Skip to main content

Funksjoner i Internet Explorer 10 på Windows 7

Funksjoner i Internet Explorer 10 på Windows 7

Geoffrey Carr

Den nyeste versjonen av Internet Explorer 10, optimalisert for berøring ble gjort tilgjengelig for nedlasting for Windows 7 for noen dager siden. Her er noen av funksjonene i denne nye nettleseren, i korthet.

Internet Explorer 10 på Windows 7

Internet Explorer 10 for Windows 7 handler mer om ytelsesforbedringer enn funksjoner! Installering av nettleseren erstatter automatisk tidligere versjon av den. Grensesnittet til IE 10 ser rent ut. Knappene frem og tilbake integreres godt inn i vinduet, synlig nederst på skjermen, slik at nettleseren ser sømløs ut. Andre faner og adressefeltet har samme plass.

Menylinjen er fortsatt skjult som standard, og et lite girformet ikon øverst til høyre gir brukeren tilgang til alle alternativene som er nødvendige for å justere eller administrere applikasjoner. Som i Windows 8 har IE 10 for Windows 7 også 'Ikke spor' -alternativet som er aktivert som standard. Dette hjelper nettleseren til å forhindre at visse nettsteder sporer en brukers nettleseradferd med det formål å vise målrettede annonser. Denne regelen gjelder imidlertid kun for nettsteder som overholder forespørselen.

Bortsett fra dette har Microsoft nevnt at Internet Explorer 10 for Windows 7 inneholder de samme sikkerhetsfunksjonene som forgjengeren, med forbedringer som full støtte for HTML5 Sandbox-teknologi. Høydepunktet i nettleseren er en valgfri "Forbedret beskyttet modus", som låses ned deler av operativsystemet som nettleseren ikke nødvendigvis trenger å få tilgang til.

En ny funksjon som heter Flip Ahead, er inkludert i IE 10, som lar nettleseren oppdage om en artikkel på nettet har flere sider eller ikke. Hvis ja, lar funksjonen deg automatisk gå til neste side. Så, mens du leser en artikkel, kan brukeren bare sveipe over skjermen og fortsette å lese neste side i stedet for å måtte bla ned for å klikke på en lenke. Bare klikk 'Forward' knappen i IE10s navigasjonsfelt!

Med hensyn til hastighet utfører IE 10 ut de fleste nettlesere og fungerer fint. De fleste vil også sette pris på det faktum at støtte for stavekontroll nå er inkludert, noe som var lenge for sent.

Mandelbrot-teststasjonen er et eksempel på hvordan IE10 kjører virkelige verdenssider raskt, spesielt nettsteder med beregningsintensiv JavaScript og grafikk. Tabellen nedenfor viser resultatet av Mandelbrot-beregningene for 21 forhåndsinnstillinger i IE10, Chrome 23 og Firefox 16, som viser IE10 i gjennomsnitt er over dobbelt så raskt som Chrome og ca 20% raskere enn Firefox.

På ulemper, i motsetning til Windows 8-versjonen av IE10, kommer ikke Windows 7 IE 10 med en forhåndsinstallert Adobe Flash-plugin.

Internet Explorer 10 for Windows 7 gjør alle onlinetjenester og nettsteder ser mer overbevisende og dynamiske, og webutviklere bør ikke nøl med å laste ned og installere Internet Explorer 10 på sine Windows 7-maskiner og teste nettleserens potensial for seg selv.

Link
Plus
Send
Send
Pin