Skip to main content

Bruk VirtualBoxs sømløse modus eller VMware's Unity Mode til å løpe problemfritt fra en virtuell maskin

Bruk VirtualBoxs sømløse modus eller VMware's Unity Mode til å løpe problemfritt fra en virtuell maskin

Geoffrey Carr

Virtuelle maskiner driver generelt gjesteoperativsystemer og deres programmer i et enkelt vindu. Imidlertid har både VirtualBox og VMware funksjoner som lar deg frigjøre virtualiserte programmer fra fengselet, kjører dem på vertstasjonene dine.

Dette betyr at du kan bruke programmer uten at det virtuelle maskinvinduet og skrivebordet på gjesteoperativsystemet kommer i vei. Hvis du bruker flere skjermer, kan du til og med plassere forskjellige vinduer fra en virtuell maskin på forskjellige skjermer.

Hvordan det fungerer

Alle disse funksjonene fungerer på samme måte. Du starter opp den virtuelle maskinen, starte programmer du vil bruke, og deretter aktivere “Seamless Mode” eller “Unity Mode.” Gjesteoperativsystemet skrivebordet og den virtuelle maskinen vinduet vil forsvinne, slik at gjesten operativsystemet vinduer på skrivebordet . De ser ut til å kjøre som om de kjørte på vertsoperativsystemet, men den virtuelle maskinen kjører fortsatt i bakgrunnen. Programmene er fortsatt sandkasserte, slik at de ikke får tilgang til vertsoperativsystemets filer - de ser ut til å kjøre på vertsoperativsystemet.

Disse triksene fungerer enten du bruker Windows, Linux eller Mac. Du kan sømløst kjøre Windows-programmer på Linux-skrivebordet eller kjøre Linux-programvare på en Windows.

Bruke VirtualBoxs sømløse modus

Merk at VirtualBox bare lar deg bruke denne funksjonen med Windows, Linux og Solaris gjester. Hvis du klarer å få Mac OS X til å kjøre i en VirtualBox-virtuell maskin, eller hvis du bruker et nisjeoperativsystem som Haiku, kan du ikke bruke denne funksjonen.

Før du bruker denne funksjonen, må du installere programvarepakken VirtualBox Guest Additions inne i gjestenes virtuelle maskin du vil gjøre dette med. Hvis du ikke allerede har gjort dette, starter du opp den virtuelle maskinen, klikker på Enheter-menyen, og velger Installer gjesteutvidelser. Du blir bedt om å installere programvaren.

For å bruke denne funksjonen, trykk på "Host-tasten" - normalt den høyre Ctrl-tasten, men den vises nederst til høyre i det virtuelle maskinvinduet - og L samtidig. Du kan også bare klikke på Vis-menyen og velge Bytt til sømløs modus.

VirtualBox vil gjemme stasjonens operativsystems skrivebordsbakgrunn, noe som gjør at det virker som om gjesteoperativsystemets programmer kjører på vertsoperativsystemets skrivebord. De løpende programmene vises imidlertid ikke på operativsystemets standard oppgavelinje.

For å avslutte sømløs modus, trykk bare på vertsnøkkelen og L igjen. Du finner også en VirtualBox-meny over oppgavelinjen, som du kan svinge over for å vise. Klikk Vis og velg Bytt til sømløs modus igjen for å deaktivere sømløs modus.

Bruke VMware's Unity Mode

VMware har en lignende funksjon som heter Unity-modus. Den er tilgjengelig på gratis VMware Player, samt VMware Workstation og VMwares andre betalte applikasjoner. Som med VirtualBox, fungerer VMware Unity Mode for både Windows og Linux gjestemaskiner.

Som VirtualBox sømløse modus, krever VMwares Unity Mode VMwares egen programvarepakke som skal installeres inne gjesten virtuelle maskinen, før du prøver dette, sikre at VMware Tools er installert i gjeste virtuelle maskinen. Du kan gjøre dette ved å velge alternativet Installer VMware Tools i VMware-programmets meny.

For å åpne Unity Mode, klikk på Unity-alternativet i VMware-programmets meny.

I motsetning til VirtualBox vises programmer som kjører i den virtuelle maskinen på oppgavelinjen som om de kjørte i ditt vertsoperativsystem. Du har tilgang til en Start- eller Program-meny som lar deg starte programmer i den virtuelle maskinen.

For å vise Start-menyen på en Windows-vert, pek på Start-knappen. For å vise Program-menyen på en Linux-vert, pek på øverste venstre hjørne av skjermen. Velg Avslutt enhet i denne menyen for å deaktivere Enhetsmodus.

VMware lar deg også lage snarveier direkte til applikasjoner inne i den virtuelle maskinen. Høyreklikk et program på menyen, og velg Opprett snarvei på skrivebordet. Du får en stasjonær snarvei på vertsoperativsystemet ditt, som starter programmet som kjører i den virtuelle maskinen når du starter den.

Windows XP-modus

Windows XPs Windows XP-modus fungerer faktisk på samme måte, kjører en virtuell Windows XP-maskin i Virtual PC i bakgrunnen. Windows viser deretter programmene du vil kjøre på standard skrivebordet, og integrerer dem med Windows 7-operativsystemet.

Windows XP-modus er ikke lenger til stede i Windows 8, sannsynligvis fordi Microsoft snart vil slutte å støtte Windows XP, men du kan bruke sømløs modus eller enhetmodus for å få en lignende Windows XP-modusaktig funksjon på Windows 8, hvis du vil.


Hvis du bruker Parallels på en Mac, kan du velge alternativet Enter Coherence fra Vis-menyen for å vise en virtuell maskinens vinduer på samme måte.

Link
Plus
Send
Send
Pin