Skip to main content

HTG Anmeldelser Doxie Go: Enkel Computerless Scanning

HTG Anmeldelser Doxie Go: Enkel Computerless Scanning

Geoffrey Carr

Bærbare skannere er ikke akkurat helt ny teknologi, så hva gjør Doxie Go-bærbar skanner spesiell? Les videre da vi tar en for en teststasjon, viser deg hvordan du setter den opp i prosessen, og uthev nøyaktig hvorfor Doxie Go vil holde innboksen og arkivskapene tomme.

Redaktørens merknad:Dette er ikke et nytt produkt, men vårt team eier et antall av disse skannerne og bruker dem regelmessig, så vi skjønte at en anmeldelse var i orden. Det er verdt å merke seg at, akkurat som de fleste av våre vurderinger, kjøpte vi dette produktet selv, og det ble ikke gitt av noen andre.

Hva er Doxie Go?

Doxie Go er en ultraportabel skanner som er en del av Doxie-skanneren (du kan sammenligne de forskjellige modellene her). Bare sjenert av et pund (14,2 ounces) og størrelsen på en sjenerøs besteforeldre-kjærlighet-din mega godteri bar (10,5 "x 1,7" x 2,2 "), pakker Doxie mye inn i en liten pakke. Doxie kan skanne et 8,5 "x 11" ark på 8 sekunder ved 300 DPI, så vel som mindre dokumenter som kvitteringer og visittkort mye raskere. Selv om 300 DPI er standardinnstillingen, kan du bytte Doxie Go til en høyere 600 DPI-modus ved å trykke på strømknappen mens du er i skannemodus.

I motsetning til andre bærbare dokumentskannere, er Doxie Go ment å brukes uomtegnet til en datamaskin. Den inneholder 512 MB internminne og kan lagre rundt 600 dokumentskanninger eller omtrent 2400 4 "x6" fotoscanninger. Hvis du planlegger å delta i en maratonskanningssesjon eller bare vil oppgradere den tilgjengelige lagringen, kan du gjøre det enkelt ved å hoppe i et FAT-formatert SD-kort eller USB-minnepinne i Doxies SD- eller USB-utvidelsesporter.

Som med de fleste maskinvare er det viktig å forstå hva et produkter ikkeå virkelig ramme diskusjonen om hva deter. Doxie Go er ikke en hulking flatbed-skanner med vekt på fotolagring. Det er ikke en kommersiell klasse arkmatet skanner ment å suge ned og behandle et 40 siders boliglånsdokument i øyeblikk. Det er en ultraportabel skanner som lover å lage skanning på farten (enten det er på en kaffebar, en byggeplass eller sitte på sofaen) og slinging det skannede innholdet til datamaskinen din, favorittappene dine og til og med skyen, så smertefri som mulig. Vi har brukt de siste ukene på å løpe sammen med Doxie Go for å se om det kunne leve opp til det løftet. La oss ta en titt på hvordan du får det satt opp, hvordan du bruker det, og hvordan du får de skannede godbiter av det for å se hvordan den smertefri-som-kan-være premiss holder opp.

Hva er i boksen?

Selv om Doxie selv er maskinvare hovedrett, er det en håndfull flere elementer i boksen verdt å undersøke. I tillegg til den faktiske skanneren er det en USB Mini-B-kabel, en hurtigstartguide (ikke vist på bildet ovenfor), et lite rengjøringsverktøy (i hovedsak bare et plastrektangel innpakket i en mikrofiber-type klut med et håndtak) et hvitt kalibreringskort og en svart plasthylse som både den medfølgende hurtigstartdokumentasjonen og Doxie-nettsiden angir, er beregnet på skjøre dokumenter og bilder.

USB-kabelen brukes til både lading av enheten og overføring av data fra det interne (eller vedlagte SD / USB) -lageret. Kalibreringskortet er nødvendig for det opprinnelige oppsettet og for de sjeldne tider i fremtiden når bildejusteringen ser ut. Selv om vi setter vår på et trygt sted for fremtidig bruk, kan du også bruke et rent, blankt ark med hvitt 8,5 "x 11" hvitt papir. Den svarte plastfotomappen er overkill for bilder eller andre skinnende stive gjenstander du skanner. Faktisk viser markedsføringsvideoene på Doxies nettsted at brukere bare mater bilder rett inn i enheten. Der det imidlertid er nyttig, er det for mer delikate ting som gamle kvitteringer. Hvis du har en virkelig rynket eller skjøre gjenstand (si et gammelt papir ID-kort), vil hylsen holde det fra å bli manglet på vei gjennom.

