Skip to main content

Slik oppgraderer du eller erstatter PC-enes trådløse kort

Slik oppgraderer du eller erstatter PC-enes trådløse kort

Geoffrey Carr

Wi-Fi-adapteren i PCen er en av de minste, men mest avgjørende komponentene. Hvis din har gått ut, eller du vil oppgradere til en nyere, kan du erstatte den.

Hva er egentlig et Wi-Fi-kort?

Det er et spørsmål du må svare før du kan oppgradere systemet, og svaret er annerledes basert på hvilken type PC du har.

Bordalternativer

La oss starte med det enkle: PC-er. I stasjonære datamaskiner kommer tilgang til Wi-Fi (og noen ganger også Bluetooth) vanligvis i tre forskjellige smaker:

  • En innebygd komponent på hovedkortet
  • Et PCI-kort som plugger inn i hovedkortet
  • En USB-basert adapter

En USB Wi-Fi-adapter er det enkleste av disse gadgetene å administrere, og det er også det enkleste å erstatte. Bare kjøp en ny, koble den inn, sørg for at driverne er installert, og boom-du har Wi-Fi. De to andre er litt vanskeligere.

Moderne hovedkort inkluderer ofte en Wi-Fi-adapter rett på hovedkortet, spesielt hvis de er for mindre kompakte PCer. Du kan vanligvis se antennen peke ut på baksiden av hoved I / O-platen, ved siden av USB-porter eller skjermutgang. Hvis denne tingen er ødelagt eller utdatert (for eksempel støtter den ikke moderne 5 GHz trådløse tilkoblinger), kan du ikke erstatte det uten å kjøpe et nytt hovedkort eller en PC.

Heldigvis er desktops fleksible nok til at du ikke trenger å erstatte eller reparere den ødelagte. Du kan bare legge til en ekstra Wi-Fi-adapter i en annen form, enten det er en USB-adapter eller et nytt PCI Wi-Fi-kort. Hvilken type du får, avhenger bare av situasjonen din.

PCI-kort koble til en av de åpne PCI-Express-sporene på hovedkortet ditt. Slutten der antennene dine kobles ut, blir utsatt gjennom PC-baksiden. Disse kortene har sine fordeler og ulemper. På plussiden er de generelt billige. Antennene er utskiftbare, noe som betyr at du kan bruke en større antenne med høyere forsterkning hvis du trenger et bedre signal, eller til og med koble til en kabel slik at du kan plassere antennen andre steder i rommet. På nedsiden må du åpne PC-en din saken for å installere kortet. Du må også sørge for at du har et åpent PCI-spor på hovedkortet ditt, og at du kjøper et kompatibelt kort. Vi snakker om dette litt senere i artikkelen.

USB Wi-Fi-adaptere, derimot, er mye enklere å installere. Du kobler bare den til en åpen USB-port på din PC. Noen enheter har også en ekstra strømkabel. Ulempene med USB-adaptere er at du trenger litt plass for den nær USB-porter, og at antennene generelt ikke er utskiftbare.

Laptopalternativer

Hver bærbar PC som selges i det siste tiåret, vil ha en form for Wi-Fi-funksjonalitet. Den vanligste metoden for dette er PCI Express Mini-standarden. Det er en liten versjon av PCI-kortene som er nevnt ovenfor, formatert spesielt for de stramme indre rommene på en bærbar PC. Det inneholder også generelt en plugg for en kablet antenne, som går opp gjennom kroppen og hengsel av den bærbare datamaskinen inn i skjermhuset for bedre mottakelse.

En nyere standard som er stadig mer populær, er den enda mindre M.2 (noen ganger kalt NGFF) -sporet. Disse ligner spor for M.2-lagringsstasjoner, men selv tenneste fleste modeller har omtrent samme størrelse som et frimerke.

Noen bærbare datamaskiner har både et Mini PCIe-spor og et M.2-trådløst spor. Noen har bare en av disse sporene. Og noen har ingen i det hele tatt, i stedet bruker komponenter loddet direkte på hovedkortet. Og noen ganger er disse kortene ikke lett tilgjengelige for bytte av brukere, fordi den bærbare datamaskinen ikke er designet for å bli åpnet i det hele tatt. Dette er vanligvis tilfelle med super-små, kompakte bærbare design. Tabletter, uansett hvilket operativsystem de kjører, kan generelt ikke oppgraderes av sluttbrukeren.

Hvis den bærbare datamaskinen ikke kan åpnes eller ikke har et PCI Express Mini eller M.2 trådløst spor, vil du ikke kunne oppgradere sin trådløse trådløse funksjon eller bytte ut en feil komponent. Men du kan fortsatt bruke en USB-basert Wi-Fi-adapter, og noen av dem er små nok til at de ikke vil påvirke datamaskinens bærbarhet betydelig.

Hvilken oppgradering skal jeg få?

Først av alt, hvis du bare erstatter ditt Wi-Fi-kort fordi den nåværende er skadet, bare få den samme modellen. Du vet allerede at den er kompatibel, og antagelig er nettverksoppsettet ikke endret. Hvis det ikke er bra, må du ikke fikse det - bortsett fra den delen som faktisk er ødelagt, selvfølgelig. Hvis du oppgraderer til en Wi-Fi-adapter med en nyere standard, må du gjøre litt forskning.

