Skip to main content

Sikring av systemet

Sikring av systemet

Geoffrey Carr

Så du har kommet så langt i serien som betyr at du har ditt system ryddet opp og forstår mye mer om å opprettholde det. Eller, du er rett og slett innstilt, og det er greit fordi sikring av systemet er bare et godt sted å starte som noen!

SCHOOL NAVIGASJON
  1. Ikke bruk penger, det er enkelt å rengjøre din egen PC
  2. Rengjøring av datamaskinen inne og ute
  3. Sikring av systemet
  4. Holde PCen oppdatert og kjører jevnt
  5. Beskytte dataene dine

Så hva mener vi når vi sier "sikring" systemet ditt? Sikkert vi ikke betyr at det skal festes til et skrivebord med hengelås. Vel, det er en måte du kan låse datamaskinen din ned, men det vi snakker om, er å kaste opp et kraftig forsvar som vil stoppe de fleste malwareinfeksjoner før de selv kommer på datamaskinen din.

Vi henviser også til de mange nettleserutvidelsene du kanskje har installert, hvorav mange kan være spionere på dine surfevaner. Og selvfølgelig er det sikret systemet mot nysgjerrige øyne med sterke passord.

Tenk på denne leksjonen som den "materielle råd" -delen. De fleste av disse tingene virker som sunn fornuft, men det er utrolig hvor mange brukere som faller for gamle triks og engasjere seg i dårlig praksis.

Unngåelse er ditt beste forsvar

Før vi kommer til konkrete trinn, la oss snakke om noe mer pragmatisk: unngåelse. Selv om vi kan klandre underbelven på Internett for mange av våre malware-woes, er faktumet fortsatt, brukeren er fortsatt oftest ansvarlig for å introdusere malware til sine systemer. I en perfekt verden ville det ikke være noe som helst, og vi kunne bare installere hva vi vil uten å frykte for konsekvenser. Men uansett grunn, være det sadisme eller fortjeneste, såkalte hackere virker bundet fast bestemt på å ødelegge våre dager.

Men det er ikke så dumt og dyster. Du har litt kontroll over dette og unngå "Death by Toolbar."

Dodgy nettsteder

Hvordan ser det ut? Ser det ut som Internett som er like i seedy dykkestang? Faktum er at de fleste nettsteder der ute er bra, men nå og da er det det som ikke er det. Når du har noen tvil om å installere et program fra en mistenkelig kilde, må du ikke. Ta litt tid og undersøk den, se om noen har klaget over det eller om det har blitt rapportert som skadelig.

Misfornøyd e-post

Stopp hvis du har hørt denne før: Ikke åpne vedlegg eller koblinger fra ukjente eller mistenkelige kilder. Mens de fleste bruker nettpost i dag, som vanligvis har virusskanning inkorporert i det (for eksempel skanner Gmail på servernivå, slik at skadelig programvare ikke lenger kommer til deg), hvis du har en bedrifts- eller vanlig ISP-e-postkonto, trenger fortsatt å trene omsorg i tilfelle noe glir forbi.

Sett inn med forsiktighet

La oss si at noen gir deg en thumbdrive med noen viktige filer de vil dele. Det er fantastisk nå at vi har små gigabyte + stasjoner som vi kan lagre hundrevis av filer til. Men, som CD-ROM og disketter, er flyttbart media iboende risikabelt. Aldri bare åpne disse filene uten å først skanne dem for skadelig programvare.

Pop ups av Doom

Har du noen gang sett de små popup-vinduene mens nettleser som plutselig vises og forteller at du har virus på systemet ditt? Eller at systemet ditt er for sakte og trenger å fikse? Disse popupene fungerer som de prøver å hjelpe deg, men det de virkelig vil at du skal gjøre, er å hjelpe dem med å få skadelig programvare eller adware inn i systemet ditt. Hvis de popupene er i nettleservinduet, er de sannsynligvis ikke ekte. Ikke fall for disse skremmende taktikkene; lukk ut vinduet og gå om virksomheten din.

Sneaky bundling

Mye programvare leveres sammen med annen programvare som du lurte på feil installasjon med en gjeng med omdirigering og fakery. Du kan akseptere lisensavtalen for det aktuelle programvaren, eller du kan ganske enkelt være enig i å installere en kombinert verktøylinje som sporer dine webs surfevaner.

Når du installerer noe, trenger du ikke nødvendigvis å lese all fin utskrift (bare noen få mennesker gjør det egentlig), men du bør i det minste vite hva du er enig i. Er du enig i det faktiske programmet du lastet ned, eller er det noe "søkehjelp" eller verktøylinje som du aldri kan synes å bli kvitt? Bunnlinjen, les nøye.

Det er også verdt å merke seg at du virkelig bør vurdere om du trenger det freeware programmet i utgangspunktet. Hvis du ikke kan tenke på en grunn som du ha det, du bør sannsynligvis hoppe over installasjonsprosessen helt.

Hva er i en torrent?

Hvis du laster ned noe fra et peer-to-peer-nettverk, er du alltid i fare for å få mer enn du ikke betalte for. Når det er mulig, skann alt du får fra disse kildene, eller last ned fra en mer anerkjent kilde.