Hvordan setter du det opp?

Det er to elementer for å sette opp Doxie: Konfigurere den aktuelle enheten og installere Companion-programvaren på datamaskinen. Det første du vil gjøre, etter at du har pakket Doxie ut og peeling beskyttelsesfilmen av det skinnende hvite eksteriøret, er å ta med den medfølgende USB-kabelen og koble enheten til en USB-port på datamaskinen din (eller en USB-lader hvis du har en praktisk).

Selv om Doxie sender med litt juice i batteriet, tar det omtrent en time å fullstille batteriet helt (det tar 2 timer å gå fra et helt dødt batteri til full ladning). Når det gjelder batterier og lading, kan Doxie Go ikke brukes når det er USB-tethered. Hver batteriladning er bra for omtrent 100 skanninger (som ligger langt under 600 fulle dokumentskanninger som standard lagring er i stand til å holde). Hvis du vil gjøre noen seriøs skanning mens du ser på heleRingenes Herre trilogi, må du hente den eksterne strømforsyningen på $ 10 (den eksterne strømkilden plugger inn i den lille hodetelefonlignende kontakten, sett ved siden av USB Mini-B-kontakten på bildet ovenfor).

Installere programvaren: Venter på Doxie å lade er den perfekte tiden til å installere programvaren. Gå over til Doxie Gos nedlastingsside og ta tak i den nåværende versjonen av Doxie Companion-programvaren.Programvaren er tilgjengelig for Windows og Mac-brukere. Start installasjonsprogrammet etter at nedlastingen er fullført og følg instruksjonene. Du trenger ikke Doxie til å være koblet til datamaskinen du utfører installasjonen på (vi hadde vår lading på PC-en vår alltid USB-strømporten mens du installerte programvaren på vår bærbare datamaskin); Faktisk er den eneste gangen du trenger å faktisk koble Doxie Go til en datamaskin, når du vil dumpe filene.

Hvorfor støtter Doxie klubbens støvler? Hvorfor ikke, sier vi. Etter å ha kjørt installasjonen, åpnes Doxie-dokumentportalen slik:

Hvis du har din Doxie Go koblet til datamaskinen, kan du være litt forvirret her. Når du først plugger Doxie Go inn i datamaskinen via USB-kabelen, går den bare i ladetilstand. Når du faktisk er klar til å dumpe dokumenter inn i dokumentportalen, må du trykke på strømknappen på Doxie for å montere lagringsplassen.

Kalibrere skanneren: Selv om din Doxie ikke er 100% ladet ennå (lyset vil vende seg fra gult til helt av når det er), kan du koble det for et øyeblikk for å fullføre installasjonsprosessen. På den fysiske siden av ting er det enkelt å sette opp Doxie Go. Bare ta Doxie Go, sørg for at den er koblet fra datamaskinen, trykk på strømknappen for å skru den på, og før deretter inn kalibreringskortet (bardcode først) i maskinen. Det er en liten plast glidebryter du kan glide ned på fôrsiden av Doxies munn for å holde kortet pilen rett som den strømmer inn. Det er ingen tilbakemelding under kalibreringsprosessen, så hvis kortet går i den ene siden og kommer rent ut den andre, vurder prosessen fullført.

Etter at du har kalibrert, kobler du Doxie inn igjen for å fullføre sin første fulladade syklus. Husk at når den gule indikatorlampen slås av, er ladingen fullført.

Hvordan bruker du Doxie?

Å bruke Doxie Go er omtrent like grei som det blir. Plasser enheten på en jevn overflate (skrivebord, salongbord, alt annet enn floppet i en usikker 45 graders vinkel på baksiden av sofaen, bør være bra); trykk og hold på strømknappen for å slå den på. Både strømknappens logo og linjen rett under den blinker i noen øyeblikk. Strømknappen vil dimme og baren lyser solid.