Og husk, om du jobber med en stasjonær eller en bærbar datamaskin, hvis du ikke vil bry deg om å åpne saken for å erstatte et eksisterende Wi-Fi-kort, kan du alltid gå den enklere ruten og bare legge til en USB-adapter.

Sjekk for kompatibilitet

Hvis du oppgraderer skrivebordet ditt med et nytt PCI Express-kort, må du først kontrollere kompatibiliteten. Du må sjekke spesifikasjonene eller fysisk inspisere hovedkortet ditt for å se hvor mange (hvis noen) PCI-spor du har åpnet. Du kan også bruke en app som Speccy (fra produsentene av CCleaner), som lar deg se informasjon om PCI-sporene på PCen, inkludert hvilke som er i bruk og av hva.

Desktop Wi-Fi-kort bruker vanligvis et x1- eller en x2-spor, jo mindre av de tilgjengelige standardene.Hvis du ikke er sikker på hva jeg snakker om, sjekk ut denne praktiske guiden på PCI Express-spor i PCI.

For bærbare datamaskiner, bruker du et Mini PCIe-kort eller M.2 trådløst. Mini PCIe-kort bruker alle de samme elektriske kontaktene for tilkobling, men noen er lengre enn andre. Du vil få en som samsvarer med lengden på ditt nåværende kort, slik at det passer i bukta. For å sjekke det, er det best å konsultere spesifikasjonene for den bærbare datamaskinen.

De to standardstørrelsene for PCIe Mini er full lengde (50,95 mm lang) og halv lengde (26,8 mm). Hvis du har en mini-PCIe-bay i full lengde, må du ikke erstatte kortet med en halvlengdeversjon. Antennekabelen kan kanskje ikke nå den.

Hvilken Wi-Fi Standard trenger jeg?

Det er mange forskjellige Wi-Fi-standarder der ute, og nye ser ut til å kaste opp noen få år. Det enkle svaret her er, få den nyeste du har råd til - det vil bety at du kan gå lenger uten å erstatte kortet ditt igjen.

I skrivende stund er den nyeste versjonen av Wi-Fi 802.11ac. Det er bakoverkompatibelt med alle tidligere versjoner, så selv om ditt personlige nettverksutstyr ikke er så nytt, er det et godt pluss å ha. Den neste oppgraderingen, 802.11ax, kommer nok ikke til å komme til forbrukerrettig utstyr i et år eller så.

Vær oppmerksom på at enkelte Wi-Fi-kort også inkluderer Bluetooth for enkelhets skyld. Det er enkelt nok å oppgradere skrivebordet ditt med en separat adapter for Bluetooth, men hvis du bruker en bærbar PC, vil du erstatte et Wi-Fi / Bluetooth-kort med en annen Wi-Fi / Bluetooth-kort, slik at du ikke mister muligheten.

Bytte ut det trådløse kortet på skrivebordet

Bytte ut eller legge til et trådløst kort på skrivebordet ditt er ganske enkelt - det er mye som å legge til et grafikkort. Du trenger et rent arbeidsrom - helst på et kjølig, tørt område uten teppe - og en skrutrekker fra Philips. Hvis ditt hjem er spesielt utsatt for statisk, vil du kanskje også ha et antistatisk armbånd.

For å starte, slå av PCen, fjern alle strøm- og datakabler, og flytt PCen til arbeidsområdet. Deretter er det på tide å fjerne saken.

På de fleste fullstendige PCer trenger du bare å fjerne et sidepanel, slik at du kan komme til kortsporene - vanligvis på venstre side av PCen hvis du vender fremsiden. På enkelte PCer må du fjerne hele saken. Og noen produsenter gjør dette vanskeligere enn andre. Når du er i tvil, sjekk håndboken din eller søk bare på Internett for hvordan du skal ta saken av datamaskinen din.

Etter å ha fått dekselet, legg PCen på siden. Du bør nå se ned på datamaskinens internals. PCI-sporene er enkle å få øye på. Du har sannsynligvis allerede kort installert i noen av dem.

Hvis du for øyeblikket ikke har et trådløst kort, må du først fjerne en av disse spordekslene, for PCI Express-sporet som passer til størrelsen på kortet du installerer. Bare ta av skruen som holder den på plass (hvis det er en) og trekk den rett ut.

Hvis du installerer et nytt kort, trekker du ut den tomme utvidelseskategorien som matcher PCI-Express-sporet du må bruke.

Hvis du bytter ut et eksisterende kort, fjern den samme skruen og ta av antennen fra baksiden av kortet. Det bør enten skje eller må skrues av med fingrene. Når det er klart, trekk du ut kortet, drar rett opp og setter det til side.

Nå er det på tide å installere det nye kortet. Sett metalldelen i samme spor ved siden av PC-kabinettet, så antennens tilkobling vender utvendig. Sett deretter kontaktene inn i PCI-sporet, trykk forsiktig ned til du ikke kan se de gullfargede kontaktene lenger.

