Skip to main content

Hvordan sjekke, deaktiver, aktiver TRIM-støtte i Windows 10

Hvordan sjekke, deaktiver, aktiver TRIM-støtte i Windows 10

Geoffrey Carr

I dette innlegget vil vi se hvordan å sjekke om TRIM er aktivert på din Windows 10/8/7 PC og hvordan du deaktiverer eller aktiverer TRIM-støtte i Windows 10, for å få SSD- eller Solid State-stasjonene til å kjøre på optimal ytelse.

Windows inneholder nå en forbedret lagringsoptimereren. Når Storage Optimizer oppdager at volumet er montert på en SSD - sender det et komplett sett med TRIM-tips for hele volumet igjen - dette gjøres ved tomgang og bidrar til å tillate SSDer som ikke kunne ryddes tidligere - en sjanse til å reagere på disse tipsene og opprydding og optimering for best mulig ytelse.

Hvis du ikke vet, er TRIM et lagringsnivåhint, NTFS sender for noen vanlige inline-operasjoner som "deletefile." NTFS vil sende slike trimmer når filer slettes eller flyttes fra disse regionene; SSDer bruker disse hintene til å utføre en opprydding i bakgrunnen som kalles 'tilbakekalling' som hjelper dem til å gjøre seg klar for neste skriving.

Kort sagt, TRIM, introdusert i Windows 7, er en måte å kommunisere med SSD på om sektorer som ikke er nødvendig lenger.

Sjekk om TRIM er aktivert

For å sjekke om TRIM er aktivert på Windows 10-PCen, på WinX-menyen, åpne Kommandoprompt (Admin), skriv inn følgende og trykk Enter:

fsutil behavior query DisableDeleteNotify

Hvis du ser en 0 det betyr at TRIM er aktivert og du trenger ikke å gjøre noe lenger. Men hvis du mottar en 1, betyr det at TRIM er deaktivert, og du må aktivere det.

Når du kjører kommandoen, kan du alternativt se ett av disse resultatene:

NTFS DisableDeleteNotify = 0 (Disabled) > Midler> TRIM-støtte aktivert for SSDer med NTFS ReFS DisableDeleteNotify = 0 (Disabled) > Midler> TRIM-støtte aktivert for SSDer med ReFS

NTFS DisableDeleteNotify = 1 (Aktivert) > Midler> TRIM-støtte deaktivert for SSDer med NTFS ReFS DisableDeleteNotify = 1 (Enabled) > Midler> TRIM-støtte deaktivert for SSDer med ReFS

NTFS DisableDeleteNotify er for øyeblikket ikke angitt > Midler> TRIM-støtte for SSDer med NTFS er for øyeblikket ikke satt, men vil automatisk bli aktivert hvis SSD med NTFS er tilkoblet. ReFS DisableDeleteNotify er for øyeblikket ikke angitt > Midler> TRIM-støtte for SSDer med ReFS er for øyeblikket ikke satt, men vil automatisk bli aktivert hvis SSD med ReFS er tilkoblet.

Aktiver TRIM i Windows 10

For å aktivere TRIM, i CMD-vinduene, skriv inn følgende og trykk Enter:

fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0

Deaktiver TRIM

Hvis du trenger å deaktivere TRIM av en eller annen grunn, bruk følgende kommando:

fsutil behavior set DisableDeleteNotify 1

Hvis det skulle bemerkes at TRIM bare vil fungere hvis Solid State Drive støtter det på Windows 10/8/7-datamaskinen.

Relaterte innlegg:

  • Slik deaktiverer eller aktiverer du ReFS eller Resilient File System på Windows 10
  • Den forbedrede diskdefragmenterings- og lagringsoptimereren i Windows 8/10
  • Hybrid Drive vs SSD vs HDD: En sammenligning
  • Trenger du å defragmentere SSD? Hva skjer hvis du defragmenterer en Solid State Drive
  • Komplett liste over Windows Feilsøking eller Stopp Feilkoder

Link
Plus
Send
Send
Pin