Skip to main content

Kan du bytte ut batteriet i MacBook?

Kan du bytte ut batteriet i MacBook?

Geoffrey Carr

Batteriet er ofte den første delen som virkelig mislykkes i eldre MacBooks. Hvis dette skjer med deg, vil du gjerne høre at du kanskje bare kan erstatte det selv.

En merknad om garantier

Hvis du har en gammel Mac der batteriet ikke holder en kostnad på grunn av alder, vil det mest sannsynlig ikke bli dekket av garantien. Det er fordi garantiperioden er utløpt, og fordi slitasje ikke er dekket av garantien, uansett.

På den annen side, hvis du har en Mac som bare er noen år gammel, som ikke holder en kostnad eller ikke vil lade seg i det hele tatt, er det en sjanse for at batteriet er defekt, og Apple vil reparere det gratis. Og hvis du kjøpte MacBook i EU, kan garantiperioden vare så lenge som seks år. Det er verdt å sjekke, siden det å erstatte batteriet kan være en ganske stor jobb.

En merknad om sikkerhet

Litiumionbatterier - som den som er inni MacBook-boksen, kan bokstavelig talt eksplodere. Dette er noe du virkelig trenger å huske på når du vurderer en reparasjonsjobb som å bytte ut batteriet.

Du bør alltid sørge for at batteriet er helt drenert før du fjerner det. Du må også vurdere hvordan du skal avhende den. Du kan ikke bare kaste den bort. I stedet må du ta det til et teknisk resirkuleringssenter eller avfall av farlig avfall, der de vil ha den nødvendige oppsettet for å kaste batterier på en trygg måte.

Hvis alt dette høres litt for deg, er det sannsynligvis en dårlig ide for deg å bytte ut ditt eget batteri. Du kan ikke engang spare så mye penger å gjøre det selv over å la proffene gjøre det. Likevel kan du erstatte batteriet på en rekke MacBooks hvis det er ruten du velger.

På hvilke MacBooks kan du bytte ut batteriet?

Hvor vanskelig det er å bytte ut batteriet, er avhengig av hvilken MacBook du har. Noen modeller, som for eksempel MacBook Pro 15 i 2009, hadde faktisk flyttbare batterier, mens nyere modeller, for eksempel 2015 MacBook Pro 15 "med Retina Display, har i stedet batterier som er limt inn. Du må faktisk bruke et løsemiddel for å fjerne dem.

Du kan for øyeblikket erstatte batteriet selv på følgende MacBooks:

 • MacBook Pro 13 "(alle modeller)
 • MacBook Pro 13 "med Retina Display (alle modeller)
 • MacBook Pro 13 "med funksjonstaster (alle modeller)
 • MacBook Pro 15 "(alle modeller)
 • MacBook Pro 15 "med Retina Display (alle modeller)
 • MacBook Pro 17 "(alle modeller)
 • MacBook Air 11 "(alle modeller)
 • MacBook Air 13 "(alle modeller)
 • MacBook Unibody (alle modeller)

Du kan dessverre ikke erstatte batteriet så enkelt på følgende modeller:

 • MacBook Pro 13 "med berøringslinje (alle modeller).
 • MacBook Pro 15 "med berøringslinje (alle modeller).
 • Retina MacBook (alle modeller).

Slik bytter du batteriet i din Mac

Hvis MacBook er en av de virkelig tidlige modellene som har et brukbart flyttbart batteri, erstatter det bare et spørsmål om å peke den gamle ut og erstatte den med det nye batteriet. Men hvis du har en modell uten et flyttbart batteri, må du åpne MacBook-saken din. Og for det, trenger du en guide.

Det er litt utenfor omfanget av vårt syn for å gi en slik veiledning for hver MacBook, men heldigvis har våre venner over på iFixit dekket deg. Gå til iFixit og finn veiledningene for MacBook-modellen din. De har en batteriutskriftsguide for hver MacBook som er oppført ovenfor. Deres guider forteller deg også hvor vanskelig erstatningen kommer til å være, så du kan bestemme om du vil fortsette eller bare få Apple til å gjøre det.

De selger også kits som følger med et nytt batteri og alle verktøyene du trenger for å utføre jobben.

Når du har installert det nye batteriet, må du kalibrere det. La det nye batteriet tømme, og lad det lade opp til 100% før det slipper av, til MacBook slår av. Nå kan du lade den opp og bruke den igjen som vanlig.

Link
Plus
Send
Send
Pin