På dette punktet handler det bare om å mate hva du vil skanne med forsiden opp i Doxie Go. Som vi nevnte i forrige avsnitt (og som vist på bildet ovenfor), er det en liten plast glidebryter du kan justere for å passe til bredden på det du skanner. For flimsier elementer som kvitteringer og veldig lett papir brukte vi plastikkledningen. For noe stivnere som visittkort, kortbrosjyrer eller bilder, har vi bare matet det rett inn; så lenge materialet er til og med ekstremt stivt og har en ren kant, vil den mate helt fint.

De skannede produktene ruller rett gjennom og slipper rent ut på den andre siden på bordet. Hvis rullene mister sitt grep eller papirstoppet på et hvilket som helst tidspunkt, motstå trang til å rive dokumentet tilbake ut av skanneren (som du kan skade mekanismen). I stedet bare trykk og hold på strømknappen. Doxie vil vende rollene og skyve den rett ut igjen.

Gjenta prosessen til du går tom for dokumenter, strøm eller lagring.

Hvordan får du skannene dine fra det?

Doxie Go lagrer alle dine skanninger i intern lagring (eller ekstern hvis du koblet til en USB-stasjon eller SD-kort) som JPEG-bilder med høy oppløsning. Du kan, hvis du vil, teknisk sett avstå fra å bruke Doxie-programvaren sammen og bare dumpe JPEGene rett inn på datamaskinen din (siden det ikke finnes noen innfødt Linux-programvare, er dette Linux-brukerne som vil finne seg).

Bare dumping av skanninger i en jumble betyr imidlertid at du vil gå glipp av den virkelig gode programvaren som følger med Doxie. For å komme i gang med Doxie-programvaren (forutsatt at du har fullført installasjonsprosessen i forrige del av anmeldelsen), må du bare koble til Doxie Go via USB-kabelen og trykke på strømknappen for å bytte den fra ladning til lagringsmodus.

Brann opp Doxie-programvaren, og du vil bli møtt med skjermen ovenfor; akkurat som det antyder, alt du trenger å gjøre er å trykke på "Import" -knappen øverst til høyre. Importprosessen starter, viser en forhåndsvisning av hvert dokument som det går, og så ser du alle dine importerte skanninger i hovedpanelet:

Her kan du utføre et bredt utvalg av enkle oppgaver, for eksempel roterende dokumenter, justere kontrast, korrigere justeringen og ellers justere dem. Annet enn å bare rotere et dokument som ble orientert sidelengs eller opp ned, fant vi at vi sjelden gjorde noen tilpasninger i det hele tatt. Med 99% av de tingene du skanner, er små ting som å være litt skjev, bare ingen rolle; det er ikke verdt tiden, for eksempel å rette opp en litt skygget skanning av kredittkortregningen eller annet dokument du skanner for å arkivere rett og slett for å kvitte seg med papiret. Dette betyr ikke at korrektjonsverktøyene som følger med i Doxie-programvaren, ikke fungerte bra, men vi foretrekker å holde vår arbeidsflyt snappy.

Og det er nettopp der Doxie-programvaren virkelig skinner. Det er enkelt og raskt. Skannet 5 sider du vil beholde sammen? Bruk "Staple" -funksjonen til å knytte de fem sidene før du konverterer den til en PDF som vi gjorde med disse tre kvittene fra et nylig prosjekt:

Klar til å lagre dokumentene dine? Det er også raskt. Faktisk er vår favoritt del om Doxie-programvaren hva den gjørikke gjøre.I motsetning til mange skanneradministrasjonsprogrammer, forsøker det ikke å tvinge oss til å bruke sitt eget merkevare for dokumentbehandling og arbeidsflyt. Hele punktet i Doxie-programvaren er å få de skannede dokumentene ut av Doxie oginn i noe annet. Det som noe annet er, er helt et spørsmål om personlig smak og nødvendighet. Hvis du bare vil skanne, dumpe i en mappe og kutte det fysiske papiret, kan du klikke på "Lagre" -knappen for å velge filtype og plassering du vil lagre filene i.

