Skip to main content

Grunnleggende arbeid med Microsoft Surface Dial på Surface Studio

Grunnleggende arbeid med Microsoft Surface Dial på Surface Studio

Geoffrey Carr

Surface Dial er overraskelsesstjernen til nylig avduket Microsoft-enhet - Surface Studio. Periferien som leveres med enheten (Studio) eller kan kjøpes som et frittstående produkt som tilhører Windows-hjul enheter. Det er en ny kategori av innmatingsenhet som muliggjør unike brukerinteraksjonsopplevelser for Windows- og Windows-apper.

Microsoft Surface Dial på Surface Studio

Når du trykker på Surface Studio, kompletterer Surface Dial inngangen med en formfaktor basert på en roterende handling. Dette muliggjør en spesiell "skjermmeny" ved å oppdage både kontaktstedet. Systemet bruker da denne informasjonen til å håndtere okklusjon av enheten og vise en større versjon av menyen som brytes rundt utsiden av tallerkenen.

Surface Dial støtter både en "trykk og hold" -handling og en klikk-handling. Når du trykker på og holder inne hjulet, blir en meny med kommandoer synlig for deg på Surface Studio-skjermen. Gjennom disse kommandoene kan en bruker behandle rotere og klikke innspill. Noen av de standard innebygde verktøyene du finner på oppringingsmenyen er:

 1. Systemvolum
 2. Rull
 3. Zoom inn / ut
 4. Angre gjør om

Samlingen av innebygde verktøy tilpasser seg raskt til endringene på et øyeblikk. I tillegg til denne støtten til generelle applikasjoner og bevegelser, kommer Surface Dial dypt integrert med Windows Ink plattform kontroller (InkCanvas og InkToolbar).

Når de er aktivert, tilbyr disse kontrollene ekstra funksjonalitet for å endre blekkattributter og kontrollere blekklinjens linjalens stencil. Når du for eksempel åpner Surface Dial-menyen i et blekkprogram som bruker blekkverktøylinjen, viser menyen alle verktøyene som er til rådighet for å kontrollere penntype og børstetykkelse. Når linjalen er aktivert, legges et tilsvarende verktøy til menyen som lar enheten styre stillingen og vinkelen til linjalen.

Dialet lar deg velge penner ved å velge en bestemt størrelse. Når den er ferdig, åpnes den valgte pennens palett- og størrelsesinnstillinger. Ved å få tilgang til innstillingspanelet, kan du aktivere hjulet til å enten manipulere glidebryteren eller sykle gjennom farger.

Lignende innstillinger eller endringer kan konfigureres for penselinnstillinger som legges til i Dial-kontrollene. Som standard dreies børstestyringen opp og ned i diameter. Men ved å få tilgang til Sketchable preferanser (høyre), kan du velge å "hurtigvalg".

Videre kan 11 ekstra børsteattributter settes. Disse inkluderer:

 1. Stroke opacity
 2. Tips opacity
 3. Tipsrotasjon
 4. Tips rundhet
 5. Strømme
 6. Fjær
 7. penetration
 8. Spacing
 9. spredning
 10. Blø
 11. metning

En god funksjon om Microsoft Surface Dial er at navigasjonskontrollene enkelt kan utføres med tofingerbevegelser. Dens opplevelse minner om en tuner på en radio eller stereo konsoll. Så du kan finne søknaden for favorittmusikkappen din - Groove Music.

Du kan lese mer om dette på Microsoft.com.

Link
Plus
Send
Send
Pin