Skip to main content

Installere MonoDevelop fra Source på Ubuntu

Installere MonoDevelop fra Source på Ubuntu

Geoffrey Carr

Etter å ha lest et innlegg fra min venn Daniel om den nye utgivelsen av MonoDevelop bestemte jeg meg for å prøve å installere den ... som er da jeg skjønte at installasjonen fra kilden er så smertefull, vil jeg bedre finne ut det og dele det med alle andre.

Det første vi må gjøre er å installere alle forutsetninger for utviklingsbibliotekspakker, slik at vi kan koble dem sammen når vi bygger. Dette vil ta ganske lang tid, spesielt monodoc-installasjonen.

Du bør være oppmerksom på at mono-kjøretiden er installert som standard i Feisty, og derfor vises den ikke i denne listen. Hvis du prøver dette på en annen utgave, vil du sørge for å installere det også.

sudo apt-get install mono-devel build-essential mono-gmcs libmono-dev libpango1.0-dev libgtk2.0-dev libgtksourceview2.0-cil libgecko2.0-cil monodoc libmono-system-runtime2.0-cil libmono-cairo2.0-cil gettext

Nå vil du laste ned, trekke ut og untar den nyeste kilden til en katalog av ditt valg. (Du vil sørge for at 0.16 er fortsatt den siste)

wget http://go-mono.com/sources/monodevelop/monodevelop-0.16.tar.bz2

bunzip2 monodevelop-0.16.tar.bz2

tar xvf monodevelop-0.16.tar

cd monodevelop-0.16

Nå kan vi starte kompileringen, og du vil legge merke til at ./configure-linjen passerer i prefiks-alternativet slik at den vil installere i riktig katalog.

./configure –prefix=`pkg-config –variable=prefix mono`

make

sudo make install

På dette tidspunktet må MonoDevelop installeres. Du kan starte den med Alt + F2 ved å skrive inn MonoDevelop inn i løpekassen.

MonoDevelop kommer virkelig sammen siden sist jeg brukte den, selv om det fortsatt er mange feil. Den mest bemerkelsesverdige manglende funksjonen er mangelen på integrert debugger ...

Testet på en ren Feisty installasjon.

Last ned MonoDevelop fra monodevelop.com

Link
Plus
Send
Send
Pin