Skip to main content

Ja, hver Freeware nedlastingsside er servering Crapware (her er beviset)

Ja, hver Freeware nedlastingsside er servering Crapware (her er beviset)

Geoffrey Carr

Da vi skrev om hva som skjer når du installerer de ti beste appene fra CNET-nedlastinger, var omtrent halvparten av kommentarene fra folk som sa: "Vel, du burde laste ned fra en klarert kilde." Det eneste problemet er at det er er ikke et freeware nedlastingssted som er fri for crapware eller adware. Og her er resultatet av vår undersøkelse for å bevise det.

Vi kunne ikke finne et enkelt freeware nedlastingsnettsted som ikke viser bundleware awfulness, og mens noen av dem forsøker å gjøre det rette og varsle deg når noe er buntet, er det bare ikke bra nok. Ingen leser utskrift, akkurat som ingen leser installatørene når de klikker gjennom.

Og noen av disse installatørene er ekstremt vanskelig. De beveger knappene rundt. De endrer teksten, eller i noen tilfeller gjør de det til å se ut som en vilkår og betingelser skjerm. De kapsler nettlesere, setter inn annonser, og de bruker til og med skjulte tjenester med dype, mørke API-funksjoner. Den nyeste trenden er å skyve lookalike-kopier av Google Chrome med adware som er pakket direkte inn i dem.

Vi skal bare gå gjennom listen over alle de beste nettstedene og illustrere all den crappy adware forferdigheten som blir buntet. Fordi faktum er at alle gjør det til en viss grad ved å levere nedlastinger som inkluderer denne tullet - de verste lovbryterne legger til sitt eget installasjonspakke for å sikre at du blir straffet. Vær oppmerksom på at vi ikke snakker om Ninite (som vi anbefaler) i denne artikkelen fordi det ikke er så mye et nedlastingssted som det er en tjeneste å installere programvare mens du hopper over crapware.

Freeware er egentlig ikke gratis programvare, og vi betaler alle for det nå.

Download.com / CNET Nedlastinger

Vi trenger ikke virkelig å inkludere dette siden vi allerede dekket hva som skjer når du laster ned fra dem, men hei, det var en morsom tur gjennom myren av forferdelighet. De forblir fortsatt kongene med bunden tull. Vi hører at de kanskje utfordrer John Edward og Justin Bieber neste år for den største dusjen i universets pris.

Tucows

Dette nettstedet er en avsky og bør fjernes fra Internett. Det er faktisk sannsynligvis verre enn Download.com - nesten alt i deres topp nedlastingsliste er et scammy falskt scareware-program som skriker om at PCen din blir ødelagt, selv om det er en fersk installasjon.

Og så pakker de sine forferdelige crapware wrapper på toppen av det, som kapsler nettleseren din, injiserer annonser overalt, og installerer enda mer crapware. Noen skal skamme seg. Kanskje Download.com vil ha litt konkurranse for den prisen.

FileHippo

Visst nok, det første vi lastet ned fra FileHippo, inkluderte bundlet nonsens og den forferdelige Ask-verktøylinjen, og deretter prøvde neste skjermbilde å installere noen søkeprogrammer, og den neste en værmeldinger, og den neste forsøkte å installere den samme scammy-falske registret renere som Download.com prøvde å holde oss til. Det er fire stykker crapware for prisen på en! Hvorfor kunne de ikke bare holde oss til den fryktelige Trovi-adware og få det over med?

Den veldig irriterende tingen med denne ene er at på hver skjerm endret de rekkefølgen på knappene og hva de sa, slik at du ikke bare virkelig må lese nøye og fjerne merkene, men du måtte gjøre noe annerledes på hver side.

Softpedia

Vi hadde en haug med folk som forteller oss at Softpedia er et bra sted å laste ned ting fra. Så vi klikket på en kobling for Unlocker fra deres hjemmeside, og umiddelbart ble vi fortalt at Delta-verktøylinjen er populær, og det gjør surfing og søking raskere og enklere! Gutt er vi glipp av noe.

For å være rettferdig, vei ned på bunnen av siden, forteller de at annonsen støttes, og at du bør være forsiktig. Fordi vi alle liker å lese hvert eneste ord på en side før du klikker for å laste ned den appen som vi virkelig ønsket. Å, så denne siden er opphavsrettsbeskyttet for 2015? Godt å vite. Alle rettigheter reservert? Nå kan vi trygt lukke fanen.

Merkelig at Delta-verktøylinjen mislyktes å installere, selv om vi prøvde å. Det er synd, fordi jeg ønsket å se hvor forferdelig det er.

Snapfiles

Vi ble positivt overrasket over at SnapFiles legger et varsel høyere opp på siden - når du klikker for å laste ned programmet - men akkurat som resten, er det masse crapware-bunterapper å få.

Denne installerte alle slags ting, men kickeren var en Chrome lookalike kalt "Safer Browser", som er bokstavelig talt en versjon av Chrome som egentlig ikke er Chrome, og styrker din hjemmeside og søk til Yahoo. Alle som tvinger deg til å bruke den elendige Yahoo-søkingen, er i utgangspunktet peddling malware.

Vi har lagt merke til at den nyeste trenden er å lage falske versjoner av Chrome med adware som følger med dem.

