Skip to main content

IT: Slik installerer du Active Directory på Windows Server 2008 R2

IT: Slik installerer du Active Directory på Windows Server 2008 R2

Geoffrey Carr

Active Directory er viktig for ethvert Microsoft-nettverk som er bygd på klient-servernettverksmodellen. Det gjør at du kan ha en sentral sever kalt en Domain Controller (DC) som gjør godkjenning for hele nettverket. I stedet for at folk logger på de lokale maskinene, autentiserer de seg mot DC-en. Lar oss se på hvordan du installerer Microsofts Active Directory.

Installasjon

Åpne Server Manager og klikk på roller, dette vil få opp Roller-sammendraget på høyre side der du kan klikke på lenken Legg til roller.

Dette vil hente veiviser for Add Roller hvor du kan klikke på ved siden av å se en liste over tilgjengelige roller. Velg Active Directory Domain Services fra listen, du vil bli fortalt at du må legge til noen funksjoner, klikke på knappen Legg til nødvendige funksjoner og klikk ved siden av å fortsette.

En kort introduksjon til Active Directory vil bli vist, så vel som noen få lenker til flere ressurser, du kan bare klikke ved siden av hopper over her og klikk på installere for å begynne å installere binærfilene for Active Directory.

Når installasjonen er ferdig vil du bli vist en suksessmelding, bare klikk på Lukk.

konfigurasjon

Åpne Server Manager, utvide roller og klikk på Active Directory Domain Services. På høyre side klikker du på koblingen Koble til Active Directory Domain Services Installation Wizard (dcpromo.exe).

Dette vil slå av en annen veiviser, denne gangen for å konfigurere innstillingene for ditt domene, klikk ved siden av å fortsette.

Meldingen som vises, gjelder nå eldre klienter som ikke støtter de nye kryptografiske algoritmene som støttes av Server 2008 R2, disse brukes som standard i Server 2008 R2, klikk ved siden av å fortsette.

Velg å opprette et nytt domene i en ny skog.

Nå kan du navngi domenet ditt, vi vil bruke et lokalt domene grunnen til at det vil bli forklart i en kommende artikkel.

Siden dette er den første likestrømmen i domenet vårt, kan vi endre vårt funksjonsnivå for skog til Server 2008 R2.

Vi ønsker å inkludere DNS i vår installasjon, da dette vil tillate oss å ha en AD Integrated DNS Zone, når du klikker neste, vil du bli bedt om en melding bare klikk ja for å fortsette.

Du må velge et sted for å lagre loggfiler, det er en best practice å lagre databasen og SYSVOL-mappen på en stasjon og loggfilene på en egen stasjon, men siden dette er i et laboratoriemiljø, vil jeg bare la dem gå på samme stasjon.

Velg et STRONG Active Directory Restore Mode-passord og klikk neste to ganger for å slå av konfigurasjonen.

Du vil kunne se hvilke komponenter som installeres ved å se i den følgende boksen.

Når det er gjort, vil du bli varslet og kreves for å starte datamaskinen på nytt.

Det er alt det er for det, folkens, nå har du en fungerende installasjon av Active Directory.

Link
Plus
Send
Send
Pin