Skip to main content

Timestamp Clamper lar deg tilbakestille fil og mappe tidsstempler

Timestamp Clamper lar deg tilbakestille fil og mappe tidsstempler

Geoffrey Carr

Tidsstempler eller bare Date-Time Object brukes til å lagre datoer og tid på våre datamaskiner. Ulike filsystemer har et annet utvalg av disse tidsstemplene. Enhver fil som har en tidsstempel som er for gammel eller en tidsstempel som er veldig langt unna i fremtiden, kan føre til et problem i det filsystemet. Noen ganger kan det også være kompatibilitetsproblemer med to forskjellige filsystemer.

Anta at du kopierer en gammel fil fra en maskinvare til en annen. Kilden maskinvare er i stand til å håndtere den gamle filen, men målmaskinen er ikke. Så, hva du trenger å gjøre nå, er å normalisere tidsstempelet slik at begge filsystemene kan lese det. Og dette kan enkelt gjøres ved hjelp av dette lille bærbare verktøyet som heter Timestamp Clamper.

Timestamp Clamper

Verktøyet er veldig enkelt og enkelt å bruke. Det innebærer minimal konfigurasjon og trinn. Den leveres også forhåndsinstallert med konfigurasjoner som tilsvarer forskjellige filsystemer, slik at du ikke trenger å taste inn tidsstempelområdet manuelt.

For å komme i gang, klikk på '...' -knappen og velg en katalog som du vil behandle. Velg nå tidsstemplene som skal klemmes, de kan være:

  • laget: Dette lagrer data og tid når filen ble opprinnelig opprettet.
  • Sist endret: Dette holder en oversikt over dato og klokkeslett når filen ble sist redigert og lagret.
  • Sist oppnådd: Dette lagrer dato og klokkeslett når filen ble sist lest.

Tilbakestill tidsstempler

Du kan velge bare en av dem eller velge flere. Nå i det siste trinnet, må du velge 'Mål Timestamp Range’. Som jeg nevnte, trenger du ikke å gå inn i serien. Bare velg målfilsystemet fra rullegardinmenyen. De tilgjengelige alternativene er:

  • FAT32
  • exFAT
  • NTFS
  • Ex2
  • EX3
  • EX4
  • Unix Time

Nå er du nesten klar til å begynne å behandle filene. Men før du gjør det, er det også et alternativ til å kjøre en simulering og sjekke hvilke endringer som skal gjøres etter at behandlingen har fullført. Du kan kjøre denne simuleringen ved å trykke på forhåndsvisningsknappen. Simuleringen kommer praktisk når du ikke er sikker på filene i katalogen, og vil bare se om de må endres eller ikke.

Bare for referanse, på min datamaskin, gikk jeg videre i tid (året 2047) og opprettet en tekstfil og kom tilbake til 2017. Nå da jeg skannet den katalogen med målsystemet som Unix Time (rekkevidde er 2038), var filen rapportert og behandlet. Tiden ble klemmet og modifisert til å verdi innenfor rekkevidden av det filsystemet.

Timestamp Clamper er et enkelt og enkelt verktøy. Det krever ikke mye konfigurasjon eller innstillinger. Alt du trenger å gjøre er å laste opp filene dine og begynne å endre tidsstemplene. Husk at når tidsstemplene er endret, kan du ikke endre dem tilbake til de opprinnelige verdiene. Så hvis du vil bevare det opprinnelige tidsstempelet på filsystemet, anbefales det å ta en sikkerhetskopi av disse filene.

Klikk her å laste ned Timestamp Clamper.

Link
Plus
Send
Send
Pin