Skip to main content

Hva er Apple Music og hvordan fungerer det?

Hva er Apple Music og hvordan fungerer det?

Geoffrey Carr

Hvis du våknet i dag for å finne et nytt ikon plantet på startskjermbildet på iPhone, lurer du kanskje på hva er denne nye Apple Music-appen om, og hva kan jeg egentlig gjøre med det?

Starter

Hvis det er ett brownie-punkt, kan vi tildele Apple Music rett utenfor linjen, det er det i motsetning til Spotify (den eneste andre ekte musikkstrømningskonkurransen i sine severdigheter), du trenger ikke å tråle App Store for å få klienten installert.

Så snart du oppgraderer telefonens firmware til iOS 8.4, vises Apple Music automatisk under det samme ikonet som pleide å være reservert for lokal musikk som var lagret i telefonens interne minne. (Selvfølgelig, hvis du ikke vil bruke Apple Music, er det sannsynligvis litt irriterende at du ikke kan fjerne ikonet.)

Etter at oppdateringen er fullført, vil du bli lansert på Apple Music-splash-skjermen. Kontoen som er knyttet til telefonen, fungerer som standard du vil bruke til å registrere deg hos tjenesten, og alle kjøp (inkludert abonnementet) belastes kortet du bruker i iTunes App Store.

Tilpasse opplevelsen

Når kontoen er slettet, blir du tatt til en skjerm som spør deg hvilke sjangre du er interessert i mest. Med den valgte sjangeren vil en sky av forskjellige artister hylle inn. Hvis du ikke ser noe som dukker opp på deg på første side, kan du trykke på knappen nederst til høyre for å gyte flere artistbobler i skyen.

Når du finner en artist du liker, kan du trykke på den en gang for "like", eller to ganger for "kjærlighet", hvoretter kunstneren vil sprenge størrelsen tilsvarende. Hvis du ser noe som du kan gjøre uten, bare hold fingeren på navnet sitt i tre sekunder, hvorefter de blir slettet fra listen.

Husk at dette er hvordan Apple Music vil starte med å lære dine preferanser for alt - fra hva du skal spille på radioen til hvilke artister og album som anbefales under ny utgivelse tirsdag - så vær så spesifikk som mulig for å få det beste sjanse til å score en kamp i din generelle lytteprofil.

Hvis forslagene ikke ser ut til å passe senere, kan du alltid gå tilbake og tilbakestille artistskyen ved å finne alternativet i innstillingsmenyen.

Brukergrensesnitt og generelt Feel

På ansiktet er Apple Music ikke bortkommen for langt fra det estetiske som selskapet først ble etablert med designoverhaling i iOS 8. Rene, matte linjer er aksentert av Apples varemerkede hvite glød, og akkurat som låseskjermen, teksten til Uansett hvilket album du ser på, tar du på fargene på dekkskunst for den ekstra lille dosen av nedsenking.

Som du kanskje forventer, er alle knappene du trenger her, og ingen føler seg ut av sted fra hvor de endte. Hopp over spor ved hjelp av pilene, sjekk en spilleliste med "diagram" -knappen, og del med samme ikon du vil bruke til å laste opp et bilde fra kamerarullen.

I kategorien Min musikk ser du alle sangene du har lagret fra radio, ved hjelp av det hjertelige "favoritt" -ikonet, sammen med musikk som allerede er lagret lokalt på enheten.

Koble til dine artister

Koble til er Apples svar på Spotifys "Følg" -funksjonen, som gir brukerne mulighet til ikke bare å se når favorittartisterne har gitt ut nye musikk- eller turneringsdatoer, men også få et innblikk i hva de lytter til på egne kontoer.

Hvis vi måtte gi den til hver side, ville fordelen for en stund snike seg over til Apple Music. Koble til er en forbedring på Følg på nesten alle måter, feil bare for det faktum at det er det første du vil se hvis du klikker på en artist fra søk og de har den aktivert (i stedet for deres faktiske musikk).

