Skip to main content

Slik installerer du SteamOS i Virtualbox

Slik installerer du SteamOS i Virtualbox

Geoffrey Carr

Hvis du er en gamer eller du leser spillnyheter i det hele tatt, vil du sikkert vite om SteamOS. Det er et nytt operativsystem som Valve jobber med for dedikerte spill datamaskiner. Operativsystemet er basert på Linux og har en Debian x64-arkitektur som base. Selv om dette er veldig kult, og jeg ser personlig fram til dagen da jeg kan bruke dette operativsystemet til seriøs spill, er det fortsatt i Beta-utviklingsstadiene.

Mens dette er tilfelle, hvis du er som meg, og du vil komme inn på handlingen tidlig, bare for å se hva operativsystemet er, kan du bruke denne håndboken. Stol på meg, du trenger det. Det er litt tinkering som må gjøres hvis du vil installere det i en VirtualBox VM.

Prep Work (Laster ned alle verktøyene dine)

Før du kan tenke på å installere SteamOS på din virtuelle maskin, må du laste ned noen få filer. Den første du må laste ned er VirtualBox. Du må navigere til nedlastingssiden og deretter velge smaken som tilsvarer ditt operativsystem.

Den andre nedlastingen er VirtualBox Additions, som kan være notorisk vanskelig å finne, hvorfor jeg anbefaler å klikke på denne lenken i stedet for å prøve å finne den selv. Når du kommer til nedlastingssiden, klikk på alternativet som tilsvarer din versjon av Virtual Box, og last ned filen "VBoxGuestAdditions_X.X.X.iso". Det er normalt sjette elementet nede fra toppen på indekssiden. Siden denne opplæringen bruker VirtualBox 5.0, kan du laste ned denne versjonen av VBox Guest Additions ISO.

Det siste elementet du må laste ned før du kan installere SteamOS er åpenbart Steam OS ISO. Vær oppmerksom på at denne filen vil bli oppdatert når en ny større bygning er utgitt.

Sett opp din VM

Nå som du har lastet ned alle nødvendige filer, er du klar til å begynne å sette opp den virtuelle maskinen. Merk at du må følge denne delen nøyaktig, ellers vil installasjonen mislykkes. Begynn med å åpne VirtualBox og klikk deretter på "Ny" for å opprette en ny VM.

Deretter skal du gi OS et navn og endre "Type" til Linux og velg deretter "Debian (64-bit)" fra "Versjon" -menyen. Merk at du må ha Virtualisering aktivert i BIOS, ellers ser du ikke dette alternativet. Når innstillingene dine samsvarer med bildene under, klikk på "Neste".

Nå må du tildele RAM til din VM. Mens operativsystemet bare trenger 1-2 Gigs of RAM for å kjøre bra, anbefaler jeg at du bruker minst 4 GB fordi spill ofte krever minst 4. Husk å velge mindre enn halvparten av datamaskinens totale RAM. Når du har tildelt RAM, trykker du på "Neste" for å fortsette.

I neste vindu må du "Lag en virtuell harddisk nå" og trykk deretter "Create."

Nå vil du se noen alternativer for HDD-formatet. Jeg anbefaler å legge den i VDI-format og trykk deretter på "Neste".

Du kan velge en av de to alternativene i denne skjermen, men jeg anbefaler at du forlater den som en "dynamisk tildelt" disk.

Nå må du velge en diskstørrelse. Jeg anbefaler personlig å lage en disk med minst 30 GB plass fordi du må huske at du kan laste ned spillfiler og trenger ekstra plass. Når du er ferdig, trykk "Create" for å fullføre opprettelsen av VM.

Rediger din VM

Nå som du har en Steam OS VM satt opp, er du klar til å gjøre noen få endringer. Velg VM i listen til venstre og klikk på "Innstillinger".

Først må du gå til "System" -siden og avmarkere "Floppy" -disken og deretter klikke på "Aktiver EFI (kun spesielle operativsystemer)".

Deretter må du gå til siden "Skjerm" og endre innstillingene for videominnet til 128 MB, og klikk deretter på "Aktiver 3D-akselerasjon" -kryssruten.

Nå må du klikke på "Lager" siden og velg en disk for oppstart.

Nå må du finne din SteamOSDVD.iso-fil som du lastet ned tidligere, og legge den til VM-innstillingene ved å klikke på den og deretter trykke på "Åpne".

Den siste innstillingen du må tilpasse er under "Nettverk" -siden. Du må endre nettverkskortet til "Bridged Adapter".

Hvis du av en eller annen grunn får en feilmelding som sier "Ugyldige innstillinger oppdaget," la adapteren være "NAT".

Installer Steam OS

Nå som du har fått gjennom alt det irriterende oppsett malarkey, er du klar til å faktisk begynne å installere Steam OS. Begynn med å trykke på "Start" -knappen i VirtualBox.

Naviger listen og kontroller at "Automated install" vil slette DISK) "alternativet er uthevet og trykk deretter" Enter ".

