Skip to main content

Gjenopprett tilfeldig slettede filer med Recuva

Gjenopprett tilfeldig slettede filer med Recuva

Geoffrey Carr

Det kan være den verste følelsen i verden når du ved et uhell sletter en veldig viktig fil du har jobbet med i dager. I dag ser vi på Recuva, et gratis verktøy som hjelper deg med å gjenopprette utilsiktet slettede filer.

Bruk av Recuva

Recuva er utviklet av Piriform som er det samme selskapet som bringer oss to andre pålitelige verktøy CCleaner og Defraggler. Dette er en gratis app, men du vil fjerne merket for å installere Yahoo Toolbar hvis du ikke vil ha det.

Når du starter opp Recuva, oppstår det en lett å følge veiviseren som veileder deg gjennom gjenopprettingsprosessen. Det er et alternativ å deaktivere dette fra å starte opp hvis du ikke bryr deg om å bruke den.

Velg nå hvilken type fil du prøver å gjenopprette. Hvis du ikke er sikker på å klikke på Annet for å vise alle filer, er dette også nyttig for obskure filtyper.

Velg plasseringen av hvor filen var plassert. Du kan velge flyttbare medier, bestemte kataloger eller søke overalt på datamaskinen.

Vent mens Recuva skanner systemet for slettede filer.

Når du får resultatene vil det vise filen / filene og den grønne eller røde prikken ved siden av dem lar deg vite hvor sannsynlig de vil bli gjenopprettet uten skade. Her viser vi avansert modus hvor du kan forhåndsvise de forskjellige filene som ble funnet.

Det er noen gode alternativer du kan angi for å endre måten den skanner på slettede filer. En funksjon er Deep Scan, som gjør et grundigere søk, men tar mer tid, avhengig av systemet.

Det vil finne slettede data, selv om det har blitt tømt fra papirkurven. Det kommer ikke til å fungere hver gang spesielt på filer som har blitt slettet, ødelagt eller overskrevet. En god praksis er å bruke dette så snart du skjønner at en fil er slettet.

Last ned Recuva

Link
Plus
Send
Send
Pin