Skip to main content

Du må formatere disken i stasjonen før du kan bruke den

Du må formatere disken i stasjonen før du kan bruke den

Geoffrey Carr

Du har et problem hvis du mottar en melding, Du må formatere disken i stasjonen før du kan bruke den på din Windows-PC, mens du bruker den eksterne harddisken, USB, Memory eller SD-kortet, som du kan ha viktige data på den disken - men Windows 10/8/7 vil ikke la deg bruke disken og få tilgang til dataene til du format det.

I dialogboksen vil du se to alternativer. Formater disk og Avbryt. Hvis dataene ikke er viktige, og du har råd til å klare seg uten det, vil den valgte formatdisken være det enkleste og beste alternativet. Hvis ikke, så la oss se hva du kan gjøre.

Du må formatere disken i stasjonen før du kan bruke den

Årsaken til at dette skjer, er at stasjonen kan være feil. Dette kan også skje hvis du fjerner den eksterne stasjonen uten å bruke Fjerne maskinvare på en trygg måte alternativ. Du kan tenke at bruk av en gjenopprettingsprogramvare kan hjelpe deg, men det vil ikke som partisjonen selv har blitt utilgjengelig, og datamaskinen din kjenner ikke stasjonen inn - med mindre du formaterer den.

Du kan starte datamaskinen på nytt og prøve å bruke en annen USB-port og se om den fungerer. Ellers bruker du en partisjongjenoppretting programvare som Testdisk eller EaseUS Partition Recovery kan hjelpe. Disse verktøyene hjelper til med å gjenopprette tapte partisjoner og lage disketter uten oppstart, oppstartbar igjen.

Oppbevar en ny, blank GPT-formatert harddisk, og bruk Testdisk for å kopiere dataene til den nye disken. Etter at du har gjort dette, kan du formatere den gamle stasjonen ved hjelp av GPT i stedet for MBR, og deretter kopiere dataene dine tilbake.

Når du har gjenopprettet partisjonen din ved hjelp av partisjongjenoppretting programvare, trenger du ikke engang en datagjenoppretting programvare, som du kanskje kan starte opp og få tilgang til filene dine. Men hvis du føler behovet, her er en liste over noen gratis datagjenoppretting programvare for å hjelpe deg å gjenopprette filer.

Hvis du har noen andre ideer om hvordan du skal håndtere dette problemet, vennligst del i kommentarfeltet nedenfor.

Se dette innlegget hvis du mottar Forespørselen kunne ikke utføres på grunn av en I / O-enhetsfeil.

Link
Plus
Send
Send
Pin