Skip to main content

Forskjellen mellom Sleep, Hybrid Sleep, Hibernation i Windows

Forskjellen mellom Sleep, Hybrid Sleep, Hibernation i Windows

Geoffrey Carr

Mange av oss er ikke kjent med den nøyaktige forskjellen mellom de ulike strømsparingsmodusene i en Windows-datamaskin som Sove, Dvale eller Hybrid Sleep. I denne artikkelen vil vi se forskjellen mellom disse betingelsene.

Sleep vs. Hibernate vs Hybrid Sleep

Sove er en strømsparingsstatus som gjør at en datamaskin raskt kan gjenoppta full-power-drift (vanligvis innen flere sekunder) når du vil begynne å jobbe igjen.

Å sette datamaskinen i hvilemodus er som å pause en DVD-spiller; datamaskinen stopper umiddelbart hva den gjør og er klar til å starte på nytt når du vil fortsette å jobbe. Yoy kan lese om de forskjellige System Sleep States her.

Dvale er en strømbesparende tilstand designet hovedsakelig for bærbare datamaskiner.

Mens søvn setter arbeidet ditt og innstillingene i minnet og drar litt strøm, legger dvalemodus dine åpne dokumenter og programmer på harddisken og slår deretter av datamaskinen. Av alle de energisparende tilstandene i Windows bruker dvalemodus minst mulig strøm. På en bærbar datamaskin, bruk dvalemodus når du vet at du ikke vil bruke den bærbare datamaskinen i lengre periode, og vil ikke ha mulighet til å lade batteriet i løpet av den tiden.

Hybrid søvn er designet primært for stasjonære datamaskiner. Hybrid søvn er en kombinasjon av søvn og dvale; det setter alle åpne dokumenter og programmer i minnet og på harddisken, og setter datamaskinen i en lav-strøm-tilstand slik at du raskt kan gjenoppta arbeidet ditt. På den måten, hvis det oppstår strømbrudd, kan Windows gjenopprette arbeidet ditt fra harddisken din. Når hybrid søvn er slått på, setter datamaskinen din i søvn, setter datamaskinen automatisk i hybrid søvn.

Hybrid søvn er vanligvis slått på som standard på stasjonære datamaskiner og av som standard på bærbare datamaskiner. Du vil kunne se innstillingene under Strømalternativer> Avanserte innstillinger.

Håper dette fjerner ting.

Relaterte innlegg:

  • Windows vil ikke våkne opp fra hvilemodus
  • Hybrid Drive vs SSD vs HDD: En sammenligning
  • Dvalemodus virker ikke i Windows 10 / 8.1 / 7
  • Ulike System Sleep States i Windows 10/8
  • Hva er en Hybrid Drive? Er de bedre enn HDD, SSD?

Link
Plus
Send
Send
Pin