Skip to main content

Tips for e-postbrukere: Sikre og beskytt e-postkontoen din

Tips for e-postbrukere: Sikre og beskytt e-postkontoen din

Geoffrey Carr

Daglig hører du om at bedrifter blir hacket og brukerens personlige opplysninger som e-postadresser blir stjålet. For de fleste brukere betyr dette ingenting, men for andre betyr det en følelse av ingen sikkerhet. Disse hackerne legger deretter inn denne informasjonen for at verden skal se og være ukjent for mange mennesker, de som tar denne informasjonen flere ganger enn du kunne forestille deg, tar disse e-postene og gjør hva de kan for å prøve å hack dem bare for den rene glede av sier de gjorde det.

Sikre og beskytt e-postkontoen din

Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot denne daglige krigen mot de som er så uærlige? Prøv disse enkle tipsene for å beskytte deg selv. Fokuset er på brukere som bruker Windows Live Mail, men mange av disse tipsene kan overføres til hvilken e-postklient du foretrekker.

Først og fremst!

Passord

 • Ikke velg et passord du har brukt til andre onlinetjenester. Hvis noen skulle komme inn i de andre tjenestene og oppdage e-post-IDen din, kunne de lett logge seg på e-posten din også. Ditt kjæledyr navn, bursdag, jubileum, barns navn ... ingen av disse er gode passord.
 • Velg et passord som ikke lett gjettes av noen bortsett fra deg. Tro det eller ei, det er folk som tilbringer sine dager å lage tekstfiler med lister over tusenvis av vanlige passord som ikke gjør noe, men kjør disse passordene mot e-postkontoer til de finner ut det. Du kan sjekke styrken på passordet ditt på Microsoft Password Strength Checker.
 • Endre passordet ditt regelmessig. En fin funksjon i Hotmail er muligheten til å ha passord utløper hver 72 dag, og når aktivert tvinger en bruker til å opprette et nytt passord. Klikk IDen din fra verktøylinjen over innboksen din; Du kan få et bilde som vises - velg Vis kontoinformasjon (åpner nettleseren din for å logge på) - for Passord velg Endre og merk av i boksen som sier Gjør passordet mitt utløper hver 72 dag.
 • Ikke lagre passordet ditt på telefonen eller noe annet sted som noen kan skje for å plukke den opp og enkelt hente den.

Kontakt

 • Ikke legg til noen du ikke vet!
 • Før du åpner en epost du tror kan være en venn, men du er usikker, høyreklikk e-posten og velg egenskaper. Du vil kunne se den ekte e-postadressen meldingen ble sendt fra. Det er for mange falske e-postmeldinger som treffer Innboks daglig som prøver å gjemme seg som legitime meldinger. Med lesepanel av (se nedenfor) høyreklikker du en melding egenskaper ekte adresse som vises.
 • Se hvem du legger til i Safe Sender-listen. En ting jeg har lært meg å gjøre er hver eneste så ofte; Jeg vil fjerne alle fra Safe Sender-listen og begynne å friske. Med mengden e-post jeg mottar daglig, legger jeg stadig til, og etter en stund begynner en ny start å holde meg oppdatert med hvem jeg har lagt til. Meny Alternativer Sikkerhetsalternativer Safe Senders.
 • Når du legger til brukere i listen Blokkerte avsender, har du to alternativer, legger du til brukeren i listen Blokkert avsender eller Blokkerdomen. Jeg har funnet det hjelper hvis jeg høyreklikker meldingen og ser hva domenet er før jeg legger til domener i listen. Dette alternativet er alltid best da det legger til navn som slutter med et bestemt domene i stedet for å bare legge til brukeren. Kontroller domenet først sikrer at du ikke blokkerer et legitimt domene som @ Hotmail.com, @ Gmail.com eller @ yahoo.com, i så fall vil det blokkere e-post som slutter med disse domenene. Meny Alternativer Sikkerhetsalternativer Blokkerte avsendere.

Trygghet og sikkerhet

 • Hold innboksen og slettet mappe ren for meldinger som inneholder personlig informasjon.
 • Ikke hold lagret e-post på kontoen din. WLM leveres med en praktisk Eksporter-funksjon som lar deg eksportere alle e-postmeldingene dine til et sted på datamaskinen. Meny Eksporter e-post / e-postmeldinger Microsoft Windows Live mail Velg mappe.
 • Som nevnt, høyreklikk alltid på en melding før du åpner den og se egenskaper hvis du er usikker på avsenderen.
 • Ikke sett innboksen for å åpne meldinger automatisk når WLM starter. Det er utallige tråder fra folk som sier at de ikke har åpnet en melding, men noen har hacket sin e-postkonto, og dette er i stor grad på grunn av denne innstillingen. Øverste faner Vis Lesepane Velg Av.
 • Hold søppelfilter satt til Høy og aktiver muligheten til å rapportere søppelpost til Microsoft. Meny Alternativer Sikkerhetsalternativer Alternativer.
 • Aktiver alternativet under kategorien Phishing som beskytter innboksen din fra meldinger med potensielle Phishing-koblinger. Meny Alternativer Sikkerhetsalternativer Phishing.

En ting jeg kan si at Microsoft har gjort bra de siste årene, er vanskeligere å holde søppelpost ut, og hvis noen argumenterer for dette, vil jeg anbefale å sjekke andre e-posttjenester og se hvor mye søppel kommer igjennom. Selv om det er noen funksjoner jeg vil gjerne se lagt til, for eksempel Import Export Blocked Sender List, er Windows Live Mail en veldig god e-postklient som alt i alt er brukervennlig.

Bunnlinjen er, hvis du har en e-postadresse, beskytter deg selv. Brukere bruker e-post for så mye om ikke mer av sitt daglige liv som de gjør fysisk post, og den daglige trusselen om noen som prøver å komme inn på e-postkontoen din, øker.

Du vil kanskje også sjekke ut Hotmail Logg inn: Sikker pålogging og Gmail Logg inn: Sikker innlogging.

Link
Plus
Send
Send
Pin