Skip to main content

Hvordan lage dine egne Time-Lapse kjøre videoer

Hvordan lage dine egne Time-Lapse kjøre videoer

Geoffrey Carr

Har du noen gang ønsket å lage en time-lapse video av en stasjon gjennom et naturskjønt område, eller en jakten ned en rask motorvei om natten? Det er faktisk ganske enkelt. Med en smarttelefon og ca $ 25, kan du opprette dine egne time-lapse-kjørevideoer.

Det første du trenger er en smarttelefon, selvsagt. For våre formål brukte vi en iPhone, som allerede har tidsavbruddsmuligheter innebygd i den. De av dere som bruker Android, kan du eller ikke ha slike krefter som standard. Men hvis du sjekker ut Play-butikken, finner du ganske få apper (som den svært populære LapseIt eller den ganske kraftige FrameLapse) som vil gjøre jobben.

Oppsettet

Uansett hvilken type smarttelefon du bruker, skal du trenge noe for å holde det mens du kjører. Du kan bruke enten et dash eller et vindusmontering, men du må sørge for at du kjøper noe som holder smarttelefonen fortsatt og stabil.

Vi brukte denne telefonen mount, som selger på Amazon for rundt $ 25, men du er fri til å shoppe og finne noe annet. Vi likte denne modellen på grunn av måten den holder telefonen på, slik at vi får en klar, uhindret utsikt over veien fremover.

Vi valgte å feste den på frontruten, og redegjorde for at den ikke ville komme i veien på dashbordet. I tillegg skjuler den ubemerket ut av veien når vi ikke bruker den, men blokkerer ikke vårt syn på veien når vi monterer telefonen.

I tillegg er denne spesielle mounten smartphone-agnostiker, noe som betyr at vi ikke er begrenset til iPhone. Det vil fungere med en hvilken som helst telefon som passer inn i klemmen.

Deretter må du absolutt sørge for at du har en USB-bil lader. Bilen din kan allerede være utstyrt med en eller flere, eller du må kanskje kjøpe en. Uansett, må du være i stand til å holde telefonen plugget inn, fordi skjermen vil forbli hele tiden du filmerer, som raskt vil tømme batteriet hvis du skal på en lengre stasjon.

Deretter får du smarttelefonen din før du starter stasjonen. Dette betyr at du plugger den inn og tar sikte på at du enten har lastet time-lapse-appen din eller har slått den innebygde time-lapse-modusen, hvis telefonen har en.

Til slutt, sørg for at festet er stramt og ikke kommer til å bevege seg under stasjonen. Når det gjelder vår monter, kan vi stramme hele greia slik at den ikke skifter fra de uunngåelige rister og rattles mens vi ruller.

På dette tidspunktet bør du være klar til å starte, men før du gjør det, la oss snakke om noen ting du bør vite før du setter bilen inn i stasjonen (eller 1. gir for deg manuelle overføringselskere).

Vær oppmerksom på veien

Fristelsen til å formidle stasjonen din ved å se gjennom på smarttelefonens skjerm vil være bra, men vi må imponere på deg: IKKE. Så mye som øyet ditt kan vandre på skjermen, må du passe på at du faktisk ser gjennom frontruten og sjekker speilene dine, og legger oppmerksomhet til omgivelsene dine, som du ville på noen annen stasjon.

Også, uansett hvor mye du prøver, kan smarttelefonen skifte mens du dykker. Ikke prøv å gjøre justeringer til det med mindre du er parkert et sted trygt. Du kan alltid redigere goofs og feil ut. Du kan imidlertid ikke redigere ut en alvorlig ulykke som følge av å bli distrahert.

Til slutt vil du ikke kunne bruke smarttelefonen din til noe annet fordi det ellers vil være engasjert i å filme stasjonen. Dette betyr at (i hvert fall i tilfelle av iPhone) vil du ikke kunne lytte til Pandora eller foreta telefonsamtaler fordi kameraet samarbeider mikrofonen, og mens tidsforskyvning ikke har noen lyd til det, Du vil fortsatt ikke kunne bruke telefonen til noe annet enn å lage filmen.

Ha det gøy og nyt resultatene

Utover disse grunnleggende advarslene, bør du være god å gå. Dette er en veldig enkel prosess, og mens du kanskje ikke får perfekte resultater, prøver du den første gangen du prøver, øvelsen gjør det perfekt. Vi anbefaler at du tar deg tid til å gjøre noen testvideoer før du forplikter deg til den virkelige avtalen. På den måten vet du hva du kan forvente, hvor du skal rette kameraet, og hvor mye det skifter mens du beveger deg (og muligens hvordan å redusere problemet).

Når alt er satt opp, er det på tide å starte kameraet og rulle ut av oppkjørselen din. Husk: jo lengre du film en time-lapse-film, i hvert fall i tilfelle av en iPhone, jo flere rammer den vil redigere ut. Til det formål anbefaler vi på det sterkeste at du leser vår artikkel om hvordan du tar time-lapse-videoer på en iPhone eller iPad.

Resten, som i hvor du går og hva du film, er helt opp til deg. Hvis du lager en spesielt fantastisk video, må du dele den i vårt diskusjonsforum under!

Link
Plus
Send
Send
Pin