brukeropplevelse, er skjermen utvilsomt det beste og det skarpeste vi har hatt gleden av å lese på.

Frontbelysningen, når du finner ut at det er en knapp for å slå den på og av, samt en justering på skjermen, er ganske fin. Vi ble braced for dårlig front belysning, da dette er vanligvis noe produsenter har slitt med (og fumbled gjennom). Den første generasjonen Kindle Paperwhite, for eksempel, hadde denne forferdelige ujevnheten i lysfordeling som ikke ble fullstendig løst før utgivelsen av andre generasjon Paperwhite.

Med det i tankene ble vi positivt overrasket over å finne ut at bakbelysningen på Aura HD er flott. Lyset er jevnt, det er ingen splotches, og med mindre du slår enheten opp og ned og ser på skjermen i svært alvorlig vinkel, kan du ikke engang se lyskilden. Bare på den oppadrettede og alvorlige vinkelen ser du hinten på lysdiodene som lyser skjermen. Gitt hvor mye den dårlige lysfordelingen på vår første generasjon Kindle Paperwhite bugged oss, ble vi grunnlagt for å slå på eventuelle feil vi fant i Aura HDs belysning, men vi fant ingenting å klage over.

Under hetten og brukeropplevelsen

Under hetten, har Aura HD den snappiest ebook-leserbrikken på markedet med en rask 1 GHz-prosessor. Mens dette gir Aura HD en full 20% raskere enn noen annen ebook-leser, er det ærlig en ubetydelig fordel i de fleste tilfeller. I dag til dag oversetter en litt raskere brikke ikke til radikalt raskere gjengivelse og side svinger. Der vi fant ut at raskere prosessor hjalp er når du legger mange bøker til enheten; Aura HD la til og indekserte bøker betydelig raskere enn Kindle Paperwhite. Vi side legger mye innhold på alle våre ebook-lesere, og hva Kindle ville kvele på (og deretter tilbringe flere minutter indeksering og sliping), vil Aura HD indeksere på rundt 15-20 sekunder.

Aura HD sport 4 GB innebygd lagring, utvidbar via microSD-kort til 38 GB (4 interne + 32 via kort). Til sammenligning, Paperwhite sport 2 GB. Som vi nevnte tidligere i anmeldelsen, har Aura HD den klare kanten hvis du ønsker å bære hele biblioteket med deg. Batterilevetid er typisk for en ebook-leser: Som Paperwhite, kan du forvente opptil 8 uker med uformell daglig bruk.

Når det gjelder den faktiske GUI og interaksjon med enheten, fant vi opplevelsen til å være ganske blandet pose med ting vi elsket absolutt og ting som frustrerte oss. Først må vi se på kilden til Kobos markedsføringskrav at Kobo ebook-lesere, spesielt deres flaggskip Aura HD, er designet for seriøse lesere. Vi har allerede sjekket "krystallklar" skjerm ut av listen over krav som seriøse lesere gjør av sine ebook-lesere. De andre elementene som ebook-leser-strømbrukerne lust etter, er jevne sidevisninger (ikke et problem med den raske 1 GHz-prosessoren), utmerket skrift / side tilpasning, og enkel interaksjon mellom brukeren og enheten.

I tilpasningskategorien spikret Kobo seg virkelig. Aura HD har så mange måter å finjustere hvordan siden ser ut. Det er over 12 skrifttyper å velge mellom, inkludert Dyslexie og OpenDyslexic, to skriftsystemer designet spesielt for å hjelpe leserne med dysleksi. Du kan justere skriftstørrelsen, linjeavstanden og marginalstørrelsen, og du kan gjøre det ikke bare i en denne eller den eller 1-2-eller-3 utvalgsprosessen, men ved å justere dem med skyveknappene trinnvis. Du kan også bytte tekstjustering og justere den.Hvis det ikke er nok til å justere for deg, kan du til og med hoppe inn i avansert skriftmeny og justere vekten og skarpheten av skriften med en veldig praktisk forhåndsvisningsrute for forhåndsvisning etter side:

Aura HD har, hendene ned, den mest avanserte font tweaking og justering systemet rundt. Hvis du er veldig spesielt om hvordan teksten ser ut, hjelper kombinasjonen av ultraskarp skjerm og utrolig granulære kontroller virkelig Aura HD-standen fra pakken.

I tillegg til å tilpasse skrifter kan du til og med (og vi var glade for å finne denne innstillingen) tilpasse måten du trykker på og snu sidene:

Dette er første gang vi har kommet over en enhet som lar deg tilpasse ikke bare hvordan skjermen ser ut, men hvor du trykker på / sveiper skjermen for å utføre bestemte handlinger. Så mens vi merket vinkelen til de tilfellebegynnerne (med en liten mengde), vil designerne tydeligvis at enheten skal være nyttig for både høyre og venstrehånds folk basert på hvordan du kan justere grensesnittet.

