Skip to main content

10 Vanlige Photoshop Frustrations (og hvordan å fikse dem om fem minutter)

10 Vanlige Photoshop Frustrations (og hvordan å fikse dem om fem minutter)

Geoffrey Carr

Photoshop er ikke alltid den mest brukervennlige av programmene. Noen ganger har det frustrerende problemer, og løsningen er ikke alltid klar. Her er en liste over 10 irriterende problemer du måtte ha med Photoshop, og enkle løsninger for å fikse dem.

De vil variere fra enkle til komplekse, noen som arbeider med hvorfor programmet ikke lar deg bruke markørverktøyene, eller hvorfor markøren din har endret form. Les videre for å se listen, og hva du kan lære å gjøre din grafikkredigeringsopplevelse mer behagelig og produktiv.

Markøren din forsvinner eller endrer form

Problemet: Etter å ha jobbet med noen type eller et annet verktøy, bare å gå tilbake til børsten for å finne ut at markøren har endret form, og det er vanskelig å se. Hva har det skjedd?

Løsningen: Hvis markøren ser ut som de som er rett over, har du sannsynligvis byttet til "presise cursors." En enkel trykk på Caps Lock nøkkelen vil returnere dem til normalt. Du kan også endre dem under dine preferanser, hurtigtast Ctrl + K.

Panelene dine forsvinner

Problemet: Usikkert hva du har gjort, har alle panelene dine forsvunnet fra skjermen. Menyen er fortsatt tilgjengelig, men hva har ført til at alle skal gå vekk?

Løsningen: Normalt er alle paneler skjult av et raskt trykk på Tab nøkkel, ofte ved et uhell. Et enkelt trykk skjuler alle aktive paneler, og en annen bringer dem tilbake som de var, og det er ikke nødvendig å reaktivere dem under Vindu-menyen.

Dine børsteverktøy (eller andre) har stoppet å fungere

Problemet: Du prøver å male, slette, klone stempel, heal pensel osv., Og Photoshop vil ganske enkelt ikke gjøre et merke på lerretet ditt eller la deg bruke verktøyene som normalt.

Løsningen: Dette kan være en av flere problemer. Gå til Velg> Avmarker hvis du har et område valgt med markeringsverktøyet som du kanskje har glemt eller ikke kan se. Derfra Naviger til kanalpanelet, og kontroller at du ikke jobber i en rask maske kanal eller en annen ekstern kanal. Hvis du er, klikk på den kombinerte RGB-kanalen (bildet ovenfor, midten) eller den kombinerte CMYK-kanalen, hvis du tilfeldigvis jobber i CMYK. Du bør også kunne se om du er i en maske kanal, en annen potensiell fallgruve.

Hvis du arbeider i hurtigmaskemodus (bildet over høyre), kan du trykke på snarvei Q å gå tilbake til normal, eller bare klikk på ikonet i verktøykassen.

Utklippstavle Eksporter Feil Ved Bytte Programmer

Problemet: Photoshop henger opp hver gang du prøver å bytte programmer, og gir deg ofte en merkelig feil om utklippstavlen.

Løsningen: Trykk på hurtigtasten Ctrl + K for å få frem dine preferanser og under Generell, finner du "Eksporter utklippstavle." Dette vil stoppe deg fra å kopiere innpasning av bildedata fra Photoshop, men ikke inn i Photoshop.

Dokumenter og nye filer alltid åpne i faner

Problemet: Du har migrert til en ny versjon av Photoshop, med unntak av at du er tvunget til å bruke fanefunksjonen når du åpner et dokument eller oppretter en ny.

Løsningen: Gå til Innstillinger ved å trykke på snarvei Ctrl + K. Naviger til "Grensesnitt", der faner kan deaktiveres for nyåpnede dokumenter, illustrert ovenfor. For å sette et bilde i en kategori, bare dra det til snap-området øverst i programmet, rett under det øverste alternativpanelet og menyen.