Hva om du bruker Evernote til å administrere alle dine dokumenter? Du kan bruke "Send" -knappen til å flytte filene dine til Evernote og andre lokale applikasjoner:

Hvis du foretrekker at dokumentene dine skiller seg bort i ditt favorittskybaserte lagringsrom som Dropbox, vil det også fungere:

Når du lagrer, sender eller eksporterer til skyen, blir du bedt om å enten legge dokumentene alene i Doxie-lagringen eller slette dem.

Hva med bildekvaliteten?

Som standard skanner Doxie Go i 300 DPI, men som vi nevnte tidlig i anmeldelsen, kan du bytte den til 600 DPI ved å dobbeltklikke på strømknappen. Selv om vi er fornøyd med den høyere oppløsningsskanningen, er vi villige til å satse på at 99% av tiden bruker ingen, da 300 DPI er mer enn tilstrekkelig til å skanne vanlige forretningsdokumenter, visittkort, regninger og som.

Selv om vi ikke fant noe anstrengende om kvaliteten på Doxies skannede bilder, kjørte vi noen ting gjennom både Doxie Go og en vanlig flatskjermskanner for forbrukerskvalitet (Canon LiDE 110) for sammenligningens skyld. Vi brukte de samme standardinnstillingene på flatbed-skanneren (300 dpi og farge) som Doxie bruker. Videre gjorde vi nulljusteringer av bildene; Det er ingen kontrast, farge eller noen annen form for justering. Bildet er bare beskåret på samme sted i 100% størrelse og vises side om side nedenfor. Doxies skanning er til venstre i alle bildene, og LiDE 110 er til høyre.

Først, la oss ta en titt på vanlig gammel svart og hvit tekst. Vi skannet fin utskrift på baksiden av Doxie hurtigstartguide:

I svartekstutfordringen kom den hvite ut hvitere på Doxie og teksten ble mørkere og skarpere. Åpenbart gjør Doxie en form for kontrastforsterkning i en enhet og hvitbalansering, noe som er akkurat den typen automatiske bak-scenes arbeid vi forventer fra en enhet som skal gjøre skanning av forretningsdokumenter og papirarbeid et snap.

Deretter kan vi se på en blandet grafikk og tekstsøk. For denne testen rystet vi ned nærmeste barn for Pokemon-kort:

Den samme slagfulle kontrasten som serverte oss godt i den svarte og hvite skanningen, gjør at vi mister litt av den svake bakgrunnsdetaljene på Pokemon-kortet. Doxie fanget alt, men tegningen er litt på den myke siden. De fine detaljene i tegningen som er tilstede i flatbed-skanningen er litt uskarpe. Selv om bildet er helt brukbart når det gjelder å skanne forretningsmateriale på en konvensjon for senere referanse, er det definitivt ikke å fange opp detaljer med klarhet som en flatbed-skanner gjør. En vesentlig del av det er sannsynligvis på grunn av det faktum at Doxie ruller bildet over skanneapparatet i stedet for, som det er tilfelle med en flat sengeskanner, å flytte skanneapparatet over et bilde som presses til glasset.

For vår siste test sendte vi et bilde gjennom både Doxie og LiDE 110.

Igjen ga Doxie et mye mørkere og mykere standardbilde som flatbed-skanneren. Det er ikke slik at bildet, som med forrige bilde- og tekstsøk, ikke kan brukes til referanseformål og raskt arkiverer ikke-arvestykkmaterialer (hvis vi skanner magasinutklipp, vil vi for eksempel ikke bli opprørt hvis bildene er litt mørkere), men til og med en billig desktop-skanner for forbrukere gir tydelig skanning når det gjelder arkivering av bilder eller andre dokumenter der absolutt presis reproduksjon trumper muligheten til raskt å behandle og arkivere.

Det gode, det dårlige, og dommen

Vi har hatt en sjanse til å leke med Doxie Go. Det har sett bruk på kontoret, stuen sofa, kaffebar og læreres lounge. Vi har matet det forkrøllede kvitteringer, avtale påminnelseskort, visittkort, sider klippet fra magasiner, gamle avisartikler, indekskort, bilder og tegninger. Vi har dumpet bilder rett til datamaskinen vår, importert dem til apper som Evernote, og lastet dem opp til skylagring. Tross alt, hva er bunnlinjen?

