Skip to main content

Slik viser du kildekoden til en Chrome-utvidelse

Slik viser du kildekoden til en Chrome-utvidelse

Geoffrey Carr

Hver Chrome-utvidelse du installerer på datamaskinen, er faktisk bygget ut av en spesiell zip-fil som inneholder filer og mapper med Javascript-kode og andre ressurser. Den gode tingen er at du faktisk kan se inn i kildekoden til en utvidelse og se hva det egentlig gjør.

Problemet med nettleserutvidelser er at så mange av dem spionerer på deg, setter inn annonser i nettleseren din, eller gjør alle slags andre falske ting. Så hvis du vil sjekke inn i kildekoden selv, er disse de to enkle måtene å gjøre det.

Heldigvis er det enda en måte å se kildekoden til en utvidelsefør du installerer den, men dessverre må du installere en utvidelse på den måten. Fortsett å lese for alle detaljer.

Finn en Chrome Extension Source Code på harddisken din

Den første metoden brukes til å vise kildekoden for utvidelser som for øyeblikket er installert i Google Chrome-nettleseren. Begynn med å navigere til "Chrome: // utvidelser /" -siden. Alternativt kan du klikke på de tre horisontale linjene øverst til høyre i Chrome-vinduet og deretter klikke på alternativet "Flere verktøy" og deretter klikke på "Utvidelser".

Nå som du er på utvidelsessiden din, må du krysse av i boksen øverst til høyre på siden som sier "Utviklermodus" og finne IDen for utvidelsen du vil ha kildekoden til. I forbindelse med denne demonstrasjonen vil vi bruke ID for "AdBlock" som er "ID: gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom"

Nå som du kjenner IDen til utvidelsen, må du åpne Windows Explorer ved å åpne en hvilken som helst mappe eller trykke på "Windows-knappen" og "E" samtidig.

Når du er der, skriver du inn følgende i adresselinjen:

%localappdata%

Nå må du navigere ned gjennom mappene slik: Google -> Chrome -> Brukerdata -> Profil -> Utvidelser. I noen tilfeller kan profilmappen din kalles noe annerledes som profil 1, så hold det bare i bakhodet mens du blar ned.

Når du er der, bør du kunne se en masse mapper med veldig lange navn, og en av dem vil samsvare med utvidelses-IDen du leter etter.

Når du har skrevet inn denne mappen, bør du se en annen mappe med tittelen med versjonen av utvidelsen. Bare dobbeltklikk på det ikonet igjen for å se alle filene og mappene som er knyttet til utvidelsens kildekode.

Bruke Chrome Extension Source Code Viewer

I denne metoden må du laste ned denne utvidelsen som lar deg se kildekoden eller CRX-filen for en utvidelse i Google Nettmarked.

Når utvidelsen er installert, bør du se en popup-bekreftelsesdialog som den nedenfor.

Nå som den er installert, kan du gå inn i Google Chrome Nettmarked og se kildekoden til en app. Bare klikk på det gule ikonet i adresselinjen, og du får valget mellom å laste ned filen som en zip-fil eller se den på nettet.

Hvis du laster ned som en zip-fil, kan du bare pakke ut filen og vise den ved hjelp av en vanlig tekstfilviser. Alternativt, hvis du bestemmer deg for å se kildekoden på nettet, vil du se noe mer langs disse linjene i en ny Chrome-faneblad.

Det er alt der er til det.

Link
Plus
Send
Send
Pin