Skip to main content

SEO eller søkemotoroptimalisering for nybegynnere

SEO eller søkemotoroptimalisering for nybegynnere

Geoffrey Carr

SEO eller Søkemotoroptimalisering er prosessen med å designe og bygge opp et nettsted på en slik måte, slik at det øker antall besøkende til et nettsted ved å gjøre det høyt i søkeresultatene til en søkemotor. Jo høyere et nettsted rangerer i resultatene av et søk, desto større er sjansen for at nettstedet vil bli besøkt av en bruker.

Det er vanlig praksis for Internett-brukere å ikke klikke gjennom sider og sider med søkeresultater, så hvor et nettsted rangerer i et søk er viktig for å lede mer trafikk mot nettstedet. Slike søkemotorer rettet trafikk kalles som organisk trafikk, og det er slik trafikk som hjelper nettstedet til å gå langt!

SEO bidrar til å sikre at et nettsted er tilgjengelig for en søkemotor og forbedrer sjansene for at nettstedet vil bli funnet av søkemotoren. Den sanne definisjonen av søkemotoroptimalisering (SEO) kan angis som en svært spesialisert prosess for å bygge et vellykket nettsted. Vi sier vellykket fordi hvis et kommersielt nettsted ikke kan bli funnet i de store søkemotorene, er det ikke vellykket, det gjør bare ikke jobben sin.

SEO dreier seg om følgende parametere:

  1. Forretningsanalyse: Det er svært viktig for enhver vellykket bedrift at de forstår deres forretningsbehov, potensielle kunder, kommende trender i markedet.
  2. Søkeordforskning: Søkeord forskning og analyse er et svært viktig aspekt for SEO, fordi generelt søker robotsøkeprogrammene eller botsene av søkemotorene etter de typiske søkeordene som har svært høy etterspørsel fra ulike brukere, så det er viktig at nettstedet ditt har generelle søkeord mer enn de fancy tilpassede ord.
  3. Nettstedarkitektur: Vel, det bør legges stor vekt på enkel arkitektur. For kundene bør det ikke være veldig komplekst teknisk og bør være ganske enkelt å forstå og navigere, men for SEO er det bedre at det er godt bygget slik at det kun kan gjennomsøkes på bestemte sider. Kobling av sider skal være riktig.
  4. Innholdsutvikling: Jeg har kommet over mange nettsteder, spesielt personlige og små og mellomstore nettsteder, som ikke har mye vekt på innholdet. Innholdet bør være spesifikt for ditt produkt / tjenester eller din forretningsvirksomhet. Det bør være presis, kort og klar.
  5. Link Building: Som jeg sa tidligere, bør linking av sider være veldig riktig i henhold til behovet eller kravene. Du bør prøve å minimere hyperkoblingene som bruker brukeren fra nettstedet ditt, hvor det må legges vekt på å få trafikk fra forskjellige andre nettsteder / nettsamfunn til nettstedet ditt.
  6. Analyse og rapportering: Gjør analysen av nettstedet ditt med jevne mellomrom og sjekk dets vurdering fra tid til annen. Prøv å bruke noen verktøy for å generere rapporter relatert til det og ta tiltak tilsvarende.

Microsoft tilbyr et gratis nettsted design verktøy kalt WebMatrix som kan lastes ned uten kostnad. Den har et innebygd verktøy for å generere SEO-rapport, som jeg tror at alle webansvarlige og bloggere burde prøve minst en gang for bedre resultater. Selv om nettstedet ditt ikke er laget via WebMatrix, så kan du også bruke dette verktøyet.

Du vil kanskje også sjekke ut søkemotoroptimaliseringsguiden fra Google. For å lese flere artikler om SEO, klikk her!

Link
Plus
Send
Send
Pin