Skip to main content

Sikker modus virker ikke, kan ikke starte i sikker modus i Windows 10/8/7

Sikker modus virker ikke, kan ikke starte i sikker modus i Windows 10/8/7

Geoffrey Carr

Windows-sikker modus er et alternativ som er veldig nyttig når du trenger å utføre noen feilsøking. Hvis du finner ut at Safe Mode ikke virker, og du ikke kan starte datamaskinen i sikker modus, foreslår dette innlegget noen trinn du kan prøve å fikse problemet.

Sikker modus bruker minimumskravene til enhetsdrivere og tjenester for å starte Windows-operativsystemet. For å starte opp i sikker modus, trykker man normalt på F8 ved oppstartstid. Prosedyren for å starte Windows 10 i Safe Mode er litt annerledes.

Kan ikke starte i sikker modus

Men du kan til tider at du er engang kan ikke starte opp i sikker modus. Her er noen feilsøkingstrinn som du kanskje vil prøve å fikse din sikre modus.

1. Prøv et systemgjenoppretting til et tidligere godt poeng når Safe Mode fungerte og se om det hjelper.

2. Skriv inn sfc / scannow i en administrativ kommandoprompt og trykk Enter for å kjøre System File Checker. Det kan ta en stund. Gå med en kaffe eller noe til det kjører skanningen. Når du er ferdig, start på nytt, prøv igjen og se om det har hjulpet.

3. Kjør reparasjonsinstallasjon av Windows 7. Windows 10-brukere kan tilbakestille dette PC-alternativet eller kjøre DISM.

4. Skriv inn msconfig i start søk og trykk Enter for å åpne System Configuration verktøyet. Her under Boot-fanen> Oppstartsalternativer, sjekk Sikker oppstart og minimal. Klikk på Bruk / OK. Omstart. Når du er ferdig med å jobbe i sikkermodus, går du tilbake til msconfig og fjern merket fra Safe Boot.

Vær oppmerksom på at denne typen krever at datamaskinen din starter opp i sikker modus - datamaskinen kan derfor muligens gå i en loop, men det er fortsatt ikke mulig å starte opp i sikker modus. Så bruk dette som et siste alternativ og bruk det bare hvis du vet hva du gjør. Se dette innlegget hvis PCen din er fast og ikke kan gå ut av Safe Mode.

5] Lag en skrivebordsgenvei for å starte datamaskinen på nytt i feilsøkingsmodus. Høyreklikk på skrivebordet, velg Ny> Snarvei. I feltet Plassering kopiere lim inn følgende bane:

C:WindowsSystem32msconfig.exe -2

Klikk på neste og navngi snarveien som, si, Start omstart.

Sikker modus virker ikke

Det er også en gratis programvare kalt Safe Mode Fixer som lover å fikse din ødelagte sikre modus. Selv om jeg ikke har prøvd det, kan det hende du vil opprette et systemgjenopprettingspunkt først, og deretter laste det ned og ta en betraktet samtale på den.

Jeg håper noe hjelper deg.

Disse koblingene er også sikker på at du interesserer deg:

  1. Slik starter du i sikker modus mens du starter oppstart av Windows
  2. Vis oppstartinnstillinger og oppstart i sikker modus i Windows
  3. Avinstaller programmer i Sikker modus i Windows 10/8
  4. Gjør Windows Installer i sikker modus
  5. Aktiver F8-nøkkel og sikker modus i Windows 10/8.
Link
Plus
Send
Send
Pin