Hvis du av en eller annen grunn ikke blir tatt på skjermen som vises i bildet ovenfor, og i stedet ser du en tekstbasert skjerm (Shell 2.0) med gul og svart tekst, skriv inn følgende streng for å laste GRUB-lasteren fra bildet nedenfor :

FS0:EFIBOOTBOOTX640

Programmet vil da begynne å fungere og installere operativsystemet som vist nedenfor, og vil starte på nytt når det er ferdig.Jeg anbefaler at du sitter og venter på at den skal fullføres, siden du må ta rask tiltak når denne delen av installasjonen er fullført.

Når det er ferdig med å installere, vil VM starte på nytt og du vil se en skjerm med to alternativer. Du må velge alternativet "Recovery Mode". Hvis du kommer til å forlate, og du savner skjermen som vises i neste trinn, trenger du bare å tilbakestille VM. Bare klikk på "Maskin" øverst til venstre i vinduet og velg deretter "Tilbakestill". Alternativt kan du trykke på:

Etter at du har startet systemet på nytt i gjenopprettingsmodus, vil du se en kommandolinjeprompt hvor du må avinstallere NVidia-driverpakken som følger med installasjonen ved å skrive:

apt-get purge “.*nvidia.*”

Legg merke til at det er plass før og etter ordet PURGE. Hvis du savner plassen, vil du se en feilmelding som den i bildet nedenfor:

En rekke linjer vil løpe opp på skjermen, og du får til slutt en melding som du må svare ja eller nei. Skriv bare bokstaven "y" og trykk enter.

Etter at skjermen ruller ned igjen og du endelig kommer tilbake til en kommandolinje der du kan skrive inn tekst, må du skrive inn følgende streng for å generere en ny konfigurasjonsfil:

dpkg-reconfigure xserver-xorg

Merk at du ikke ser noen bekreftelse om kommandoen fungerte. Det åpner bare en ny kommandolinje.

Nå er du klar til å installere VirtualBox-tilleggene. Klikk på "Enheter" -knappen øverst i VirtualBox-vinduet og velg "Sett inn gjengstillings-CD-bilde" -alternativet.

Ingen bekreftelse vil vises, men du må nå skrive inn følgende streng for å montere bildet. Vær oppmerksom på at det er mellomrom mellom "mount" og "/ dev" og deretter et annet mellomrom mellom "/ cdrom" og "/ media".

mount /dev/cdrom /media/cdrom

Etter at du har trykket på "Enter", vil du se en melding om hvordan disken er skrivebeskyttet og ble montert som skrivebeskyttet. Det betyr at du gjorde det riktig.

Nå må du skrive følgende streng med mellomrom mellom "sh" og "/ media" og trykk deretter på "Enter".

sh /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run

Tilleggene vil bli installert nå grunnen til at du gjør dette er slik at du har de riktige video drivere for din VM. Når det er gjort, som kan ta alt fra 2-10 minutter, kan du skrive:

reboot

Nå som VM har startet på nytt, blir du tatt til GRUB bootloader, og du kan velge det vanlige SteamOS-alternativet i stedet for gjenopprettingsmodus.

Skjermen blir svart i en stund, og du kan eller ikke bli tatt til en påloggingsskjerm. Hvis du ser påloggingsskjermen, skriver du bare "Steam" som brukernavn og innlogging. Når du logger inn, vil damp koble til Internett og begynner automatisk å laste ned eventuelle oppdateringer som er tilgjengelige. Dette kan ta en stund, avhengig av hastigheten på Internett-tilkoblingen din.

Når det er gjort nedlasting, vil det automatisk installere eventuelle oppdateringer den laster ned. I hovedsak vil det installere SteamOS på nytt. Bildet nedenfor er bare en av de mange skjermbildene som kommer og går under installasjonen av alle oppdateringene.

Til slutt får du muligheten til å starte operativsystemet på nytt. GJØR DET!!!!

Nå som systemet starter på nytt, vil du se en fancy ny Steam OS-skjerm som vil ligge lenge.

Etter noen minutter, bør det forsvinne skjønt, og du vil bli tatt til en blank skjerm som er veldig irriterende! Ikke vær redd skjønt; du gjorde ikke noe galt. Bare trykk "Ctrl + Alt + F2." For å åpne et ledetekstvindu hvor du kan skrive inn "Desktop" som påloggingsnavn. Deretter må du skrive inn:

sudo dpkg-reconfigure lightdm

Deretter velger du "gdm3" fra listen og skriver:

sudo reboot

Velg "SteamOS Desktop" og logg inn.

Nå kan du begynne å bruke operativsystemet. Hvis dampprogrammet ikke starter, må du trykke på "Alt + F2" for å åpne en dialogboks der du vil skrive inn:

gnome-terminal

I terminalen skriver du bare ordet "damp”. Godta vilkårene for bruk og logg inn med Steam-kontoen din.

Link
Plus
Send
Send
Pin