Skip to main content

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN feil i Chrome på Windows 10

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN feil i Chrome på Windows 10

Geoffrey Carr

De DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Feil er veldig forvirrende, men det er vanligvis ganske enkelt å løse. Dette kan være første gang du har sett problemet, men det er faktisk en av Google Chromes vanligste DNS-feil. Når du prøver å åpne en hvilken som helst nettside, og du finner denne feilmeldingen som vises, er det noen forslag du kan følge:

This webpage is not available, www.website.com’s server DNS address could not be found, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Nesten i alle situasjoner blir IP-adressene som brukes av Internett-leverandørens domenenavnsserver, automatisk angitt av Internett-leverandøren din via Dynamic Host Configuration Protocol. Websiden du prøver å koble til, kan ikke nås fordi DNS-oppslaget kan mislykkes eller ikke lastes inn. Det er nettverkstjenesten som oversetter et nettsteds navn til sin internettadresse. Dette DNS-feil er oftest forårsaket av å ha ingen forbindelse til internett eller et feilkonfigurert nettverk. En ikke-responsiv DNS-server kan også være årsaken til dette problemet. En annen grunn kan skyldes en brannmur som hindrer Google Chrome fra å få tilgang til nettverket.

Fikse DNS-adressen til nettserverens server kunne ikke bli funnet

1] Spyl DNS-cache

Skyll først DNS-bufferen din, start datamaskinen og ruteren på nytt og se om det hjelper.

2] Bruk Google Public DNS

Hvis det ikke hjelper, bruk Google Public DNS og se om det fungerer for deg. Du må eksplisitt endre DNS-innstillingene i operativsystemet ditt ved hjelp av DNS-IP-adressene. Du trenger ikke å bekymre deg om prosedyren; Prosessen med å endre DNS-innstillingene varierer i henhold til operativsystem og versjon av operativsystemet eller enheten du bruker. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du skal vise deg hvordan du løser dette problemet på Windows.

Spørsmålet om hva vi snakker i denne artikkelen skjer vanligvis i Google Chrome-nettleseren du bruker på Windows PC. Chrome kan vise et grått vindu med en av denne meldingen hvis noe er galt med Internett- eller DNS-innstillinger. Hver gang du skriver domenenavnet i nettleseren, er det kjent at DNS vil se etter IP-adressen til domenenavnet og returnere resultatet til deg.

Først av alt, høyreklikk på oppgavelinjens Nettverksikon og velg Nettverks- og delingssenter.

Velg "Endre adapterinnstillinger".

Søk etter nettverksforbindelsen som brukes til å koble til Internett, alternativet kan være enten "Local Area Connection" eller "Wireless Connection".

Høyreklikk på den og klikk Egenskaper.

Velg det nye vinduet for å velge "Internet Protocol 4 (TCP / IPv4)" og klikk deretter Egenskaper-knappen.

Klikk avkrysningsboksen for "Bruk følgende DNS-serveradresser" i det nye vinduet.

Skriv inn 8.8.8.8 og 8.8.4.4

Til slutt klikker du OK og avslutter.

Håper dette hjelper!

Relaterte innlegg:

  • Forstå DNS ​​Lookup: En 101 Guide til DNS
  • DNS Cache Forgiftning og Spoofing
  • Hva er et DNS Hijacking angrep og hvordan å forhindre det
  • Optimaliser Internett-tilkoblingen din for hastighet med DNS-benchmark
  • Yandex DNS gjennomgang: Raskere, sikrere Internett med kontroller

Link
Plus
Send
Send
Pin