Skip to main content

Hva er Click Frauds og Online Advertising Frauds

Hva er Click Frauds og Online Advertising Frauds

Geoffrey Carr

Mens de fleste nettsideeiere sliter med å oppnå mer penger fra nettbasert annonsering, er det cybersvindlere som bruker ulovlige teknikker for å gjøre store fortjenester. Denne artikkelen diskuterer hva som er online annonsering svindel og klikk svindel - og berører også relaterte problemer av klikk bombing og ugyldige klikk og hvordan du kan forsøke å beskytte deg mot slike ondsinnede aktiviteter.

Først, la oss se hvordan «Pay Per Click» -metoden egentlig virker, og deretter snakk om hvordan de kriminelle bruker systemet for å tjene store penger.

Hvordan fungerer Pay Per Click Work

Pay Per Click (PPC) Annonsene har en bestemt metode for arbeid, og de betaler godt hvis en bruker klikker på annonsene. Deretter er det visningsbaserte annonser, som den som TribalFusion viser, som betaler etter antall ganger annonsen blir vist. Google AdSense er et perfekt eksempel på en Pay Per Click-modell. Du, som innholdsskaperen, viser Google-annonser på nettsteder. Hvis du bruker YouTube til å vise videoer laget av eget selv, kan du også bruke AdSense der, for å vise annonser. Når folk som besøker nettstedet ditt eller ser på videoene dine, klikker du på annonsene, blir du betalt en viss sum per klikk. Dermed, hvis du har et godt antall besøkende som kommer til nettstedet ditt eller hvis mange mennesker ser på dine videoer, tjener du litt penger.

Online-annonseringsselskaper sjekker ut søkeordene som en bruker skriver for å nå nettstedet ditt eller videoinnhold. De viser deretter annonser som er relevante for søkeordene som er skrevet av brukerne. Som reklamebyråer antar de at alle inntrykk blir vist til virkelige mennesker, det vil si menneskelige brukere.

Online Annonse Bedrageri og Click Frauds

Som en annonsør investerer du penger på å vise annonser på forskjellige nettsteder og videoer ved hjelp av Google adwords eller andre elektroniske annonseringsselskaper. Det er naturlig at du forventer at alle pengene du bruker, vil gå mot å vise annonsevisninger til mennesker - virkelige mennesker, og ikke BOTene.

Men siden de fleste metoder for å vise annonser av annonseringsfirmaene er automatiserte, skiller de ikke et ekte menneske fra et klikk-bot. Det betyr at en betydelig mengde av pengene dine kan bli bortkastet ved å vise annonser til uvirkelige mennesker - klikkbotsene. Noen kriminelle eller folk ansetter lavlønnsarbeidere fra frilansede markedsplasser for å bruke "gitt" søkeord for å nå sine nettsider eller videoer. Disse lavlønnsarbeidere klikker deretter annonsene som vises på nettstedene og videoene. Dette brukes til å slå ned et konkurrenters nettsted og sin annonseringskonto.

Klikk på BOTs er små programmer som bruker "forhåndsmedlet søkeord" for å få annonsene vist på en falsk nettside, og klikk på annonsene der, slik at den falske nettsideieren gir en god sum penger. Klikk Svindel er termen å bruke her. En kriminell vil sette opp en falsk nettside og få AdSense eller andre selskaper til å vise annonser på nettstedene. Når du investerer penger i annonser, viser de (annonsene selskapene) annonsene dine på disse falske nettsidene på grunn av søkeord som brukes av klikkbots eller svært lave lønnsarbeidere for å nå de falske nettstedene. Ikke bare det, de klikker deretter på annonsene for å tjene penger til nettstedets eier.

I en annen metode lager webområdeeiere mindre annonser på som 3 × 3 piksler og presenterer mange av dem over hele nettstedene. Du som bruker vil sikkert gjøre feil ved å klikke på de ultra små annonsene som du tror du klikker på noe annet, men ender med å klikke på disse små, nesten usynlige annonsevisninger. Denne metoden er for populær og blir ikke gammel da de fleste bedrifter nå tilbyr standard, forhåndsdefinerte annonsestørrelser. Likevel utnytter de kriminelle annonsekodene og gjør dem små nok til å legge på knapper eller annen tekst på nettsidene, slik at du ved et uhell klikker på annonsene i stedet for å klikke på noe annet.

Kort sagt, klikk svindel er online annonsering svindel ansatt av cyberkriminelle å tjene penger ut av annonsering budsjetter. Mens du tror at annonseringspengene dine blir brukt på ekte mennesker, blir det spildt mye penger på å vise annonsevisninger til bevisst søk etter klikkbots og svært lave lønnsarbeidere som bruker bestemte søkeord for å nå den falske nettsiden og klikke på annonsene .

En studie fra ANA, der online annonsekjøp med 36 store amerikanske merker ble sporet mellom august og september 2014, viste at 11% av nettlesingsannonsene og 23% av videoannonsene faktisk ikke vises til ekte mennesker. Og det anslås at annonsører kan miste mer enn 6 milliarder dollar globalt til annonsesvindel i 2015.

