Skip to main content

Endre standardredigering for batchfiler i Vista

Endre standardredigering for batchfiler i Vista

Geoffrey Carr

Har du noen gang lagt merke til at alternativet Filtyper ble fjernet helt fra Vista, og det er ingen innebygd måte å endre redigeringen på for mange filtyper? Visst, du kan endre standardprogrammet som brukes til å åpne filen, men du kan ikke endre hva som skjer når du høyreklikker / redigerer.

Du kan enten direkte hacke registret, eller det er et freeware verktøy som legger til funksjonaliteten tilbake ... vi vil vise deg hvordan du gjør begge metodene.

Bruke Registry Hack Method

Åpne regedit.exe via startmenyen, søk eller kjør, og bla ned til følgende nøkkel:

HKEY_CLASSES_ROOTatfileshelleditcommand

Dobbeltklikk på (Standard) -tasten for å åpne den, og erstatt deretter banen for notisblokken med hele banen for den foretrukne editoren, pass på at du lar en plass og deretter% 1 på slutten (som setter inn gjeldende fil navn i banen)

Bruk den enkle metoden

Ved hjelp av verktøyet freeware og open source Types kan du enkelt endre filtyper ... bare finn "bat" -utvidelsen i listen, eller filtrer etter "batfile" -kategorien, og åpne deretter egenskapene. Du kan enkelt erstatte redigereren ved bare å bruke det gule ikonet ved siden av rullegardinmenyen og velge ønsket redigeringsprogram.

Selvfølgelig kan du bruke dette programmet til å endre standardredigering for alle filtyper, ikke bare batchfiler.

Last ned typer fra sourceforge.net

Link
Plus
Send
Send
Pin