Skip to main content

Slik bruker du Snap Assist i Windows 10

Slik bruker du Snap Assist i Windows 10

Geoffrey Carr

Snap Assist er en funksjon i Windows 10, det er ikke lagt merke til av mange. Selv om denne funksjonen er aktivert som standard i hver Windows 10-PC, bruker bare svært få brukere det. I dette innlegget lærer vi om hvordan du bruker Snap Assist i din Windows 10-PC. Etter å ha vært i Windows 7 med et begrenset sett av funksjoner, har Snap Assist nå kommet med noen avanserte funksjoner og forbedringer av funksjonaliteten. Snap Assist hjelper deg med å ordne dine vinduer enkelt og organisere plassen riktig, og dermed øke produktiviteten.

Med Snap Assist på din Windows 10-PC, kan du plassere opptil fire vinduer på en enkelt skjerm som sikkert vil øke produktiviteten din, siden du kan fortsette å skrive i ett vindu mens du holder øye med de kommende tweets på Twitter-kontoen din.

Bruke Snap Assist i Windows 10

For å få et vindu på skrivebordet, må du bare ta musepekeren på tittellinjen i vinduet, venstre klikk, hold og dra musen til høyre eller venstre hjørne av skjermen. Funksjonen vil vise et gjennomsiktig overlegg som viser hvor det skal plassere vinduet. Du trenger bare å slippe museknappen, og den vil automatisk justere vinduet i det gjennomsiktige overlegget. Selv om det virker litt lik Snap i Windows 7 og Windows 8, er det mer intuitivt og enkelt i Windows 10.

Plasser to vinduer side ved side

Med Snap Assist-funksjonen kan du plassere to vinduer ved siden av hverandre. Bare finn vinduet du vil snappe, ta markøren til tittellinjen, hold musen og dra den til hver side av skjermen og la musen gå. Snap Assist-funksjonen plasserer den på den ene siden og viser de tilgjengelige alternativene for å knytte den andre snapen. Du kan også bruke Win +? å trekke snapet oppover og "Vinn +?" for å få tak i vinduet øverst eller nederst på skjermen, og dobbeltklikk for å "Vinn +?" vil maksimere vinduet og doble trykk for å vinne +? vil minimere vinduet.

På samme måte "Vinn +? " vil ta vinduet til venstre hjørne av skjermen og "Win +?” tar det til høyre.

Fire vinduer i fire hjørner

Hvis du vil knipse vinduene på fire hjørner, holder du musen og drar den til hjørnene på skjermen, og funksjonen viser deg ledig plass med et gjennomsiktig overlegg. La musen, og det vil plassere vinduet i det viste hjørnet. På samme måte åpner du andre tre apper og drar dem til hjørnene, og Snap Assist hjelper deg med å plassere dem i fire hjørner. Interessant, kan du bruke alle disse fire åpne vinduene samtidig og dermed øke produktiviteten.

Snap Assist Settings i Windows 10

Snap Assist Settings er tilgjengelig System-> Multitasking. Trykk på Win + I for å åpne innstillingene til Windows-PCen din og skriv Snap i søkeboksen, og det vil straks åpne Snap Assist-innstillingene.

Hvis du vil at vinduene skal snappes automatisk, slår du på knappen og den vil ordne vinduene automatisk ved å dra dem til sidene på skjermen. De andre innstillingene gjør det mulig å sjekke ledig plass eller for å sjekke hva du kan snappe ved siden av den. Etc. Hvis du holder alle disse kategoriene, vil Av automatisk deaktivere Snap Assist-funksjonen på PCen.

Link
Plus
Send
Send
Pin