Skip to main content

Datasparer fra Google: Lagre båndbredde i Chrome

Datasparer fra Google: Lagre båndbredde i Chrome

Geoffrey Carr

Til tross for å være blant de mest effektive nettleseren for flere plattformer, bruker Google Chrome ofte mye data mens du surfer. Dette er ikke et problem for de som har dataforbindelse med ubegrenset båndbredde. Hvis du har begrensede data, eller hvis du bruker en mobil for å bla, kan du ende opp med å måtte betale ekstra for over bruk. Datasparer fra Google er en nettleserutvidelse for Chrome, som kan hjelpe deg med båndbreddekostnader.

Datasparer fra Google

Du kan nå spare minst 20% av båndbredden mens du surfer i Google Chrome med datasparer installert. Google har offisielt avslørt en Chrome-utvidelse, som er kjent som Datasparer (Beta). Som navnet beskriver, er dette fortsatt i betaversjon.

Bare installer utvidelsen og glem det. Det slås på umiddelbart etter installasjonen. Du får et ekstra ikon i utvidelsesområdet ditt - ved siden av nettadresselinjen. Du kan klikke på dette ikonet / knappen for å se på datakommutasjonen.

Lagre bånd i Chrome

Når denne utvidelsen er aktivert, bruker Chrome Google-tjenere til å komprimere sider du besøker før du laster ned dem. SSL- og inkognitosider vil ikke bli inkludert.

Hvis du vil slå av den av en eller annen grunn, klikker du bare på lenken som sier Slå av datasparer.

Denne utvidelsen er overraskende liten i størrelse, men den fungerer veldig bra. Likevel må du ha Google Chrome 41 eller nyere versjon for å installere denne utvidelsen. Det vil etter hvert komprimere siden før du kommer på skjermen.

Datavare Chrome-utvidelsen bruker den samme funksjonen som Chrome for Android bruker. Denne bestemte utvidelsen bruker Google Data Compression Proxy Service, som hjelper brukerne med å få en bedre og jevnere opplevelse, så vel som de kan redusere båndbreddeutnyttelsen med minst 20%.

Hvordan fungerer Google Data Compression Proxy Service

Arbeidsflytdesignet er veldig enkelt å forstå. Når noen foretar et søk på noe på internett ved hjelp av Chrome, etter at du har installert Data Saver-utvidelsen, gjør Google Chrome søket og sender dataene til Google-serveren. Etter det får brukeren dataene fra Google-serveren.

Google Data Compression Proxy-tjenesten fungerer bare på HTTP-nettsteder. Det virker ikke på sikker tilkobling aka HTTPS-nettsteder og i inkognitomodus.

Er Google spionere på deg ved hjelp av datakomprimeringsproxy-tjenesten

Delvis vil svaret være JA fordi alle dataene kommer til Googles server, hvorpå den overføres til sin Windows-PC. Søket ditt blir derfor lagret i Googles datasenter - selv om du ikke er logget på med Google-kontoen din.

Fungerer Google Data Compression Proxy Service på ulike transaksjonsnettsteder

Nesten 99% nettsteder, hvorfra en transaksjon kan gjøres, bruker HTTPS, og denne bestemte proxy-tjenesten fungerer ikke på HTTPS-nettsteder. Det betyr at du er trygg når du foretar en transaksjon eller bruker bankkontoen din.

Denne enkle lille utvidelsen kan hjelpe deg med å spare båndbredde mye. Hvis du bestemmer deg for å prøve, installer den fra her og gi oss beskjed hvis det gjorde noen forskjell.

Link
Plus
Send
Send
Pin