Skip to main content

Hva er Instagrams "Historier", og hvordan bruker jeg dem?

Hva er Instagrams "Historier", og hvordan bruker jeg dem?

Geoffrey Carr

Instagram har tatt et blad ut av Snapchats bok og lagt til en forsvindende historiefunksjon. Nå, så vel som å legge inn vanlige bilder til Instagram, kan brukerne dele hva som skjer i øyeblikket. Ethvert bilde som er lagt inn i en historie, forblir levende i bare 24 timer. Etter det er det borte.

Instagrams historie er en fin måte å dele hendelser som de skjer uten å tette opp din nøye kuraterte feed med dusinvis av kaste bort bilder. Dine venner og tilhengere kan være interessert i å se hva som foregår i livet ditt, eller få en bakgrunnsvisning av hva du jobber med, men de vil sannsynligvis kunne velge i stedet for at det bare vises i deres feed . Det er en del av Instagrams bevegelse for å være et mer komplett sosialt nettverk, i stedet for bare et sted for flotte bilder.

La oss se på hvordan du bruker den.

Slik ser du vennenes historier

På toppen av Instagram-feeden er det små sirkler med folket du følger historiene. Instagram arrangerer dem ved hjelp av en algoritme, slik at folkene du samhandler med de fleste vil vises først.

For å se en persons historie, trykk på deres ikon. Dette vil gi opp sin historie. Det vil se noe ut som dette.

Linjen øverst på skjermen teller ned hvor lenge er igjen av det aktuelle elementet. Trykk på Send melding, for å sende et direkte svar til dem. Trykk på de tre punktene nederst til høyre for å få muligheten til å rapportere bildet til Instagram hvis det er støtende.

Sveip til høyre for å gå tilbake til forrige kontos historie. Sveip til venstre for å gå videre til neste kontos historie.

Trykk på venstre side av skjermen for å gå tilbake til forrige bilde i samme kontos historie. Trykk på høyre side av skjermen for å gå videre til neste bilde i kontoens historie.

Trykk på den lille X eller sveip opp for å avslutte historier.

Når du er ferdig med å se en persons historie, tar Instagram deg automatisk til neste persons.

Slik legger du inn din egen historie til Instagram

Hvis du vil legge inn et bilde i din egen historie, trykker du på Kameraikonet øverst til venstre på skjermen, eller sveiper til høyre.

Dette tar deg til Instagrams kamera.

Det er fire forskjellige moduser: Normal, Boomerang, Hands Free og Live.

For å ta et bilde i Normal, trykk bare på sirkelknappen. For å ta en kort video, hold sirkelknappen nede.

Boomerang er en merkelig modus som tar et seriøst bilde og kombinerer dem sammen til en kort video. Fangsten er at i stedet for looping spiller den gjennom normalt og deretter spiller tilbake igjen i omvendt. Du kan se et eksempel i GIF nedenfor.

I Handsfree-modus, trykk på sirkelen for å starte opptak av video og trykk på den igjen for å stoppe. I motsetning til Normal modus, behøver du ikke holde knappen nede.

Live-modus lar deg sende en levende video til dine følgere. Når du slutter å kringkaste, er videoen borte.

Trykk på Gear-ikonet øverst til venstre for å gå til innstillingsskjermbildet. Her kan du blokkere folk fra å se din historie og angi hvem som kan svare med meldinger.

De tre ikonene nederst er knappene Flash, Night Mode og Switch Camera. Flash-knappen skifter blitsen mellom på, av og automatisk. Nattmodus-knappen lyser automatisk bildet som kameraet tar. Knappen Switch Kamera bytter mellom kameraene bak og foran.

Hvis du ikke vil ta et bilde med Instagrams kamera og i stedet ønsker å legge til en fra telefonen, sveiper du opp og du kan velge noen av bildene fra telefonen.

Når du har tatt eller valgt et bilde, vil du se denne skjermen.

For å lagre det i telefonen, trykk på Lagre-knappen.

For å legge til klistremerker, tekst og tegning på bildet ditt, trykk på knappene øverst til høyre.

Hvis du vil legge inn bildet i historien din, klikker du på The Story-knappen.

Du kan også trykke på pilen, velge Din historie og trykke på Send.

Hvordan se hvem som har sett din Instagram-historie

For å se hvem som har sett din Instagram-historie, trykk på Din historie.

Deretter slår du opp for å få en liste over alle som har sett historien din.


Instagrams Story-funksjonen er en pen direkte kopi av Snapchat. Likevel, fordi mange mennesker allerede følger noen få hundre mennesker på Instagram, er det virkelig tatt av. Det er ikke nødvendig å gå ut og legge til de samme vennene til Snapchat hvis du allerede har dem på Instagram.

Link
Plus
Send
Send
Pin