Skip to main content

Opprett en snarvei for å unngå brukerkontokontroll-popup på den enkle måten

Opprett en snarvei for å unngå brukerkontokontroll-popup på den enkle måten

Geoffrey Carr

Det finnes mange applikasjoner som, når de lanseres, resulterer i at en UAC-melding (User Account Control) vises. Det er grunner til at dette sikkerhetsforanstaltningen er en god ide, men det kan også være ekstremt irriterende. ElevatedShortcut lar deg lage snarveier som omgår advarselen.

Tidligere har vi sett på hvordan du kan opprette snarveier manuelt for å unngå UAC-meldinger, og opprette snarveier som tillater at applikasjoner kjøres som administrator.

Vi har også sett på hvordan du kan gjøre alt om å deaktivere brukerkontokontroll i Windows 8. ElevatedShortcut gir deg mulighet til å raskt lage snarveiene du trenger for å starte pålitelige applikasjoner uten å bli skadet.

Denne gratisappen kan brukes med både Windows 7 og 8, og kan lastes ned fra WinAero. Som det er en bærbar app, trenger den ikke å bli installert.

Etter at du har hentet zip-filen du har lastet ned, åpner du mappen som tilsvarer den versjonen av Windows du bruker, og dobbeltklikker på ElevatedShortcut.exe.

Klikk på Ny snarvei, og klikk deretter på ellipsis-knappen før du navigerer til programmet du vil starte sans UAC, eller skriv banen og navnet på den kjørbare.

Hvis du trenger å kjøre et program med bestemte parametere, kan disse legges til i feltet "Kommandolinje". Velg hvor snarveien skal opprettes, og klikk deretter OK.

Klikk på OK når snarveien er opprettet og sammenlign utseendet til en vanlig snarvei til samme kjørbare.

Hvis du har en serie med faste snarveier du vil konvertere, slik at de ikke lenger genererer en UAC-advarsel, kan du gjøre det ved å klikke på "Endre snarvei" i ElevatedShortcut. Velg en standard .lnk-fil, og den blir konvertert for deg.

Verktøyet inneholder også en måte å raskt slette alle snarveier du har opprettet - bra hvis du bestemmer deg for at de utgjør en sikkerhetsrisiko hvis andre bruker datamaskinen. Klikk på "Fjern snarvei" på hovedskjermen, og du kan slette en eller flere snarveier etter behov.

En annen måte å opprette en forhøyet snarvei fra en eksisterende snarvei på er å aktivere ElevatedShortcuts kontekstmenyoppføring. Klikk på Innstillinger-linken nederst i programvinduet og merk av for «Legg til Utforsker-kontekstmenyen» før du klikker OK. Hvis du vil forhindre at menyelementet vises hele tiden, bør du også merke til "Vis bare med SHIFT-tasten" før du klikker OK.

Med dette alternativet aktivert, kan du høyreklikke på en eksisterende snarvei (eller Skift og høyreklikk), og når alternativet ElevatedShortcut klikkes vil du bli guidet gjennom å opprette en ny snarvei.

Link
Plus
Send
Send
Pin