Viktige bildefiler er ikke tilknyttet Photoshop

Problemet: Du dobbeltklikker en fil du forventer å åpne med Photoshop, og et program som har installert og tatt over den filforeningen.

Løsningen: Høyreklikk filen i Windows Utforsker, eller en fil av en lignende type. Finn "Åpne med", velg deretter "Velg standardprogram."

Derfra kan du tilknytte filen (og den etterfølgende filetypen) med Photoshop, og instruere Windows om å alltid bruke det programmet for den typen fil.


Ingen kontroll over automatiske "Smart Quotes"

Problemet: Du foretrekker, av ulike grunner, å bruke "Straight Quotes" versus de krøllete "Smart Quotes", men har ingen kontroll over hvordan de skal gjøres.

Løsningen: Lite kjent faktum, "Straight Quotes" er faktisk ikke sitater i det hele tatt, men en notering av føtter og tommer. De fleste programmer autokorreiserer "Smart Quotes" i stedet for dem, men dette kan skape mange problemer. Den enkleste måten er å sidestille ved hjelp av smarte sitater er å slå dem av. Bruk snarvei-tasten Ctrl + K for å åpne Preferanser og navigere til "Type." Du finner et alternativ der for å slå av autokorreksjon for Smart Quote.


Du omdanner kontinuerlig din Windows etter zoom

Problemet: Du ender med å zoome inn og ut av bildet ditt. Når du zoomer inn, er vinduet ditt samme størrelse som når du ble zoomet ut, og du må hele tiden endre størrelsen på den.

Løsningen: Innstillinger har også et alternativ for å dempe problemet. Ta med dem med snarvei Ctrl + K og se under kategorien "Generelt". Du får se alternativet for "Zoom resize Windows", som automatisk vil endre størrelsen på Windows når du zoomer inn i en bildefil.


Skrapdisken er full?

Problemet: Photoshop går verre enn noensinne, og den systemstasjonen ser veldig full ut. Når du går for å utføre store handlinger og filtre, gir det deg en feil-noe om skrapelastene?

Løsningen: Trykk på en enkel hurtigtast Ctrl + K for å åpne preferanser, og deretter navigere til "Ytelse." Du har muligheter på Scratch Disks for å aktivere, og kan legge til noen av dine gratis disker for Photoshop å bruke som ekstra skrapelodser.

Det kan heller ikke skade for å rydde opp plass med en Diskopprydding. Gå til Start-menyen, og finn "Diskopprydding" for å fjerne rydde opp plass på systemdisken.


Photoshop kjører sakte på underpowered maskiner

Problemet: Venter for alltid at filtre skal løpe? Kanskje bare grunnleggende kommandoer tar evig tid? Photoshop kjører som en hund på datamaskinen din - er det noe du kan gjøre?

Løsningen: Det åpenbare svaret er å oppgradere maskinen, spesielt til legg til RAM. En ny PC eller komponenter er imidlertid ikke alltid et alternativ for PC-brukere. Så enkelt naviger til Preferanser med hurtigtast Ctrl + K. Under "Ytelse" finner du en undermeny som gir deg mulighet til å gi Photoshop flere ressurser, opptil 100% av tilgjengelig RAM. Jo mer jo bedre, selv om du noterer deg "Ideal Range", med mindre du ikke planlegger å kjøre andre programmer sammen med Photoshop.

Og når alt annet feiler, kan det ikke skade å slå det på og av igjen.


Har du spørsmål eller kommentarer angående grafikk, bilder, filtyper eller photoshop? Send dine spørsmål til [email protected], og de kan være omtalt i en fremtidig How-To Geek Graphics-artikkel.

Image Credits: Frustrasjon av Sybren A. Stüvel, tilgjengelig under Creative Commons. RAM ved 37prime, tilgjengelig under Creative Commons.

Link
Plus
Send
Send
Pin