Skip to main content

Håndtere Windows Vista Explorer Skru opp Auto-deteksjon av mappetyper

Håndtere Windows Vista Explorer Skru opp Auto-deteksjon av mappetyper

Geoffrey Carr

En av de få tingene om Vista som bare gjør meg gal, er problemene med Windows Utforsker. Jeg foretrekker å bruke Detaljer-modus for bestemte mapper, men det virker som Vista forteller "bestemmer" at mappen skal vise et annet sett med kolonner enn det jeg tidligere hadde valgt.

Problemet er at Vista "Auto-Detekterer" mappetypen for deg, men det synes alltid å oppdage det feil, og så stopper mappen din bare med å vise de riktige kolonnene ...

Manuell tilbakestilling av mappetyper

Normalt skjer dette fordi Vista har oppdaget mappen som feil type ... du hadde en enkelt musikkfil i mappen, så Vista mener at det er en musikkmappe og bare viser kolonnene for musikkfiler i stedet ... eller verre, slutter å vise kolonnene helt.

For å tilbakestille denne innstillingen manuelt, kan du høyreklikke i mappen og velge "Tilpass denne mappen ..."

Deretter kan du endre rullegardinmenyen for mappetype til Alle elementer i stedet for hva den ble satt til.

Du må kanskje nullstille visningen til detaljmodus eller velge kolonnene du vil ha etter at du har endret denne innstillingen, men det skal forhåpentligvis holde fast.

Manuell registreringshack for å tilbakestille mappevisninger

Windows Vista lagrer alle visningsinnstillingene for hver mappe på en spesiell plassering i registret. Dessverre synes disse ofte å bli skadet på en eller annen måte, noe som er hovedårsaken til at alt går haywire. Hvis du vil nullstille mappevisningene, kan du slette tastene som lagrer visningsinformasjonen.

Åpne regedit.exe gjennom startmenyen søk eller kjør boksen, og deretter naviger ned til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsShellBags

Du ser en haug med nøkler med numeriske navn under Vesker-tasten. Du kan forsøke å finne den som passer til mappen du har problemer med, og bare høyreklikk på tasten og slett den. Hvis du vil, kan du slette alle innstillingene, som starter deg med en tom skifer.

Merk: Du kan sikkerhetskopiere den delen av registret ved å høyreklikke på Vesker-tasten og velge å eksportere. På den måten hvis du skruer noe opp, kan du bare gjenopprette sikkerhetskopien ved å dobbeltklikke på den.

Bruk ExplorerView til å slå av automatisk deteksjon

Det er et lite freeware program kalt ExplorerView som hevder å kunne forhindre automatisk gjenkjenning av mappetyper. I min begrensede test så langt ser det ut til å fungere riktig, men jeg ville være interessert i dine tanker.

Last ned, installer og start Explorer Explorer-programmet. Merk av i boksen for "Tillat explorer å automatisk oppdage mappeinnhold", og du er ferdig.

Ser ut som mappen er tilbake til normal igjen ...

Last ned ExplorerView fra sdsoftware.org (utgått)

Link
Plus
Send
Send
Pin