Når den er helt satt inn, skift skruen som holder kortet på plass mot saken. Legg antennene på baksiden av kortet. Trådløse kort trenger ikke å være koblet til strømforsyningen, som noen grafikkort; de løper av strøm direkte fra hovedkortet.

Du er ferdig! Sett på nytt tilgangspanelet, skru det ned på baksiden av saken og ta PCen tilbake til vanlig sted. Bytt ut alle data- og strømkabler og start opp.

Bytte trådløst kort i din bærbare datamaskin

Det blir repeterende: Å åpne en bærbar datamaskin kan være en skremmende oppgave hvis du aldri har gjort det før. Og hvis du ikke vil bry deg, vil vi absolutt ikke klandre deg. Bare kjøp en liten USB Wi-Fi-adapter, i stedet. Når det er sagt, la oss ta en titt på hvordan du åpner en bærbar datamaskin og erstatter et kort.

Bærbare datamaskiner har mye variasjon i sin konstruksjon, men den vanligste måten brukerne får tilgang til trådløst kort, er å fjerne bunnen av saken. Dette er en generell guide-du vil finne noe spesifikt for din modell før du behandler det. Å søke brukerfora eller YouTube kan være svært nyttig, men jeg anbefaler å søke Google for ditt spesifikke modellnummer for bærbare datamaskiner og "reparasjonsmanual" eller "servicehåndbok." Disse veiledningene fra produsenten kan gi deg spesifikke trinn for den bærbare datamaskinen. Du vil kanskje også ha et sett med pinsetter for å lettere ta tak i antennens ledninger, spesielt hvis du har store fingre som meg.

Vi bruker ThinkPad T450 som demonstrasjon. For å begynne med, slår jeg den av og fjerner batteriet bakfra. Jeg skruer deretter de åtte forskjellige skruene som holder seg i bunnen av saken og løfter den bort, og utsetter de brukervennlige komponentene under.

Min spesifikke modell bruker et M.2 trådløst kort. Du kan se den her, med de små ledningene plugget inn på toppen, det er Wi-Fi og Bluetooth-antenner.Bukta ved siden av den er Mini PCI-Express-sporet, tom på min maskin. Trinnene er de samme for begge, selv om mange Mini PCI-Express-kort kun har en antenneforbindelse.

For å fjerne det eksisterende kortet, må jeg først koble fra antennekablene. Disse holdes på plass ved enkel friksjon, så jeg bare pop dem av med en fingernail. Husk hvem av disse antennekablene går der-Hvis du blander Wi-Fi og Bluetooth-kablene, vil de begge slutte å jobbe. Ta bilder av oppsettet mens du går for å hjelpe deg med å huske.

Nå fjerner jeg skruen som holder kortet nede og setter det til side. På de fleste bærbare datamaskiner vil dette gjøre at kortet heves opp med en liten vinkel. Jeg kan nå trekke ut kortet.

For å installere det nye kortet, går jeg bare omvendt. Jeg plugger kortet inn i sporet i en vinkel. Den er satt helt inn når du ikke lenger kan se de elektriske kontaktene. Jeg skruer den ned flatt med skruen jeg fjernet tidligere.

Nå plugger jeg antennene som jeg fjernet tidligere, og var forsiktig med å koble dem til riktig sted. Hvis kortet du bytter ut, er en annen modell, vil du kanskje kontakte håndboken eller dokumentasjonen for å sjekke pluggen.

Endelig erstatter jeg bærbarens bunnfallspanel, skruer den ned og plugger batteriet inn igjen. Jeg er klar til å slå på og starte opp.

Installere kortets drivere

Hvis du bruker et moderne Windows-system, er oddsene ganske gode at operativsystemet automatisk vil gjenkjenne det nye trådløse kortet, installer den aktuelle forhåndsdefinerte driveren, og du vil kunne bruke den innen et minutt eller to. Hvis ikke, sjekk Enhetsbehandling. Hvis du ser en enhet som ikke er gjenkjent, virker den forhåndsdefinerte driveren ikke.

Du må få sjåføren på din PC på en eller annen måte. Hvis det er på en plate som fulgte med kortet, og du har en CD-stasjon, er det bra å gå. Hvis ikke, koble Internett via Ethernet og søk etter produsentens driverside for nedlasting. Hvis Ethernet ikke er et alternativ, bruk en annen datamaskin (eller til og med telefonen), last ned filen, og overfør den deretter via en USB-stasjon (eller kabel).

Dobbeltklikk installasjonsfilen for driveren og følg instruksjonene på skjermen. Når prosessen er ferdig, bør det nye kortet ditt fungere. Hvis det ikke er, spesielt hvis maskinvaren ikke oppdages i det hele tatt, går du tilbake gjennom installeringsprosessen igjen - det er mulig at kortet ikke sitter riktig. Hvis kortet er installert, men du ikke ser noen trådløse nettverk, kontroller du antennens tilkobling og sørg for at den er på plass på riktig stikkontakt.

Bilde kreditt: Amazon, Newegg,

Link
Plus
Send
Send
Pin