Bruk av anti-virus

Ved å bruke et antivirusprogram er trinn 1 sikring av systemet. Ok, å velge et sterkt passord er trinn .09, men vi kommer til det med litt.

Anti-virus? Betyr vi ikke skadelig programvare? Teknisk, ja, vi kan definere skadelig programvare som ethvert stykke programvare som har til hensikt å forårsake skade på systemet ditt og dataene deri.Dette kan inkludere, men er bestemt ikke begrenset til, virus, trojanere, tastaturloggere, adware, rootkits og mer. Men, vi alle kaller det fortsatt anti-virus eller AV, så vi lar det gå.

Din antivirusprogramvare bør oppfylle noen få krav

  • Den skal oppdateres automatisk med de nyeste AV-definisjonene.
  • Den skal ligge i systemets minne og kontinuerlig skanne etter trusler.
  • Og i så fall bør det ikke påvirke systemets ytelse uheldig.

Nesten all AV-programvaren på markedet vil gjøre de to første elementene helt bra. I tilfelle av den siste, oppretter noen AV-programmer veldig lite systemoverhead, mens andre er grisliknende. Det er også spørsmål om effektivitet, ikke alle programmer blir opprettet like, og noen tar mer malware mer konsekvent.

Så, hvilken?

Å bestemme om beskyttelse mot skadelig programvare kan være skremmende. Tross alt, gjør et enkelt søk etter "anti-virus" eller "malware beskyttelse" og du er bundet til å få dusinvis av resultater.

Det var en gang da vi bare kunne anbefale Microsoft Security Essentials for Windows 7 og Windows Defender for Windows 8.x. Men nylig Microsoft innrømmet at MSE og Defender kanskje ikke er helt effektive, og brukere anbefales å finne et tredjepartsalternativ. Så hva er disse tredjepartsalternativene?

Når du vurderer anti-virus (AV) -programvare, gjør AV Test en ganske god jobb med å legge ut alle valgene på en klar måte. Som vi sa, har vi en overflod av valg, men bare noen få er gratis. Du er mer enn velkommen til å lese listen, men la oss markere noen av de gratis tingene. Tross alt koster Windows ganske mye penger, vi bør ikke betale mer for å holde det rent.

Dette er fire av de høyere nominelle AV-programmene på markedet. Hver kommer med en gratis, grunnleggende antiviruskomponent.

Produkt plattformer Betalingsversjon Gratis prøveperiode Last ned side
Ad-Aware Kun PC $ 24,00 til $ 48,00 Ja http://www.lavasoft.com/products/ad_aware.php
Avast PC, Mac, iOS, Android $ 39,99 til $ 99,99 per år Ja http://www.avast.com/en-us/index
AVG PC, Mac, IOS, Android, Windows Phone $54.99 Ja http://www.avg.com/us-en/free-antivirus-download
Avira PC, Mac, iOS, Android $44.99 – $133.99 Ja http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus#

Deaktiverer Windows Defender for å installere ny AV

På Windows 7 må du installere anti-virus manuelt, slik at noen av ovennevnte programvare er et flott sted å starte. Alle de gratis versjonene vil være mer enn tilstrekkelige for å beskytte systemet mot de fleste trusler. Det er viktig å huske på at ny malware kommer opp hver dag, så det er alltid sjansen for at en "null-dag" trussel vil infisere systemet, men det er ærlig sjansen du tar ved å være online først.

På Windows 8.x, er Windows Defender installert og aktivert som standard. For å unngå å ha konflikter med noen ny AV-programvare du installerer, bør du først deaktivere Defender og deretter installere umiddelbart din nye AV.

For å deaktivere Windows Defender, åpne den fra Kontrollpanel. Klikk på "Administrator" -alternativet fra kategorien "Innstillinger". Fjern merket i boksen ved siden av "Slå på denne appen" og klikk "Lagre endringer".

En boks vil dukke opp og advare deg om å sjekke AV-programvaren i kontrollpanelet "Action Center". Du kan ganske enkelt avvise denne boksen og installere den nye programvaren.

How-To Geek anbefaler: Avast! Gratis Antivirus

Når det gjelder å anbefale en AV-skanner, sier vi fortsatt å lese og prøve noen ting. Men hvis du bare leter etter noe å installere akkurat nå og glem det, vil du være godt beskyttet med "Avast! Gratis Antivirus. "

Avast! er et ganske omfattende program, og selv om det er gratis, vil det prøve å oppsøke deg til betalingsversjonen. Det er opp til deg om du egentlig ønsker å skille ut penger for ekstra klokker og fløyter. Vi anbefaler å kjøpe noe som har en gratis versjon og gjør jobben.

Avast! Grensesnittet er også ganske opptatt, og du vil sikkert finne mye mer funksjonalitet enn du faktisk bruker. Det kan også være ganske ressurs-tungt, så hvis systemet ditt senker for mye, kan du prøve forskjellige AV.

Men, "Avast! Gratis Antivirus "scorer godt i den viktigste kategorien: Faktisk å identifisere, fange og eliminere trusler. Gang etter gang rangerer den øverst på lister over Internett.

Link
Plus
Send
Send
Pin