FreewareFiles

Dette nettstedet er rart fordi de ikke egentlig gir nedlastinger, de kobler bare til direkte nedlastingskoblinger på andre nettsteder. Så de har ingen måte å sikre kvalitet i det hele tatt, fordi dette nettstedet bare kunne erstatte filene med crapware installatører.

Det andre problemet er at halvparten av nedlastingene ikke har noen installatør ... det er bare en .JAR-fil eller en .XPI-fil eller noe.Så mens de ikke gir crapware på hver eneste ting, er de heller ikke veldig brukervennlige heller.

NoNags

NoNags er et program for nedlasting av programvare som går langt for å gi spionprogrammer og adware-gratis nedlastinger ... for sine betalende medlemmer. For alle andre, må du klikke på en lenke for å laste ned fra den opprinnelige nettsiden, som ofte blir erstattet med crapware bundling nonsens.

Vi må rose disse gutta, for når vi surfer rundt, la vi merke til at de faktisk tok ned mange nedlastingslenkene for ting som har gått til den mørke siden. Men det tok ikke lang tid å finne noe som bunte crapware.

Så hvis du vil betale for et medlemskap, kan du få litt freeware som er sjekket for spionprogrammer. Eller du kan bare bruke penger på kvalitetsbetalt programvare og hjelpe en programmør betale sine regninger.

SourceForge

Som alle andre har SourceForge nå blitt med på den mørke siden, og de leverer nedlastinger med kombinert nonsens under et program de kaller DevShare. Heldigvis er det opt-in slik at prosjekteiere må være enige om å gjøre det, og vi kan være enda mer takknemlige for at ikke alle har gjort det, men basert på hva vi har sett andre steder, er det bare et spørsmål om tid. Folket bak FileZilla har ikke åpen kildekode-ånd, tilsynelatende fordi de bestemte seg for å delta i crapware-annonser.

De hevder også å filtrere gjennom tilbudene og bare tilby ikke-skadelig programvare, men basert på hva vi har sett, er definisjonen av skadelig programvare et grått område.

Buntinstallatøren kan også få tilgang til alle nettleserkakene dine fra alle de installerte nettleserne. Vi er ikke sikker på hva som skjer med det.

Så hvis du ser "Installer Enabled" på en SourceForge nedlasting, betyr det at du skal straffe for noe.

Vær oppmerksom på at skjermbildet i det første bildet ble tatt for en stund siden, og når du skrev denne artikkelen, hadde installatøren ikke noen nåværende tilbud å vise, selv om vi lurer på om det er fordi vi kjører i en virtuell maskin. Vi fortsetter å teste.

MajorGeeks

Vi hadde flere geeks skriv inn for å forsvare MajorGeeks som en klarert kilde enn noe annet nettsted, så vi håpet virkelig at de ville være det ene nettstedet som ikke tillater noen kombinert crapware. Dessverre, det er ikke tilfelle. Den første tingen vi lastet ned - noen dumme skjermsparer - inkluderte fire biter av virkelig forferdelig crapware, inkludert to som hadde adware som ShopperPro og BoBrowser som bare tar over systemet.

Det er verdt å merke seg at hvis du vet hvor du skal se, forteller MajorGeeks faktisk hvilke elementer som inneholder kombinert crapware, da de legger lisensen som Bundleware for de fryktelige elementene. De har også en melding i rød tekst i beskrivelsen av elementet som den inneholder adware, men akkurat som Softpedia, det er for langt ned på siden.

Vi snakket faktisk med eieren av MajorGeeks om dette, og han sa at hvis han bare oppførte freeware nedlastinger detikke inneholder kombinert crapware, han ville ha nesten ingen nedlastinger å liste og ville bare måtte lukke butikken. Så han sørger for å markere ting som inneholder bunden crapware, og det er et varsel nederst. Vi ønsker at varselet var større og mer fremtredende, men vi må gi ham kreditt for i det minste å prøve å gjøre det riktige. Og for å teste hver eneste ting de satte på nettstedet før de satte det opp der.

Du bør laste ned fra det offisielle nettstedet!

Et av de vanligste svarene på vår artikkel var at folk bare burde laste ned fra det offisielle nettstedet. Og som alle vet, bruker du Google til å finne noe.

Ohhh ... det er uheldig.

Dessverre, selv på Google er alle de beste resultatene for de fleste åpen kildekode og freeware bare annonser for virkelig forferdelige nettsteder som er sammenkobling av crapware, adware og malware på toppen av installasjonsprogrammet.

De fleste geeks vil vite at de ikke bør klikke på annonsene, men selvfølgelig klikker nok folk på disse annonsene for at de har råd til å betale høye pris per klikk for Google AdWords.


Så hvis du absolutt må laste ned noe dumt freeware fra et sted, kan du også slå deg selv i ansiktet. Og så kan du enten finne det virkelige nettstedet (ignorerer annonsene) eller bruke Ninite eller teste det ut i en virtuell maskin først. Eller bare kjøp programvare fra en programmør som fortjener pengene. Eller kanskje bytte til OS X eller Linux.

Fordi som vi fortalte deg forrige gang, når produktet er gratis, er det virkelige produktet deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin