Skip to main content

Forbedre Minecraft ytelse på gamle og nye datamaskiner

Forbedre Minecraft ytelse på gamle og nye datamaskiner

Geoffrey Carr

I vår første Minecraft-leksjon gjorde vi det viktigste: oppsett en Minecraft-konto, installert Minecraft, og opprettet vår første verden. Hvis du bare leser den første leksjonen i denne lange serien, vil du fortsatt være helt klar til å spille. I dag ser vi på det nest viktigste: optimalisering av Minecraft for å få den smidigeste spillopplevelsen mulig.

SCHOOL NAVIGASJON
 1. Komme i gang med Minecraft
 2. Forbedre Minecraft ytelse på gamle og nye datamaskiner
 3. Møt Biomes of Minecraft
 4. Utforske Minecrafts strukturer
 5. Møt Mobs of Minecraft
 6. Utforske Minecraft Game Modes
 7. Overleve din første natt i overlevelse modus
 8. Ditt første mine, rustning og videre utforskning
 9. Avansert Mining og Magic of Enchanting
 10. Jeg er en bonde, du er en bonde, vi er bondefolk alle
 11. Engineering med Redstone
 12. Opprette egendefinerte Minecraft-kart
 13. Laster ned og installerer egendefinerte kart
 14. Setter opp lokale multiplayer og tilpassede spillerskinn
 15. Utforske Minecraft multiplayer servere

De fleste blir fanget av hvordan ressursintensiv Minecraft er. På overflaten ser det så enkelt ut: bare et hav med lavoppløsningsblokker og det som synes å være ganske elementær spillmekanikk. Spillet er så mye mer sofistikert enn det enkle omslaget vil foreslå.

Under overflaten er det en enorm aktivitet pågår. CPU og GPU både er beskattet for å bringe sammen Minecraft-verdenene vi liker å utforske.

Spillmotoren er ansvarlig for å gjøre alt du ser, holde alt oppdatert, spore hvordan alle elementene samhandler med hverandre (som når lava møter vann eller spilleren faller av en klippe), som gir belysningen da dagen endres til natt, gyting og despawning spillets skapninger, og dusinvis av andre små, subtile endringer. Det kan se ut som et enkelt spill i forhold til super slank moderne spill med fotorealistisk grafikk, men det er tonn skjer under hetten.

Enten du har en low-end datamaskin som sliter med spillet eller en high-end datamaskin som gir deg en zippy Minecraft-opplevelse, er det imidlertid en rekke tweaks og triks du burde vite om å sikre at du har en stabil og hyggelig tid med spillet. La oss se på alle måtene du kan finjustere ting for å sikre at du får de beste rammene per sekund (FPS) du kan.

Klargjøre datamaskinen

Mens in-game, tweaks er viktige, og vi kommer til dem på et øyeblikk, er det flere ting du vil gjøre før du selv starter Minecraft for å sikre at du ikke utilsiktet dreper spillets ytelse.

Lyse lasten

Med mindre du kjører en biffig datamaskin, bør du først slå av hvilket program du ikke bruker mens du spiller, for eksempel det første du bør gjøre i din oppgave å forbedre Minecraft-ytelsen. mens du kanskje lar musikken din spille i bakgrunnen, er det ingen grunn til å legge igjen en tekstbehandler og en nettleser åpner og suger opp ressurser.

I tillegg, hvis du spiller på en bærbar datamaskin, bør du alltid holde den bærbare kontakten i veggen mens du spiller Minecraft. Bærbare datamaskiner smelter generelt GPU og CPU-ytelse mens de er på batteriet for å spare energi og gi deg mer tid mellom ladninger. Det er flott når du fullfører en bokrapport, men ikke så mye når du spiller.

Oppdater Java

Minecraft kjører på Java, slik at eventuelle problemer med den generelle Java-installasjonen og versjonen på datamaskinen din vil bløde gjennom og forårsake problemer med Minecraft som strekker seg fra redusert FPS til direkte feil.

Først, hvis du kjører et 64-biters datamaskin / operativsystem (mange datamaskiner i disse dager er 64-biters), vil du kjøre 64-bitersversjonen av Java. Hvis du er usikker, må du kontrollere maskinens systeminnstillinger.

Windows-brukere kan åpne en ledetekst og skrive inn:

wmic oss får OSArchitecture

Den returnerte verdien vil indikere om operativsystemet er 32 eller 64-bit.

For det andre, sørg for at versjonen er oppdatert. Fra tidspunktet for denne publikasjonen er Java 7 den generelle utgivelsen av Java. Du kan kjøre Java 8 for å klemme ut enda mer ytelse.

Tredje, sørg for at du bare har en kopi av Java installert. Mange Minecraft-spillere rapporterer problemer når det er flere kopier av Java (eldre versjoner sammen med nyere versjoner, 32-bits ved siden av 64-bit, etc.) på sine maskiner.

Oppdater GPU-driverne

Når du bare bruker en datamaskin for nettlesing, betaler regningene og andre lette oppgaver, betyr det ikke noe om du har oppdatert GPU-drivere, da eventuelle forbedringer og forbedringer av fiksjon vil trolig gå ubemerket.

Når det kommer til et spill som Minecraft, hvor du virkelig kan få en datamaskin til å svette, kan alle de små oppdateringene i den nye driverpakken virkelig hjelpe. Kontroller fabrikatets og modellnummeret til din GPU, og besøk produsentens nettsted for å se om det finnes oppdaterte drivere tilgjengelig.

Overvåk Minecraft med Feilsøkingsmenyen

Grunnleggende i det forrige avsnittet sikrer at du ikke begrenser ytelsen før du selv kommer i gang. Når du fyrer opp Minecraft skjønt, er det beste du kan gjøre, å begynne å overvåke ytelsen i spillet.Du behøver ikke å holde monitoren hele tiden, men det er ganske praktisk for å få en følelse av hvordan ulike ytelsesjusteringer og spillbegivenheter påvirker ytelsen.

Start Minecraft og slå på feilsøkingsinformasjonen ved å trykke F3 på tastaturet.

Å holde denne tekstoverlegget midlertidig mens du spiller, kan virkelig hjelpe med å diagnostisere problemer med spillet. La oss slå ned hvilken informasjon du får. Den aller første linjen øverst på venstre side er den mest umiddelbart nyttige siden den viser spillversjonen din og i parentes, din FPS (rammer per sekund) og antall nyere oppdateringer.

Husk hvordan vi nevnte at Minecraft-kartene egentlig er uendelige? Selv om det er sant, vil ingen stasjonær datamaskin kunne gjøre hele kartet på en gang, så spillet er avhengig av "biter". Hver brikke er 16 × 16 blokker bredt og 256 blokker høyt (verdens høydegrense). Mens du beveger deg om spillet, laster du ekstra biter, en 16x16x256 hunk om gangen. Hver del laster i kontinuitet fra berggrunnet på bunnen av verden helt til himmelen.

På raskere datamaskiner skjer denne prosessen raskt, og du vil se verden ekspandere raskt foran deg mens du flyr rundt. På tregere datamaskiner kan ting halte litt hvis du prøver å zoome over verden i Fly-modus. Heldigvis, hvis du bare beveger deg rundt til fots, vil du bevege deg sakte nok til at enda mindre robuste datamaskiner ikke burde kjempe for mye.

Så ser vi på debug-utgangen ovenfor, våre to viktigste og umiddelbare avlesninger er i første linje: FPS og chunk oppdateringer. Hvis din FPS faller under 30, vil spillet virke mindre glatt enn videoavspilling, og du vil definitivt oppdage en liten choppiness her og der. Hvis det faller under 15 eller så bilder per sekund, vil du oppleve choppiness når du beveger deg rundt. Under 10 bilder per sekund, og spillet blir i det vesentlige unplayable.

Det andre stykket av den første linjen, chunk oppdateringene, indikerer hvor mange biter som nettopp er oppdatert. Hvis du har vært ledig i noen minutter, vil dette nummeret være lavt (og muligens null). Hvis du nettopp har flyttet rundt kartet ved hjelp av Flymodus (som vi gjorde da skjermbildet ovenfor ble tatt), har du et veldig høyt oppdateringsnummer da bevegelsen din har tvunget spillet til å laste en haug med nye biter og potensielt oppdatere biter du har passert igjen.

Å lese disse to tallene sammen er nyttig for å bestemme hvorfor rammeparametrene (FPS-nummeret) er lavere. Hvis du nettopp har fløyet over en helt ny del av kartet, blåst noe opp med en stor haug med TNT, eller på annen måte tvunget spillet til å gjøre noe seriøst, ville det ikke være uvanlig å se FPS-nummerfallet ditt og din klump oppdateringsnummer klatre.

Hvis spillet har blitt lastet i en stund, og du ikke beveger deg aktivt (og laster inn nye biter i prosessen), bør rammeplassen klatre / stabilisere. Hvis rammeprisen din fortsatt er lav mens du er tomgang eller knapt beveger deg rundt, er det mulig at maskinen din ikke har strøm til en jevn Minecraft-opplevelse.

Optimalisering via videoinnstillingsmenyen

Før du kaster inn håndkleet, la oss ta en titt på de tingene som er i din kontroll (og krever ikke at du kjøper et nytt skjermkort). Hvis du sliter med lave bildefrekvenser, hopper du inn i spillmenyen, ved å trykke på "ESC" -tasten mens du spiller, og deretter navigerer til Valg -> Videoinnstillinger.

La oss jobbe oss ned i listen over innstillinger for å markere hvilke du bør fokusere på i ditt arbeid for å presse ut bedre rammepriser. Vi har forklart dem alle, men sett de som er relevante for å øke FPS i kursiv.

grafikk Fancy er mer ressursintensiv; Det blir skyggeutvikling, dynamisk vann, volumetriske skyer og gjennomsiktige blader, blant annet. Bytt til "Fast" for å deaktivere effektene og øke FPS.
Render Distance Hvor langt Minecraft-motoren gjør spillet, i biter, fra spillerens nåværende posisjon. Senking av dette tallet øker FPS.
Dempet belysning Denne innstillingen har en svært minimal effekt på ytelsen; Vi foreslår at du forlater det fordi det er ganske stygg å bytte det til de lavere innstillingene (og du får svært lite FPS boost i retur).
Max Framerate Denne delen er faktisk litt counterintuitive. Datamaskinen din kan ikke vise en ramme som er noe høyere enn skjermens oppdateringsfrekvens, som begrenser den til oppdateringshastigheten på skjermen (30, 60 eller 120hz).
3D Anaglyph For bruk med tradisjonelle rød-blå 3D-briller.
Se Bobbing Når på, går spillerne bobber litt mens de går; når av er visningen stabil.
GUI-skala Justerer skjermdisplayet (for eksempel hurtig tilgangsbar og helse / sult). Hvis du spiller på en veldig stor skjerm og finner GUI for å være for liten, kan du fikse det her.
Avansert OpenGL Fungerer bare på maskiner med GPUer som støtter OpenGL 2.0+; bidrar til å øke FPS ved bare å gjengi det som er synlig for spilleren. Det er ingen risiko for å slå den på (hvis du ikke har riktig GPU, vil ingenting skje).
skyer Å skru skyene av gir en svært liten økning i ytelsen.
lysstyrke Ingen effekt på ytelse, bare en gamma-stil justering av lysnivåer i spillet.
partikler Slå av partikler (for eksempel røyk fra fakler) gir en svært liten økning i ytelse.
Full skjerm Bytte spill til fullskjermmodus kan øke ytelsen, ettersom flere av GPU'en er rettet eksplisitt mot spillet.
Bruk Vsync Vsync låser bildefrekvensen til oppdateringsfrekvensen på skjermen.Slå av dette hvis du rutinemessig blir mindre enn oppdateringsfrekvensen på skjermen (f.eks. Skjermen din er 60Hz, men du får vanligvis bare 25FPS) fordi det kan forårsake forsinkelse og en veldig irriterende stamming av skjermbildet. Hvis du har en kraftig datamaskin, er Vsync en enkel måte å ramme inn, begrense FPS til den nåværende skjermens oppdateringsfrekvens.
Mipmap Høyere nivåer gir høyere teksturutjevning; Minkende Mipmap-nivå kan øke ytelsen, men på bekostning av stygge teksturer.
Anisotropisk filtrering Fungerer med Mipmap-systemet og gjenoppretter detaljering (spesielt på overflater som ses på avstand eller i vinkel); å slå av AF kan øke ytelsen.