$ 6 milliarder er en stor mengde, og vurderer at dårlige annonsører vil miste den mengden, det burde være noe på plass for å forhindre klikkbots hvis ikke lavlønnsarbeidere (som disse er ekte mennesker, men ikke interessert i produktene dine, men bare ved å klikke annonser for å tjene penger til sine mestere / klienter).

Lese: Hva er et Clickjacking-angrep.

Kan Klikk Bedrager Forhindre

Ikke egentlig - ikke med den nåværende måten å håndtere onlineannonser. Men noen selskaper kjører automatisk skript fra tid til annen for å finne ut falske nettsteder og falske klikk. Hvis det oppdages, er de falske nettstedene svartelistede, og annonser vises ikke på disse nettstedene. Men så snart et nettsted er svartelistet, kan kriminelle ta ned nettsiden og opprette et nytt nettsted. Mens noen annonseringsfirmaer, som Google, har strenge utvalgsmetoder for nye nettsteder, tillater andre bare at noen skal sette opp annonsekoder.Men hvis en kriminell kan lage en bot for å klikke eller vise annonser på et nettsted, kan han eller hun enkelt sette opp roboter for å vise at de nye (falske) nettstedene får en god mengde trafikk og dermed overbeviser annonseselskapene om å vise annonser på de nye (falske) nettstedene.

Så på den ene siden kan noen svindlere begå kliktsvindinger for å tjene penger på nettet ved å jukse annonsørene, det er enda et sett skruppelløse folk som vil målrette mot en konkurrents nettside og klikke bombe den med sikte på å få sin konto suspendert.

Klikk på Bombing

Klikk på bombing er en form for et cyberangrep hvor en bruker kan med ondsinnet hensikt klikke på annonsen din, si 100 ganger. Noen går enda skritt videre og ansetter BOTs og BOTNETs for å engasjere seg i klikkbombing.

Men annonseutgivere som Google har tatt dette problemet veldig seriøst og har noen gode teknikker på plass for å oppdage slike aktiviteter. De kan umiddelbart oppdage slike ugyldige klikk, og de ignorerer dem bare mens du beregner betalingene dine. På den måten beskytter dette nettstedet eierne i stor grad.

Ugyldige klikk

Ugyldig klikkaktivitet består av klikk eller visninger som kunstig kan oppblåse annonsørens kostnader eller utgiveres inntekter, og som vi bestemmer oss for å ikke belaste annonsøren. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, klikk eller visninger generert av en utgiver som klikker på sine egne annonser, en utgiver som oppfordrer til klikk på annonsene hans, automatiserte klikkverktøy eller trafikkilder, roboter eller annen villedende programvare. Hvis du tror du har vært offer for ugyldige klikk, kan du rapportere dem til Google her. De fleste annonseringsselskaper har slike former for å rapportere slike aktiviteter.

Forebygging og beskyttelse mot klikk-bombing

Hvis Google oppdager et stort antall Ugyldige klikk på nettstedet ditt, vil de bringe det til varsel. Hold øye med klikkfrekvensen eller klikkfrekvensen. Se listen country-wise. Hvis du tror du er et offer, går du gjennom Google Analytics og serverloggene dine og svinger ut IP-adressen eller en land-IP midlertidig.

KlikkBomb Defence er et WordPress-plugin som lover å bidra til å forsvare ditt WordPress-nettsted mot Click Bomb-angrep, ved å overvåke hver besøkendes aktivitet på nettstedet ditt. Når de når maksimalt antall klikk (som du angir i innstillingsområdet), blir AdSense-annonsene deaktivert, og hvis du har valgt en alternativ annonse, vises denne annonsen. AdSense Click-Fraud Monitoring er enda en plugin tilgjengelig for WordPress-nettsteder. Hvem ser annonser er, Et annet WordPress-plugin, kan bare definere besøkende som kan se annonsene dine. Så hvis du bestemmer deg for å vise annonsene dine bare til organiske besøkende, så vil bare personer som besøker nettstedet ditt fra søkemotorer se annonsene - som i alle fall er betalende trafikk.

Bruker en webbrannmur som Sucuri eller CloudFlare kan også bidra til å redusere dette problemet på en stor måte, da det kan stoppe BOT-trafikken. Den lar deg også enkelt kontrollere hvilken IP eller gjeng med IP-adresser eller land-IP-er som skal blokkere.

Inngang og observasjoner er hjertelig velkommen.

Relaterte innlegg:

  • Ad blokkere mot Anti Ad Blockers - Internettets største våpenløp
  • Beste Skype Bots å være mer produktive mens meldinger
  • Slik administrerer du Facebook-annonseinnstillinger og velger ikke annonsesporing
  • Slik blokkerer du annonser i Windows 10
  • Administrer og personliggjøre annonseinnstillinger i Microsoft-produkter

Link
Plus
Send
Send
Pin