Skip to main content

Hvor er Windows-registerfilene plassert i Windows 10/8/7

Hvor er Windows-registerfilene plassert i Windows 10/8/7

Geoffrey Carr

Windows-registret er den sentraliserte konfigurasjonsdatabasen for Windows NT og Windows 2000, så vel som for applikasjoner. Registret lagrer informasjon om innstillingsparametere, enhetskonfigurasjon og brukerpreferanser.

På disken er Windows-registret ikke bare en stor fil, men et sett med diskrete filer som kalles elveblest. Hver hive inneholder et registertreet, som har en nøkkel som tjener som roten (dvs. startpunktet) til treet. Undernøkler og deres verdier ligger under roten.

Plassering av Windows-registerfiler

Plasseringen av disse registerhvirvlene er som følger:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM: System32 config system HKEY_LOCAL_MACHINE SAM: System32 config sam HKEY_LOCAL_MACHINE SECURITY: System32 config sikkerhet HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE: System32 config programvare HKEY_USERS UserProfile: WINNT Profiles brukernavn HKEY_USERS.DEFAULT: System32 config standard

De støttende filene er som følger:

Enkelte elveblest er volatile og har ikke tilknyttede filer. Systemet skaper og styrer disse bikupene helt i minnet; nappene er derfor midlertidige i naturen. Systemet skaper flyktige elveblestene hver gang systemet starter. Eksempler er:

HKEY_LOCAL_MACHINE HARDWARE: Flyktig bikube HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM Clone: Flyktig bikube

Disse filene er databasefiler, og bare RegEdit, Regedit32 og Kernel32 kan lese dem. Det primære verktøyet i Windows 10/8/7 for å jobbe direkte med registret, er Registerredigering. For å få tilgang til det, skriv bare regedit i Start Meny Søk Bar og trykk Enter!

Hvis du trenger å lese mer om dette, gå over til TechNet!

OPPDATER: AccidentalADMIN har gjort en nyttig kommentar. Han sier:

Hver Windows har et register nøkkel som lister hver bikube i systemet. Åpne Regedit og naviger til følgende nøkkel for å få en komplett liste:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlhivelist

Mens du er på temaet Registry, kan du også se om noen av disse linkene interesserer deg:

  • Slik sikkerhetskopierer du Windows-registret
  • Slik overvåker du endringer i registret
  • Begrens eller gjenopprett tilgang, Lås ut bestemt bruker, Endre nøkkeltillatelser i registret
  • Slik åpner du flere forekomster av registret i Windows.
Link
Plus
Send
Send
Pin