Skip to main content

Hva er en DMG-fil (og hvordan bruker jeg en)?

Hva er en DMG-fil (og hvordan bruker jeg en)?

Geoffrey Carr

DMG-filer er beholdere for apper i macOS. Du åpner dem, drar appen til mappen Programmer, og slipper dem ut, slik at du sparer stresset med den fryktede installeringsveiviseren for de fleste Windows-apper. Så hvis alt de er, er en mappe for en app, hvorfor bruker vi dem i stedet for bare å laste ned appen selv?

Hvorfor macOS bruker DMG-filer

Den viktigste grunnen til at macOS bruker DMG-filer, er å sørge for at filen lastes ned riktig og ikke ble manipulert. DMG-filer inkluderer noe som kalles et kontrollsum, som i utgangspunktet bekrefter at filen er 100% intakt. Dette ser du når filen åpnes:

Dette lille vinduet går først gjennom en fase for å verifisere filen, og så fort det er sikkert at filen er god, går den videre til dekomprimering av den. Og det er andre grunnen til at macOS bruker DMG-filer: de er et komprimert format (som en ZIP-fil) som gjør at nedlastingen din blir mindre. Det er alltid en god ting å lagre dataforbruket på nedlastinger.

Så hvordan bruker jeg DMG-filer?

Vel, MacOS gjør heldigvis en utmerket jobb med å gjøre alt enkelt. Alt du trenger å gjøre er å dobbeltklikke på DMG-filen for å åpne den og montere den på Mac-en.

DMG-enheten monteres på to steder: på skrivebordet og i Finder sidebar under harddisken. Ved å klikke på en av disse åpnes DMG-filen.

Når du åpner en DMG-fil, ser du vanligvis to ting: appen og en lenke til programmappen din. Noen DMG-er som Steam DMG vist ovenfor - har stilte bakgrunner, men dette er bare kosmetisk.

For å installere appen, dra den inn i mappen Programmer. Det kan ta et sekund å kopiere, men når det er gjort, kan du starte appen fra Launchpad eller Spotlight som om du vil ha en annen app.

Merk: Ikke start appen rett fra DMG.Appen vil ikke lenger være der etter at du har slettet DMG.

Rydder opp

Når du er ferdig med å installere appen, blir du igjen med to kopier av den, en i DMG-skjema og en i mappen Programmer. Den DMG man kan gå siden du ikke trenger det lenger.

Først skal du kaste ut DMG ved å høyreklikke på den og velge "Eject" -kommandoen, eller ved å trykke på utløserknappen ved siden av disken i finneren. Dette fjerner DMG-filen fra systemet.

Deretter slett du DMG-filen selv, med mindre du har en grunn til å holde den rundt.

Kan jeg bruke DMG-filer i Windows?

Det er ikke mye grunn du vilvilå bruke DMG-filer i Windows, siden de vanligvis inneholder MacOS-apper og ikke Windows-apper. Men hvis du trenger å få en åpen, har 7-Zip støtte for utvinning av DMG. Hvis du vil konvertere DMG til et annet komprimert format (som ISO, som er mye som DMG filformat for Windows), vil et verktøy som dmg2img få jobben gjort.

Kan jeg lage mine egne DMG-filer?

Ja, det kan du, og det er mer nyttig enn du kanskje tror.

I tillegg til å tilby anstendig kompresjonsnivå, støtter DMG-filer også 128- og 256-biters AES-kryptering, noe som betyr at du kan lage en komprimert mappe som er passordbeskyttet.

Åpne Diskverktøy og velg Arkiv> Nytt bilde> Bilde fra mappe (eller tomt bilde hvis du vil lage en tom DMG-fil du kan legge til ting til senere). I vinduet som dukker opp, velg mappen du vil kryptere og klikk på "Velg" -knappen.

Deretter får du muligheten til å konfigurere noen ekstra alternativer, som hvor du skal lagre filen og om du vil bruke kryptering. Når du krypterer mappen, vil Macen be deg om å skrive inn passordet to ganger.

Også som standard, DMG-skrivebeskyttet, men hvis du vil ha en skrivebeskyttet DMG, endrer du alternativet "Bildeformat" fra "Komprimert" til "Les / skriv".

Det handler om det. Når du går for å åpne din nye DMG-fil, vil den spørre deg om passordet du valgte. Etter at du har skrevet passordet, vil DMG-filen monteres som alle andre.

Bortsett fra at denne gangen, er det ikke bare en app. DMG-filen inneholder alt du lagret der.

Link
Plus
Send
Send
Pin