Skip to main content

Digital Locker Hollywood vil du bruke: UltraViolet forklart

Digital Locker Hollywood vil du bruke: UltraViolet forklart

Geoffrey Carr

UltraViolet er en "digital locker" for filmene dine designet av de store filmstudioene. Det er et svar på iTunes - studioer vil ikke at alle sine kunder bruker iTunes, og Apple er det eneste selskapet i kontroll.

De fleste ignorerer vanligvis UltraViolet. Det virker ikke så bra. Dette er ikke bare tannlidelser, eller i det minste bør de ikke være - UltraViolet lansert i 2011. Det er nå 2014, så denne tjenesten har hatt år å få sin handling sammen.

Hvor UltraViolet begynte

En gang i tiden inkluderte filmstudier en "iTunes Digital Copy" med mange av sine DVDer og Blu-Ray-filmer. Kjøp en fysisk plate, og du vil få en gratis kode for å løse inn digital kopi på iTunes, slik at du får problemer med å rippe DVDen (som er ulovlig under DMCA i USA). Dette oppfordret deg også til å kjøpe en fysisk plate og få en digital kopi i stedet for å kjøpe en digital kopi på iTunes. Det bidro til å støtte DVD og Blu-Ray-salg.

Filmstudioene var ikke galne om dette systemet. De fikk Empower og Apple, som konkurrerte med deres digitale filmsalg. Musikkindustrien ble for koselig med Apple, og iTunes ble hovedfronten for kjøp av digital musikk - filmindustrien ønsket å unngå fellen som musikkbransjen falt inn i. Så UltraViolet ble født.

Ideen til UltraViolet

Til deres kreditt besluttet filmstudioene ikke å lage sine egne inkompatible iTunes-konkurrenter. UltraViolet er faktisk en fin ide - i hvert fall i konsept. Det er et DRM-system, men en som er interoperabel og lar deg velge mellom flere butikker og flere tjenester for lagring, nedlasting og streaming av videoene dine. Du er ikke låst inn i en enkelt butikk og en enkelt tjeneste - eller verre, en separat butikk og separat tjeneste for hver filmstudio.

Det første du må bruke UltraViolet er et digitalt skap for å lagre filmene dine. Du kan for eksempel registrere deg for en gratis Flixster-konto. Du kan da bruke Flixster-appene til å streame eller laste ned filmer og TV-programmer i UltraViolet-kontoen din.

Hvis du kjøper Blu-Ray-plater, vil du sannsynligvis legge merke til at de kommer med UltraViolet-koder. Disse kodene kan innløses for UltraViolet-kopier som kan lagres i en tjeneste som Flixster. Uansett filmstudio, kan deres UltraViolet-kopier lagres på samme sted. Du kan også kjøpe digitale kopier i UltraViolet-format fra forskjellige butikker og lagre dem alle i ditt hoved digitale videoboks. Du kan bruke en "disk til digital" tjeneste som gir deg digitale kopier av dine fysiske DVDer eller Blu-Ray-plater mot et gebyr, eller kjøp en digital kopi online.

UltraViolet lar deg dele biblioteket ditt med opptil fem personer og gir mulighet for tre samtidige strømmer, slik at det til og med tilbyr noen fine delingsfunksjoner

I teorien er dette en fin ide - det bør tillate valg, konkurranse og et levende økosystem. I praksis har utførelsen ikke vært veldig brukervennlig.

Virkeligheten av UltraViolet

De fleste synes ikke å bryte med UltraViolet. UltraViolet har nylig fått mer offentlig oppmerksomhet takket være Veronica Mars-filmen, som ga sine Kickstarter-backers med sine digitale kopier via en UltraViolet-innløsningskode. Mange fans var ikke fornøyd med dette og kjempet med UltraViolet og dets buggy-applikasjoner.

For å faktisk innløse denne koden, må du registrere deg for en tjeneste som Warner Bros 'Flixster, Walmart's Vudu, Best Buy's CinemaNow eller Target's Target Ticket. Du må da registrere deg for en UltraViolet-konto på UVVU.com, koble den UltraViolet-innløsningsservice til din digitale skap, og innløse koden på tjenesten, som deretter gjør den tilgjengelig på din digitale skap.

Du kan se en feilmelding som sier at tjenesten din allerede er koblet til en UltraViolet-konto, hvis du noen gang har registrert deg tidligere, for eksempel å prøve å løse inn en UltraViolet-kode som fulgte med en Blu-Ray-plate. Du må da grave opp din glemt konto eller opprette en ny.

Appene assosiert med UltraViolets tjenester virker også buggier og mindre funksjonskomplette, ifølge de mange skuffede Kickstarter-backers.


La oss være ærlige her - filmstudier har mislyktes i deres mål om å gi et overbevisende alternativ til iTunes. De har ikke gjort systemet lett å forstå og brukervennlig, og de har heller ikke gitt overbevisende applikasjoner som virker så vel som iTunes eller til og med Amazons digitale filmkjøpstjeneste. Hvis de hadde det, ville vi ikke se Veronica Mars Kickstarter-backers som oversvømmet Internett med sine klager. Folk ville gjerne bruke UlraViolet fordi det ga dem flere valg og bekvemmelighet.

Det er ingen reell grunn til å oppsøke UltraViolet. Hvis du kan få en gratis digital kopi med Blu-Ray-platen, er det en ting, men du er sannsynligvis bedre med å bruke iTunes eller Amazon hvis du vil ha en digital kopi av en film.

Link
Plus
Send
Send
Pin