Mens vi elsket den faktiske leseopplevelsen og var fornøyd med tilpasningsalternativene, var det en del av opplevelsen vi ikke bryr oss om, den viktigste hjemmeskjermen. Spesielt hatet vi at det flislagte grensesnittet hele tiden beveger seg på deg.

Vi likte ikke de enkelte elementene (for eksempel visning av den siste boken som ble lest, nylig ferdig, foreslåtte bøker, etc.). Vi mislikte det basert på hva du nylig hadde åpnet (eller hva enheten nylig hadde oppdatert), flisene flyttet rundt skjermen. Et minutt kan bibliotekets flis være i øverste hjørne, det neste var det i midten, så i bunnen. Det var desorienterende, og det forhindrer deg i å navigere enheten din på auto pilot. Du blir aldri vant til følelsen av at du trykker på øverste hjørne vil åpne biblioteket eller trykke på nederste hjørne vil åpne lesestatistikksiden din.

Vi forstår ideen de skulle for her, at de mest brukte fliser "flyter" til toppen, men det er ekstremt irriterende i praksis. Tenk deg, om du vil, at skrivebordsikonene dine flyttet rundt, basert på hvor mye du klikket på dem (eller når du sist klikket på dem). Det som er ytterligere irriterende om dette oppsettet er at du kan tilpasse omtrent alt på Aura HD (alt fra skjermtid til skjermsparere og alt i mellom), men du kan ikke stoppe flisene fra å oppdatere og skyve rundt.

La oss ikke forlate å diskutere GUI og brukeropplevelsen på et surt notat, men det var en gjeng med ekstra (og noen kan hevde frivoløse) ting vi trodde var ganske ryddige. For eksempel kan Aura HD spore lesestilen din (hvis du ikke er interessert i dette, kan du slå den av i innstillingsmenyen) og utføre en rekke triks basert på informasjonen den sporer. Du får en løpende fortelling om hvor mange bøker du har fullført, hvor mange timer du har lest, og en rekke morsomme, små spillstiler. Her ser du lesestatistikksiden for den nåværende boken:

I tillegg til den konkrete tilbakemeldingen som tilbys av Reading Stats-siden, er det også en prisbelønningsside som viser en rekke morsomme og utrolige små priser du kan vinne ved å samhandle med leseren og biblioteket ditt:

Selv om noen lesere kanskje tror at hele spill-merkene og sosiale medier deling av ebook-leseropplevelsen er dumme, er det mye å si om gamification av samfunnet og hvordan å gjøre opplevelser spilllignende og sosiale øker deltakelse. Hvis du hater ideen om sporing, merker og deling på sosiale medier, kan du slå den av. Vi synes det er ganske pent skjønt, og vil gjerne se lignende funksjoner komme til andre enheter.

Kobo-økosystemet

Skjermen er skarp og GUI er tydelig veldig leserorientert (om enn med en irriterende hjemmeskjerm), slik at vi etterlater oss et alvorlig emne for å grave inn i: Kobo-økosystemet. Økosystemer er livsstøttesystemet for ebook-lesere: En manglende luster ebook-leser støttet av verdens største produktøkosystem vil trives, mens ordet er den fineste ebook-leseren med et middelmådig økosystem vil sitte rotting i varehus.

Som vår erfaring med GUI av Aura HD, var det underliggende Kobo butikk økosystemet, å gjenta oss selv, en blandet pose. For å være klar, har du ikke mye problemer med å finne ting å kjøpe. Vi søkte etter dusinvis av bestselgende bøker i både Amazonas og Kobo-butikkene og kom aldri opp tomt. Faktisk, utenfor noen Amazon-butikk eksklusiver som novellas eller noveller fra kjente forfattere, kunne vi egentlig ikke finne noe på Amazon som ikke var på Kobo. Selv prisene, med noen outliers, var rimelige. Her er de fem beste fiksjons- og ikke-fiksjonsbøkene fra 13. januar 2014, New York Time's Best Seller Lists:

Mens den totale forskjellen mellom våre ti bokkjøp var rundt $ 20, realistisk er de fleste ikke kjøp av Time's bestselgere på en gang, og noen få dollar her eller der er ikke så stor en avtale (og det er sikkert tilbud og rabatter å være hatt i Kobo-butikken som enhver annen butikk).

Hvor Kobo-butikken lider i forhold til Amazon-butikken, er at Kobo-butikken kommer av som nesten helt steril. Amazon har bygget seg et blomstrende samfunn med titalls millioner av bokanmeldelser og vurderinger, en sunn forslagsmotor, og en følelse av at stedet er travle med aktivitet og lesere. Til sammenligning er Kobo-butikken til tross for å være fylt med de samme bøkene, tom.

La oss se på en av bøkene fra listen ovenfor, som et eksempel:David og Goliath av Malcolm Gladwell.I Amazonas butikken, på tidspunktet for denne artikkelen, har boken 946 anmeldelser (ikke dårlig for en bok som bare kom ut for noen måneder siden). Det har også forslag basert på hva andre kunder kjøpte sammen med det, redaksjonelle anmeldelser, en forfatterbiografi og tilleggsfunksjoner som mange overser (som diskusjonsfora), men er fremdeles der som en del av fellesskapet.

