Skip to main content

Windows Firewall-tjenesten starter ikke i Windows 10/8/7

Windows Firewall-tjenesten starter ikke i Windows 10/8/7

Geoffrey Carr

Windows brannmur fungerer som det første laget av forsvar mot skadelig programvare, så det er alltid tilrådelig å holde det slått PÅ, med mindre du bruker en tredjeparts brannmurprogramvare. Hvis det for en eller annen ukjent grunn hvis du finner at Windows-brannmuren ikke starter automatisk ved oppstart, er det noen få feilsøkingstrinn som du kanskje vil prøve.

Windows-brannmur-tjenesten starter ikke

Feilmeldingene du kan motta er:

  • Windows-brannmur er ikke standard brannmur
  • Windows brannmur starter ikke
  • Windows kunne ikke starte Windows-brannmuren.

1] Skann først maskinen din for skadelig programvare ved hjelp av en god antivirusprogramvare. Hvis du har installert en tredjeparts brannmur eller en sikkerhetss Suite, kan det også være årsaken til problemet. Mange ganger kan tredjeparts sikkerhetsprogramvare deaktivere Windows-brannmuren og til og med forhindre at den starter opp.

2] Kjør System File Checker eller sfc / scannow.

3] Neste, skriv inn services.msc i Windows Start søk og trykk Enter for å åpne tjenester. Her sørg for at Windows-brannmurstjeneste er startet og sett på Automatisk. Du gjør dette ved å klikke på Start knapp. Sørg også for at Remote Procedure Call Service & the Base Filtering Engine Service er startet og sett på Automatisk.

4] Nå må du også sørge for at Windows Firewall Authorization Driver (mdsdrv.sys) kjører riktig.

For å gjøre det, skriv inn devmgmt.msc i søkefeltet og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling. På fanen Visninger, sjekk på Vis skjulte enheter og også vise Enheter etter tilkobling.

Finn Windows Firewall Authorization Driver i listen, og dobbeltklikk på den for å åpne Egenskaper-boksen. Klikk på Sjåfør kategorien og sørg for at prosessen er startet, og oppstartstypen er Kreve. Klikk på OK.

Omstart. Forhåpentligvis bør Windows-brannmuren jobbe OK nå.

5] Hvis det ikke hjelper, kjør du deretter Resultatverktøy for gruppepolicy for å sjekke om det er en brannmurpolicy som blokkerer den. Åpne et forhøyet ledetekstvindu, skriv inn gpresult -z og trykk Enter. Se under Resultatet sett av retningslinjer for datamaskin, esp under Sikkerhetsalternativer.

6] Kjør Feilsøking av Windows-brannmur og se om det hjelper deg. Denne ATS fra Microsoft vil hjelpe deg med å reparere og reparere Windows Firewall-problemer automatisk. Se om den er tilgjengelig for Windows, eller hvis den er innebygd.

7] Tilbakestill Windows Firewall-innstillinger til standard og se den som hjelper.

For øvrig, hvis du kjører litt bort fra hovedemnet, bør du få tilgang til følgende paneler enkelt, kan du skrive følgende Run kommandoer og trykke Enter

Firewall Settings : FirewallSettings Firewall Control Panel : FirewallControlPanel Windows Firewall with Advanced Security : wf.msc

Du vil kanskje se dette innlegget hvis Windows ikke kunne starte Windows-brannmuren på lokal datamaskin. Se dette innlegget hvis du mottar Windows-brannmur har blokkert noen funksjoner i denne appmeldingen.

hvordan Få til eller Konfigurer Windows-brannmuren kan også interessere deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin