Skip to main content

Trenger du virkelig å fjerne USB-minnepinner?

Trenger du virkelig å fjerne USB-minnepinner?

Geoffrey Carr

Du har sikkert hørt at du alltid må bruke ikonet Trygg fjerning av maskinvare før du kobler fra en USB-enhet. Det er imidlertid også en god sjanse for at du har koblet fra en USB-enhet uten å bruke dette alternativet, og alt fungerte fint.

Windows selv forteller deg at du ikke trenger å bruke alternativet Sikker fjerning av maskinvare hvis du bruker visse innstillinger - standardinnstillingene - men rådene Windows gir, er misvisende.

Rask fjerning vs. Bedre ytelse

Windows lar deg optimalisere USB-enheten din for rask fjerning eller forbedret ytelse. Som standard optimaliserer Windows USB-enheter for rask fjerning. Du kan få tilgang til denne innstillingen fra enhetsbehandling - åpne Start-menyen, skriv Enhetsbehandling, og trykk Enter for å starte den.

Utvid Diskdisker-delen i Enhetsbehandling, høyreklikk enheten, og velg Egenskaper.

Velg fanen Politikk i Egenskaper-vinduet. Du vil legge merke til at Windows sier at du kan koble fra USB-enheten trygt uten å bruke ikonet for sikker fjerning av maskinvare, slik at du kan koble fra USB-enheten uten å sikkert fjerne den, ikke sant? Ikke så fort.

Data Korrupsjon Fare

Windows-dialogboksen vist ovenfor er misvisende. Hvis du kobler fra USB-enheten mens data skrives til det - for eksempel når du flytter filer til det eller mens du lagrer en fil til det - kan dette resultere i data korrupsjon. Uansett hvilket alternativ du bruker, bør du sørge for at USB-enheten ikke er i bruk før du trekker den ut. Noen USB-pinner kan ha lys på dem som blinker mens de brukes.

Men selv om USB-enheten ikke gjør det vises For å være i bruk, kan den fortsatt være i bruk. Et program i bakgrunnen kan skrive til stasjonen - slik at data korrupsjon kan oppstå hvis du kobler stikkontakten fra stikkontakten. Hvis USB-pinnen din ikke ser ut til å være i bruk, kan du sannsynligvis trekke den ut uten at det oppstår dataforstyrrelser - men for å være trygg, er det fortsatt en god ide å bruke alternativet Sikker fjerning av maskinvare. Når du sender ut en enhet, vil Windows fortelle deg når det er trygt å fjerne - slik at alle programmer er ferdig med det.

Skriv caching

Hvis du velger alternativet Bedre ytelse, vil Windows cache data i stedet for å skrive det til USB-enheten umiddelbart. Dette vil forbedre enhetens ytelse. Det er imidlertid mye mer sannsynlig at data korrupsjon oppstår hvis du kobler fra USB-enheten uten å bruke alternativet Sikker fjerning av maskinvare. Hvis caching er aktivert, vil Windows ikke skrive dataene til USB-enheten din umiddelbart - selv om dataene ser ut til å ha blitt skrevet til enheten, og alle filfremdriftsdialoger er stengt, kan dataene bare lagres i systemet.

Når du sender ut en enhet, vil Windows spyle skrivebufferen på disken, slik at alle nødvendige endringer gjøres før du melder deg når det er trygt å fjerne stasjonen.

Mens Quick Removal-alternativet reduserer USB-ytelsen, er det standard for å minimere sjansene for datakorrupsjon i daglig bruk - mange kan glemme å bruke - eller aldri bruke - alternativet Trygg fjerning av maskinvare når du kobler fra USB-enheter.

Sikker fjerning av maskinvare

Til slutt, uansett hvilket alternativ du bruker, bør du bruke ikonet Trygg fjerning av maskinvare og koble ut enheten din før du kobler den fra. Du kan også høyreklikke den i Datamaskin-vinduet og velge Eject. Windows vil fortelle deg når det er trygt å fjerne enheten, eliminere eventuelle endringer i data korrupsjon.


Dette rådet gjelder ikke bare for Windows. Hvis du bruker Linux, bør du bruke Eject-alternativet i filbehandleren før du kobler fra en USB-enhet. Det samme gjelder for Mac OS X.

Link
Plus
Send
Send
Pin