Skip to main content

Se hvilke oppdaterte pakker som er tilgjengelige fra Ubuntu Command Line

Se hvilke oppdaterte pakker som er tilgjengelige fra Ubuntu Command Line

Geoffrey Carr

Hvis du kjører Ubuntu Server, eller om du foretrekker å administrere skrivebordet ditt fra kommandolinjen, vil du kunne se hvilke pakker som er tilgjengelige for oppdatering. Ubuntu inkluderer et flott pakkehåndteringsverktøy kalt Aptitude som gir deg et interaktivt miljø for å installere / oppgradere pakker.

Start ferdighetsverktøyet fra terminalen ved å bruke følgende kommando. Vær oppmerksom på at du kan se pakkeoppdateringene uten sudo, men du kan vanligvis ikke installere dem med mindre du gjør det.

sudo aptitude

Dette vil føre deg til konsollmodusprogramvinduet:

For å navigere ned gjennom menyene, bruk Enter-tasten. For å gå tilbake opp gjennom menyene, bruk Q

Vi skal sjekke hvilke oppgraderbare pakker som er tilgjengelige ved å gå ned gjennom den menyen:

Det ser ut til at det er en ny versjon av gnupg. Jeg bryr meg ikke veldig om å oppdatere det verktøyet, men vi vil likevel gå gjennom det. For å velge den nye versjonen for installasjon, trykk + for å velge den, og trykk deretter G for å installere. Du blir tatt til denne bekreftelsesskjermen, og viser deg hva som skal installeres.

Legg merke til at i pakken som skal oppgraderes, er det to pakker som jeg hadde valgt. Trykk på G-tasten igjen for å installere pakkene. Bruk Q til å slutte, og du er ferdig!

Link
Plus
Send
Send
Pin