Skip to main content

PSA: Pass på at du har sikkerhetskopiering for tofaktorautentisering

PSA: Pass på at du har sikkerhetskopiering for tofaktorautentisering

Geoffrey Carr

Tofaktorautentisering (2FA) er generelt et flott sikkerhetsverktøy. Men hvis du har det aktivert på Apple- eller Google-kontoene dine, kan dette virkelig komme tilbake til å bite deg på den verste måten. Her er hva du trenger å vite.

Hva er tofaktorautentisering?

Enkelt sagt, 2FA gir deg ekstra sikkerhet for en konto over bare å bruke passordet ditt. De to faktorene som navnet refererer til, er generelt identifisert som noe du vet og noe du har. Det du vet er passordet eller passordet ditt. Det du har er en fysisk ting du eier. Mens det kan være noe som et smartkort eller en USB-nøkkel, er det for de fleste mennesker smart telefon.

Generelt fungerer 2FA som følger. Når du logger deg på et nettsted eller en app, ber den om passordet ditt. Når du har skrevet inn et passord, blir du bedt om å skrive inn en kode som vises på telefonen. Den koden kan komme fra en app som Google Authenticator eller Authy, eller det kan komme fra en tekstmelding som tjenesten sender deg.

Det andre sikkerhetslaget er det som gjør at 2FA er en veldig god ide. For det meste er flere lag med sikkerhet en god ting. Selvfølgelig er det en sky for hver sølvfôr, og når det gjelder 2FA, kommer skyen i form av hva som skjer hvis du mister telefonen. Mer spesifikt, hva skjer hvis du mister telefonen du bruker til 2FA, og da kan du ikke logge deg på de verktøyene du kan bruke til å finne telefonen din fordi ... du vet at du ikke har telefonen din.

Når er to faktorautentisering et problem?

Her er scenariet: du har en telefon og det blir stjålet eller tapt. Uansett om det er en Android-telefon eller iPhone, kan du bruke tilgjengelige sporingsverktøy for å forsøke å finne din tapt eller stjålet telefon.

Men hvis den er slått av, vil disse tjenestene ikke kunne finne den. I en panikk innser du at du må fjernkontrollere enheten. Deretter skjer det: En forespørsel om 2FA-koden som ble sendt til telefonen. Du vet, den duikke lenger har.

På dette punktet er du i trøbbel. Du har ingen måte å skrive inn koden, fordi du ikke kan få koden. Ergo, du har ingen måte å tørke enheten på. Bare tanken på mine private data er der ute - selv på en kryptert telefon med sikret låseskjermer - er det tarmkjøtt.

Og selvfølgelig er det også det faktum at du ikke lenger kan bruke enheten til å godkjenne påloggingen din til andre apps og nettsteder.

Derfor er det viktig at du tar noen skritt for å forhindre denne situasjonen fra alle hendelser i utgangspunktet. Ikke vent til det er for sent.

Hva du kan gjøre for å beskytte kontoene dine akkurat nå

Hvis du vil sørge for at du aldri ende opp i denne situasjonen (og egentlig, bør du), det er måter å være klar hvis det noen gang skjer. Slik gjør du det for både Google- og Apple-kontoer.

For Google-kontoer: Lagre sikkerhetskoder

Når du konfigurerer 2FA på Google-kontoen din, gir den deg muligheten til å skrive ut sikkerhetskoder.Gjør det. Hvis det skjer noe med telefonen din, og du må komme inn på Google-kontoen din, vil disse kodene være din livlinje.

Hvis du allerede har 2FA satt opp på Google-kontoen din (som er svært sannsynlig), kan du gjøre dette etter det faktum. Først logg deg på Google-kontoen din, og velg deretter "Signer inn på Google" under kolonnen Logg inn og sikkerhet.

På neste side klikker du på "2-trinns bekreftelse" -alternativet. Det bør spørre om passordet ditt her.

Rull til bunnen og finn "Sikkerhetskoder" -delen. Klikk koblingen "Vis koder", og last ned og / eller skriv ut dem baresørg for at du holder dem på et trygt sted. Seriøst er disse viktige å ha på hånden, men du vil heller ikke miste dem eller få feil folk å finne dem.

Hvis du noen gang kommer i en situasjon der du trenger å komme inn på kontoen din og du ikke har tilgang til din hoved 2FA-enhet, kan du bruke disse sikkerhetskodene.

Når du logger på og Google ber om koden din, klikker du koblingen "Å ha problemer" i stedet.

Deretter velger du "Skriv inn en av dine 8-sifrede sikkerhetskoder" -alternativet.

Skriv inn en av sikkerhetskodene, og du vil bli logget inn.

For Apple-kontoer: Legg til et annet telefonnummer

Apple tilbyr ikke reservekoder for kontoen din, så det beste du kan gjøre her, er å legge til et andre telefonnummer til kontoen din - en arbeids telefon, ektefelles telefon, søskenes telefon ... bare gjør det til noen du stoler på og hvem du kan telefon du kan tilgang i en klemme.

For å konfigurere det, fortsett og logg inn på din Apple-konto. Hvis du allerede har 2FA aktivert, må du bekrefte her. Derfor er det så viktig at du har et backup-system på plass.

Derfra klikker du på "Rediger" -knappen ved siden av Trusted Phone Numbers under Sikkerhets seksjonen.

Klikk på koblingen "Legg til en tillitsfull telefonnummer"

Skriv inn nummeret, velg verifikasjonsmetode (tekstmelding eller telefonsamtale), og klikk deretter på "Fortsett" -knappen.

Apple sender en kode til den enheten. Når du har fått koden, skriv den inn på nettstedet for å legge til det nye nummeret. Ferdig.

Skulle du noen gang finne deg selv i en situasjon der du må bruke dette andre telefonnummeret, må du klikke på koblingen "Ikke få en bekreftelseskode", og velg deretter "Bruk telefonnummer" -alternativet.

Det vil vise de to siste sifrene i hvert telefonnummer her - bare velg den der du trenger koden som sendes.

Ferdig og ferdig.


Å være låst ute av kontoen din på en avgjørende tid som å ha en manglende telefon, er tarmskærende. Ved å ta noen minutter å lagre sikkerhetskoder eller legge til et andre telefonnummer, kan du spare mye frustrasjon og hjertesorg.

Link
Plus
Send
Send
Pin