Skip to main content

Slik bruker du den nå tilgjengelige, Excel Survey-funksjonen på SkyDrive

Slik bruker du den nå tilgjengelige, Excel Survey-funksjonen på SkyDrive

Geoffrey Carr

Tidligere hadde vi sett hvordan SkyDrive hadde introdusert papirkurven og hvordan Microsoft sa da at Excel Survey Feature vil snart bli gjort tilgjengelig også. Og i dag annonserte Microsoft tilgjengeligheten av Excel-undersøkelser på SkyDrive. Excel-undersøkelsesfunksjonen lar deg lage online-undersøkelser og analysere resultater ved hjelp av gratis Excel Web App eller Excel på skrivebordet. Denne funksjonen var en av de beste forespørslene for SkyDrive-teamet.

Opprett Excel-undersøkelse

Det er veldig enkelt å lage Excel-undersøkelser. Bare klikk på Opprett-knappen, og du vil bli utstyrt med det nye Excel-undersøkelsesalternativet:

Etter å ha navngitt undersøkelsen, kan du begynne å legge til spørsmålene.

Når du er ferdig med å legge til spørsmålene, kan du dele den eller lagre den. Etter å ha opprettet undersøkelsen, kan du bestemme egenskaper som, deling, visning og redigering.

Mottakeren som mottar undersøkelsen, vil se det slik. Han kan deretter fylle undersøkelsen og klikke på Send.

På SkyDrive kan du se undersøkelsen sammen med dine andre filer. Slik ser det ut i listevisningen:

Du kan forkorte nettadressen og sende undersøkelsen til alle som du vil samle informasjon fra.

Som skaper av undersøkelsen kan du se alle resultatene i Excel, og du kan til og med legge inn resultatene på en nettside, eller opprette og dele et diagram eller pivottabell av resultatene. Dette er en av de svært nyttige funksjonene som er lagt til, og som kan brukes i mange scenarier.

Excel-undersøkelser vil rulle ut i løpet av de neste 24 timene, så hvis du ikke ser dem i SkyDrive ennå, vil du snart se det, sier Microsoft.

Link
Plus
Send
Send
Pin