Radio og tilgjengelig musikkbibliotek

Både Spotify og Apple Music har gjort det samme med plateselskapene, og fordi de heller ikke er interessert i å gå utenfor grensen til opphavsretten, har begge et nesten identisk bibliotek med 30 millioner + sanger fra alle de samme artister som den andre. Apple har lovet at tjenesten vil utgjøre eksklusive album fra et utvalg av få artister som Taylor Swift, selv om det fortsatt er for tidlig å si om det faktisk vil være nok tilsatt innhold for å rettferdiggjøre bryteren.

Radio (funnet i kategorien "Radio" montert langs bunnnavigasjonslisten), fungerer akkurat som den har i Pandora og Spotify før den, ved hjelp av enten forhåndsgjorte genre stasjoner eller "Start radio fra denne sangen" -funksjonen for å tilpasse dine spilleliste

.

Hvis du så på Apples Music Keynote tidligere denne måneden, vet du at selskapet også har debutert ett stort tillegg som er eksklusivt for sin tjeneste alene: ekte, live radio. I stedet for å bare velge en rekke sanger å lytte til, vil Beats 1 Radio inneholde faktiske DJs, intervjuer i studio og alle bonusene du kan forvente fra en fullverdig radiostasjon i bilen din. Kombiner dette med NPR og ESPN Radio, og Apples har allerede fått en fin start i live-markedet over konkurransen.

Assorterte Perks

Bortsett fra disse valgene velger, det meste av det du finner på Apple Music, har allerede eksistert på Spotify i mange år nå.Seksjoner i musikk som "Staff Picks" "Mood Playlists" "Content Curators" er alle langsiktige stifter av Spotify-merkevaren, men Apple gjør funksjonen rettferdighet ved å gjøre musikken lett å sortere gjennom, og enda enklere å lagre til en utenfor spilleliste med eget design.

"For deg" er i hovedsak et glorifisert "Discover" -panel i Spotify, og begge har et rikt sett med foreslåtte spillelister som genereres basert på artister du har likt eller lyttet til tidligere. Her kan du lytte til all slags musikk som du kanskje ikke finner på egenhånd, noen satt sammen av ekte mennesker på Apple Music-teamet, mens resten er prosessorisk beregnet, jo oftere bruker du appen.

Abonnementspris og samlet verdi

Apple vet at de er sent på streaming-spillet, og for å gjøre opp for at de går til forsiden av pakken, tilbyr de et gratis abonnement på tre måneder til alle som vil registrere seg for tjenesten.

Spotify har imidlertid svart i form ved å gi nye brukere muligheten til å registrere seg i tre måneder med sin egen premium service for bare 0,99 dollar. Bevegelsen er en åpenbar jab på Apples plan, men uansett vil du likevel få en stor rabatt hvis du planlegger å holde kontoen aktiv i løpet av det neste året.

Når det gjelder brukerdekning, er Apple den klare vinneren med 100 + land registrert og telt. Ikke alle sangene vil være tilgjengelige i alle regioner, men vurderer at Spotify bare har crested på omtrent halvparten så mange markeder (58). Du bør være sikker på å sjekke selskapets nettsteder og TOS for å kontrollere om du vil ha lyttingsrettigheter før eller ikke. slippe alle debetkort på en måned med tjenesten.

Når vi snakkar om det; Hvis du til enhver tid bestemmer deg for at du ikke vil fornye etter at de første tre månedene er oppe, kan du avbryte abonnementet ditt ved å gå inn i fanen Konto (øverste høyre portrett). Velg alternativet "Apple ID", og i Kontoinnstillinger vil du se Administrer-alternativet om tre rader ned.

Vend på "Automatisk fornyelse" veksle fra til og av, og kontoen din blir ikke belastet etter at 90-dagers prøveperiode utløper.


Apple Music kan ikke ta et revolusjonerende skritt i verden av online streaming-tjenester, men det gir fortsatt nye abonnenter nok friske funksjoner og rikelig radio tilbud for å gi de som Spotify og Tidal en løp for pengene sine.

Som for de tjenestene, for $ 9,99, finner du ikke en bedre avtale for å få alle favorittartistene dine streamet direkte til telefonen din, uansett hvor du er i verden.

Link
Plus
Send
Send
Pin