Det gode

 • Den er veldig lett og enkel å pakke.
 • Det er utrolig enkelt å bruke.
 • Du kan skanne uten en datamaskin.
 • Det øker sjansen for at ting skal skannes etter fortjeneste av de to foregående punktene.
 • Utvidbar flyttbar lagring gjør det enkelt å oppgradere og enkelt overføre til datamaskinen.
 • Kan bruke Eye-Fi Wi-Fi SD-kortet til å overføre skanninger trådløst til datamaskinen din. (Krever $ 30 kort og reduserer batteriets levetid.)
 • Den medfølgende programvaren skifter effektivt dokumenter til lokal lagring, lokale apper (som Evernote), eller til skyen, vanligvis med et enkelt klikk.

Det dårlige

 • Det gjør ikke dupleks som, avhengig av innholdet du skanner, kan være en ekte avtalebryter.
 • Ikke egnet for konsekvent store skannejobber på grunn av mangel på en arkmater og den relativt svake skannehastigheten.
 • Det interne batteriet har bare nok juice til å fylle 1/6 av standard intern lagring.
 • Den kan ikke kjøre av USB-strøm og krever en ekstern strømforsyning på $ 10; et produkt med en $ 199 MSRP skal sendes med strømadapteren.
 • Plastkroppen føles spinkel, moderat trykk (som en fast klemme) forvrenger dokumentkammeret betydelig.
 • Selv om Doxie Go er åpenbart ment å bli båret rundt og kastet i en koffert, kommer det ikke med noen form for beskyttende sak eller hylse (selv om du kan kjøpe en for $ 30); igjen, et produkt med en $ 199 MSRP bør leveres med et billig beskyttelsesveske, eller en støvpose på minimum, for å holde crud ut av skanningsmekanismen.
 • Ingen Linux-støtte (med hensyn til programvaren - du kan fortsatt bruke den grunnleggende skanne-og-dump-funksjonaliteten med en Linux-maskin).

Dommen: Til tross for at vår dårlige liste er kjøttfull og vi er skuffet, har de ikke inkludert noen grunnleggende elementer som en bærepose, vi er faktisk ganske fornøyd med Doxie. Selv om Doxie Go ikke er den mest funksjonelle eller kraftige bærbare skanneren på markedet, er det absoluttskinner når det gjelder brukervennlighet. Alle fra pensjonsplanleggere til skytevåpeninstruktører vil si det samme: Du bruker verktøyet som er enklest å bruke. I den forbindelse reduserer Doxie Go friksjonen mellom å tenke på å skanne den haugen av crap på skrivebordet og faktisk skanne den.

Før du testet Doxie, hadde vi en perfekt vedlikeholdbar flatbed-skanner som, for å skanne den sporadiske har-å-skanne-det-akkurat nå-objektet, satt og samlet støv. Det var rett og slett for mye friksjon: skanneprogramvaren var kludgy, det var ingen enkel arbeidsflyt for å få elementer inn i systemene vi brukte mest, og fordi skanneren var i et fast sted, betydde det at for å kunne skanne, hadde vi å være der med det på datamaskinskranken. Ved å kaste Doxie i vesken eller holde den nede i stuen var det null motstand mot å skanne noe som vi kunne gjøre det akkurat der da vi fikk dokumentet, åpnet posten, eller satte oss ned i batchprosessens papirarbeid mens vi tok opp på de nye Netflix-tilbudene.

Det er det ekte salgsargumentet til Doxie Go: det er så praktisk å bruke at når du kommer gjennom den første papirboken din, vil det ikke være en backlog igjen fordi det er så enkelt å bare slippe alt gjennom Doxie som det ser ut, og så på slutten av dagen eller uken dumpe dine skanninger og skyt dem raskt til deres endelige destinasjon.

Hvis du leter etter en dupleksskanner som følger deg med på arbeidsplasser og sitter lykkelig tethered til den bærbare datamaskinen, er Doxie Go ikke det. Hvis du derimot leter etter en liten skanner som vil hjelpe deg med å oppfylle ditt nyttårs mål å faktisk skanne all den skit på skrivebordet ditt, de nye visittkortene du henter på konferanser, og regningene som hoper seg opp På kjøkkenbordet, til en slags nyttig arkivering og et digitalt arbeidsflytssystem, er Doxie Go vanskelig å slå.

Link
Plus
Send
Send
Pin