Skip to main content

Slik kobler du til et trådløst nettverk i Windows 10

Slik kobler du til et trådløst nettverk i Windows 10

Geoffrey Carr

Kanskje du nylig har tilbakestilt hele nettverket eller gjort bryteren fra en kablet tilkobling til en trådløs en. Uansett må du gjøre denne forbindelsen skje. Slik gjør du det i Windows 10.

Koble til et Wi-Fi-nettverk

Det første du må gjøre er å sørge for at Wi-Fi er aktivert i Windows, slik at datamaskinen din kan "se" de tilgjengelige nettverkene i ditt område. Klikk på Wi-Fi-ikonet på oppgavelinjen, og klikk deretter på "Wi-Fi" -knappen.

Når den er aktivert, blir Wi-Fi-knappen blå i stedet for grå.

Når du har aktivert Wi-Fi (eller den allerede var aktivert), ser du en liste over nettverk som du kan bli med. Bare klikk på nettverket du vil ha.

Så, hva om du er i et område med mange tilgjengelige Wi-Fi-tilkoblinger, og du er ikke sikker på hvilken du skal bli med? Hvis du er hjemme, må du sjekke bunnen av Wi-Fi-adapteren (eller ruteren / modemet hvis du har en kombinasjonsenhet). Standard tjenestesettidentifikator (SSID) - navnet på hjemmenettverket ditt - er vanligvis nederst eller bak på enheten. Det er vanligvis et standard passord trykt der også. Skriv det ned, fordi du trenger det for å bli med i nettverket.

Hvis du endret ditt standardnettverksnavn og ikke husker det, må du enten logge på adapteren eller ruterenes administrasjonsside, endre den, eller tilbakestille enheten hvis du ikke kan huske legitimasjonene dine for å logge på.

Når du har nettverksnavnet og passordet i hånden, må du bare klikke på navnet på nettverket du vil bli med, og deretter trykke på "Koble" -knappen. Hvis det er et nettverk, vil du koble til regelmessig, du vil kanskje krysse av i "Koble automatisk" -boksen, slik at du ikke trenger å åpne nettverksinnstillingene i fremtiden.

Deretter ber Windows deg om sikkerhetsnøkkelen eller passordet ditt til modem / ruteren. Gå videre og skriv inn det, og klikk deretter på "Neste" -knappen.

Det er det. Nå er du online og i stand til å bruke internett på din Windows-maskin!

Hva hvis du ikke kan koble?

Hvis du ikke kan koble til det trådløse nettverket, må du gjøre en liten feilsøking. Tydeligvis kan vi ikke dekke spesifikkene til alle typer tilkoblingsproblemer her, men vi kan gi deg noen måter å nærme seg problemet på:

  • Begynn med det åpenbare. Pass på at du har riktig navn og passord for nettverket du prøver å bli med.
  • Prøv å starte datamaskinen på nytt og starte ruteren på nytt. Du vil bli overrasket over hvor mange problemer som kan løse.
  • Hvis andre enheter kobler til Wi-Fi-nettverket ditt i orden, må du fokusere på hvorfor din Windows 10-PC ikke kan. Hvis du ikke kan slå Wi-Fi i det hele tatt, kan du slå opp Windows Enhetsbehandling og sørge for at Wi-Fi-adapteren faktisk fungerer.
  • Du kan også prøve å tilbakestille Windows 10-nettverksinnstillingene, og starte fra bunnen av.
  • Hvis du kobler til, men får svært lave hastigheter eller tapt tilkoblinger, kan du muligens gjøre ditt Wi-Fi-signal bedre.

Og hvis du er i stand til å koble til Wi-Fi, men ikke på internett, kan du sjekke ut vår guide til feilsøking for Internett-tilkoblingsproblemer.

Link
Plus
Send
Send
Pin