Derimot er noteringen til David og Goliath i Kobo-butikken nesten tom. Du får en kort oppsummering, du får noen relaterte titler, og mangler glaringly fra opplevelsen, du får ingen tilbakemeldinger fra kunder eller vurderinger. Du får ikke engang noen form for redaksjonell vurdering eller kritikk.

Kobo-butikkenBrukt å ha vurderinger det hentet dem via det blomstrende leserfellesskapet Goodreads. I våren 2013 kjøpte Amazon imidlertid Goodreads og Kobo droppet Goodreads-vurderingene fra butikken sin. Merkelig, skjønt, ser de ut til å ha ikke gjort noe for å erstatte dem. Kanskje de knuste tallene og gjorde analysen bare for å innse at vurderingene ikke gjorde noe, og deres kunder brydde sig ikke om; Vi var imidlertid ikke i stand til å riste følelsen, til tross for å finne alle bøkene vi ønsket, at Kobo-butikken virket upersonlig og ubevisst uten dem. Du har ikke problemer med å finne boken du leter etter, du vil bare føle at du handler i en øde butikk mens du gjør det.

Det gode, det dårlige, og dommen

Vi har spilt med enheten for en bedre del av en måned nå, lest om det, stakk rundt i menyer, kjøpt bøker for det, og vi har gitt deg en titt på enheten og økosystemet der den lever. Når alt kommer til alt, er vi klare til å rapportere om det gode, det dårlige, og om Aura HD er for deg.

Det gode

 • Skjermen er vakker. Ikke bare bra, men hands-down-the-best-on-the-market vakre. Bilder kan ikke gjøre det rettferdighet.
 • Hvis du er kresen om skrifttyper, mellomrom, begrunnelse, selv små detaljer som graden av skriftskarphet, kommer du ikke til å finne en ebook-leser som kan holde et lys til graden av tweaking og tilpasse du kan trekke av i Aura HD. Du kan til og med justere ting som skjermtid og hvor ofte enheten oppdateres for å kutte ned på spøkelser.
 • Frontbelysningen er jevn og fungerer bra.
 • Side svinger og oppdateres er snappy; Den generelle i-boknavigasjon, søk og bokmerking er alle ganske standard ting som ikke er vesentlig bedre eller verre enn det du ville finne på en konkurrent som Kindle.
 • MicroSD-porten sikrer at du ikke hindres av 4 GB innebygd lagring (som allerede er dobbelt så mye som Kindle Paperwhite tilbyr).
 • Den støtter massevis av formater, inkludert ePub, PDF, MOBI, TXT, HTML, CBZ, CBR, og ulike bildeformater som JPEG og PNG. PDF-håndtering er definitivt best i klassen og kjører sirkler rundt Kindle.
 • Lesingssporing / belønningsfunksjonene er morsomme.

Det dårlige

 • Mens den vinklete fingeren griper på baksiden av saken, ser ganske kul ut, er vi ikke helt sikre på at de faktisk legger til noe i opplevelsen, og de får enheten til å føle seg veldig tykk sammenlignet med andre smalere enheter (hvis du hater tynn ebook-lesere , men dette er en funksjon som ikke er en feil). Vi ville ha foretrukket en mer strukturert tilbake i stedet for vinklene.
 • GUI på hjemmeskjermen mangler raffinement og polskhet som finnes i så mange andre elementer av GUI-opplevelsen (som å justere skrifter). Problemet med å flytte fliser er ekstremt irriterende.
 • Til tross for å være fylt med millioner av bøker og blader, føles Kobo-butikken steril og kludgy; Vi vil gjerne tro at et selskap som er så stort som det som produserer Aura HD (og med så stor markedsandel rundt om i verden) kan produsere noe bedre.
 • På $ 179 er det den dyreste eBok-leseren på markedet akkurat nå.

Dommen:Akkurat nå er Kobo Aura HD ikke i stand til å slå Kindle av sin trone, men det betyr ikke at du skal slå nesen opp på den. Mens vi ikke ville kjøpe Aura HD for en ikke-techie-venn (fordi den bare mangler den døde, enkle brukervennligheten og massive økosystemet, har Kindle det), vi vil kjøpe det til en med et stort eBok-bibliotek som elsker topp- tier utstyr. Det er markedet Aura HD hviler på akkurat nå; Det er ikke en ebook-leser for gjennomsnittlig Joe, det er en eBok-leser for ebook-entusiasten som ønsker den skarpeste skjermen, den raskeste prosessoren, og har ikke noe problem med å administrere sin egen eBok-bibliotekssamling, tinkering og tweaking. Hvis det høres ut som deg eller personen du handler for, har Aura HD den krystallklare, men quirky ebook-leseren du har latt etter.

Link
Plus
Send
Send
Pin