Et notat om Vsync før vi fortsetter: Hvis du har en kraftig datamaskin, er det nyttig å slå av Vsync midlertidig for å vurdere om ytelsesjusteringene dine er nyttige, men du bør slå den på igjen når du er ferdig. Mens det kan være spennende å se deg, kan du klemme ut 500 + FPS med din splitter nye GPU, virkeligheten er noe over oppdateringsfrekvensen på skjermen din er bortkastet og bare ekstra stress på GPU. Hvis skjermen din er 75Mhz, betyr det at den ikke kan vise mer enn 75 bilder per sekund, og alt over det er faktisk ubrukelig, da øynene dine aldri ser det.

Hvis fiddling med disse innstillingene hjelper litt, men ikke nok, fortvil ikke. I vår kommende Advanced Minecraft-serie vil vi vise deg hvordan du moderer spillet med ytelsesforbedrende mods som kan klemme ut 30+ FPS på eldre maskinvare.

Før vi forlater feilsøkingsskjermbildet, er det en annen veldig nyttig informasjonsserie for en ny spiller gjemt bort i feilsøkingsmenyen: Den andre datablokken på skjermen som starter med "x:" er koordinat / retningsdata. X / Z tilsvarer hvor langt du er borte fra sentrum av verdenskartet (tenk på dette som X / Y-koordinatene på en typisk koordinatgraf), Y-verdien tilsvarer høyden din (1 er grunnfjellet helt nederst av kartet og 256 er den øvre grensen for det byggbare rommet i spillet).

Til slutt angir F retningen både i navn (f.eks. Nord) og grad (for eksempel -155). Ved å bruke mer avanserte materialer i spillet kan du bygge et primitivt kompass, men det kommer ikke nær å gi den slags presisjon og nytte de spesifikke koordinatene på feilsøkingsskjermen gjør.

Vi anbefaler å lage notater ved hjelp av feilsøkingsskjermkoordinatene når du finner noe kult du vil gå tilbake til, eller hvis du skal vandre langt borte fra hjemmet ditt, slik at du kan finne veien tilbake igjen. I skjermbildet over, for eksempel, hvis vi gikk seg vill og måtte gå tilbake til vårt lille hus, måtte vi trekke tilbake til koordinater -258,66 x -1949.82 for å komme hjem til hjemmet.

Neste leksjon: Meet the Biomes of Minecraft

Morgendagens leksjon vil være fokusert på Minecrafts vakre geografi: for et så enkelt utseende spill er det så mange severdigheter å se!

Lekene dine for i kveld er å fortsette å utforske din nye Minecraft-verden i Creative Mode for å bli kjent med bevegelseskommandoene, samt å begynne å utforske det brede utvalget av terreng (og funksjonene deri). I morgen skal vi sette navn på alle de nye stedene du har oppdaget.

Link
Plus
Send
Send
Pin