Skip to main content

Microsoft Management Console har sluttet å fungere

Microsoft Management Console har sluttet å fungere

Geoffrey Carr

De Microsoft Management Console (MMC), som er representert av prosessen mmc.exe administrerer administrative snap-ins for Windows. Hvis noen av de angitte snapin-modulene som Enhetsbehandling, Gruppepolicyredigerer, Diskhåndtering, osv., Krasjer, er det ganske mulig at MMC er ansvarlig. I en slik situasjon kan du få se en feildialogboksen som sier:

Microsoft Management Console har sluttet å fungere

Slike krasjer kan være relatert til inkompatible program DLLs knyttet til mmc.exe prosess.

Det første trinnet når du støter på denne feilen, bør være å starte systemet på nytt. Det er en sjanse for at det faktisk ville hjelpe. Prøv å oppdatere Windows og starte systemet på nytt hvis det hjelper. Hvis ikke, kan vi fortsette med følgende feilsøkingstrinn:

1] Feilsøk i Clean Boot State

Anta at du har installert en programvare som er nylig, og du mistenker at det kan føre til et problem, prøve å avinstallere det og starte systemet på nytt. Skulle det ikke løse problemet, kan du utføre en Clean Boot og prøve å identifisere det fornærmende programmet som kan forårsake at MMC ikke åpnes.

Når du starter datamaskinen i ren oppstart, starter datamaskinen med et forhåndsvalgt minimalt sett med drivere og oppstartsprogrammer, og fordi datamaskinen starter med et minimalt sett med drivere, kan noen programmer kanskje ikke virke som forventet. Feilsøking med ren oppstart er utformet for å isolere et ytelsesproblem. For å utføre feilsøking med rent oppstart må du utføre en rekke handlinger, og deretter starte datamaskinen på nytt etter hver handling. Du må kanskje manuelt deaktivere ett element etter hverandre for å prøve å pinke punktet som forårsaker problemet. Når du har identifisert lovbryteren, kan du vurdere å fjerne eller deaktivere den.

2] Kjør System File Checker-skanning

Feilen er knyttet til mmc.exe-prosessen, og kan oppstå når DLL-er knyttet til prosessen er korrupte eller inkompatible. Prøv systemfilkontrollkontrollen for å reparere korrupte DLL-er og kontroller om det løser problemet.

3] Reparer Windows System Image

Ideelt sett skal System File Checker-skanningen kunne reparere korrupte og inkompatible DLL-er, men hvis ikke, kjør DISM for å reparere et muligens skadet systembilde.

4] Kontroller for feil i hendelsesoversikten

Event Viewer-loggen viser systemfeilloggfiler, slik at du kan gå gjennom dem og identifisere feilene og meldingene:

  1. For å åpne Event Viewer-programmet, søk etter programmet i Windows-søkefeltet.
  2. Hvis du finner hendelser merket som en feil med et rødt utropstegn, dobbeltklikker du på hendelsen for detaljer om problemet og løser dem i henhold til dette.

Håper noe hjelper.

Relaterte innlegg:

  • Event Log Manager: Gratis logg management software
  • Slik tilbakestiller du hver Windows Update-komponent manuelt til standard
  • Liste over Rundll32 kommandoer for Windows 10/8/7
  • Hvordan fikse mangler DLL-filer feil på Windows 10/8/7 PC
  • Slik sporer du brukeraktivitet i WorkGroup-modus på Windows 10/8/7

Link
Plus
Send
Send
Pin