Skip to main content

En rask titt på GOS, men men ikke ring det til Google

En rask titt på GOS, men men ikke ring det til Google

Geoffrey Carr

Jeg trodde jeg ville ta en pause fra Microsoft og dekke mye snakket om GOS. Dette er operativsystemet inkludert på Wal-Marts $ 199 PC. Selv om det er mange Google-programmer inkludert, er GOS faktisk basert på Ubuntu Linux og står for GreenOS. Dette er en veldig lett vekt OS som kan kjøre på lavere drevne systemer. For å maksimere alle funksjonene som følger med, trenger du en High Speed ​​Ethernet-tilkobling.

Jeg lastet ned ISO og brente den til disk. Som med de fleste versjoner av Ubuntu, kommer gOS på en live-CD, hvor du kan teste maskinvareene dine og kjøre gjennom funksjonene. Fordi GOS er så lett å bruke systemressurser, går live-CDen mye raskere enn noen annen Linux-plate jeg har brukt.

Installasjonen er også ekstremt rask. For de som er kjent med Ubuntu, har du ikke noe problem med å installere GOS. Skjermene og oppsettsalternativene er stort sett identiske med alle Ubuntu-installasjoner. Når installasjonen er ferdig, blir du bedt om å fjerne live-disken og starte på nytt. Deretter presenteres du med de kjente brukernavn og passordloggene i skjermbildene.

Her er en liste over forhåndsinstallerte (lenker til) webapplikasjoner. Open Office er også installert, sammen med noen cheesy spill for å passere tiden.

Også forhåndsinstallert er Xine media player. Jeg trodde denne spilleren var et godt valg å inkludere som standard.

Jeg har nettopp installert GOS på en ekstra maskin jeg hadde liggende rundt. En Dell Optiplex 280 med en P4 2.4GHz-prosessor og 512 MB RAM. Så langt går GOS overraskende jevnt og raskt. Jeg har ikke hatt mye tid til å leke med det, men du kan bruke apt-get til å installere flere programvarepakker og inkluderer også Synaptic Package Manager.

Dette er absolutt ikke operativsystemet for en strømbruker, men det er snill å sjekke ut og kaste på en ekstra maskin. Last ned gOS. [Utgått]

Link
Plus
Send
Send
Pin